zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Vinci platio samo 620 milijuna za Budimpeštu

Premijer Mađarske Viktor Orban je imao sastanak sa CEO-om Vincia. Pritom je javnost obavještena da je Mađarska za vračanje aerodroma Budimpešta u svoje ruke platila 2,48 milijardi EUR za 80% udjela, a Vinci je platio 620 milijuna EUR za 20% udjela. Mađarska planira prodati još 29% udjela kasnije, te se spominje investicijski fondi iz Qatara, te zadržati 51% udjela.

Oba sugovornika su naglasila da će investirati preko milijardu EUR u idućih 10 godina u Aerodrom, pri čemu će se konstruirati i novi terminal. Budimpešta trenutno ima Terminal 2 koji ima ekstenzije 2A i 2B, te je ponovo počela koristiti Terminal 1. Aerodrom izdvaja ogromna sredstva za cargo skladišta i infrastrukturu.

Sva tijela Aerodroma su podnijela ostavke nakon promjene vlasništva, te su postavljeni novi ljudi. Tako je Mate Loga, državni tajnik za ekonomski razvitak i nacionalni financijski servis Ministarstva gospodarstva postao predsjednik Odbora direktora, a članovi odbora su Ferenc Antal, zamjenik državnog tajnika za strateške transakcije, Laszlo Parragh, predsjednik Mađarske gospodarske komore i Zoltan Guller, predsjednik Turirističke zajednice Mađarske. Ozbiljni i jaki igrači, što pokazuje usmjerenost Mađarske na važnost Aerodroma Budimpešta. Od strane Vincia u Odboru direktora je Emmanuel Robert Menanteau. CEO aerodroma je postao Francois Berisot, doskori CEO Aerodroma Beograd.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Budimpešta

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ocigledana greska Madjara u davanju koncesije VINCI. Vracanje ih je sigurno dosta kostalo, ali mislim da su napravili dobar izbor. Nekako , u svim pricama oko ovog koncesionara, mi se cini da ih trba izbegavati u sto vecem luku.
A i ovo postavljenje Berisota na celo aerodroma, i uz ovu strukturu ljudi u odboru, mi je mnogo jasnije. Ni je on zbog zasluga u Budimpesti, vec zbog dobrog drila koji je prosao u Beogradu, sto su , ustvari, njegove refernce za ovu postvku.

Objavljeni statisticki podaci za BUD za lipanj 2024. putnika 1.557.130 povecanje u odnosu na proslu godinu +16,4% u odnosu na 2019 +5,5% cargo 25.001 t u odnosu na proslu godinu +57,6% aviooperacije 11.287 u odnosu na proslu godinu +14 % u odnosu na 2019. godinu +2%

Ostaje nam samo da se nadamo da ce za 20 godina Vinci kupiti ANT za 3.9 milijardi €

Ako je Mađarska platila 2,48 milijardi EUR za 80%, onda je 20% iznosa 620 milijuna EUR, točno onoliko koliko je platio Vinci… ili ja nešto krivo računam?

Po kojoj računici je “20% investicije je 860 milijuna EUR”, ako je ukupna vrijednost posla 3.1 milijarda eur?

Nigdje u članku ne piše da ne ukupna vrijednost posla 4.3 milijardi.

Koliki je “gubitak” imala Madjarska sa ovom koncesijom? Znam da su placali neke penale koncesionaru isto kada je Malev propao ili sam ja to nesto pomesao.

Pa kolike? To Vas pita citatelj!

To bi bila zanimljiva tema. Evo gledam, 2005 godine, aerodrom je dat u koncesiju za 2.1 milijardu evra(mada neki izvori kazu 1.9) na 75godina?! Stvarno dugacak period.

Naravno, 2.1 milijarde tad i danas nisu isto, inflacija.

E sad koliko su penale placali.. ne verujem da su Madjari u plusu sa ovom koncesijom..

Po tome bi se dalo zaključit da Mađarska od Vincia dobiva nešto više od samog novca, odnosno da će tu razliku na nekin način nadoknaditi (linije, stručni kadar…), što vrlo vjerojatno potvrđuje vašu tezu da Beograd s ovim dosta gubi.

Pojasnite šta tačno Beograd gubi? Broj aviona? Vazdušne mostove? Motivisani management?

Gubi mesto u Vincijevom portfoliju jer je sad tamo još jedan aerodrom koji im je poslovno važniji od Beograda. Ako se o BEG do sada na sastancima govorilo 4 minuta, sad će dva.

Vinci je pre Beograda imao i mnogo vece aerodrome kao sto su Osaka i Lisabon ali i daleko manje. Nista Beograd ne gubi time, naprotiv Vinci postaje jos jaci i veci sto je dobro za Beograd. Ima svoje mesto u portfoliju i napreduje kao sto napreduje na listi najvecih aerodroma u Evropi. Ne bi bilo dobro da Vinci ostane na samo 2 aerodroma, a dobro je ako ih ima sve vise. Beograd je puno napredovao i po broju destinacija, putnika i infrastrukturi od kad je Vinci preuzeo menadžment.

Београд ништа не може да губи докле год стално побољшава понуду путницима. Такође за очекивати је да Ванси поскупи услуге у Будимпешти како би што брже надокнадили трошак улога.

Pa valjda se tu nesto i vecinski vlasnik pita, ili samo manjinski vlasnik donosi odluke. Svasta.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!