zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Kenya i Ethiopian bili isti, a danas…

Iako su još 2005. Kenya Airways i Ethiopian imali isti broj putnika (razlika je bila u samo 100.000 putnika), 2023. je Ethiopian imao 20 milijuna putnika više. Kenya u 18 godina nije ni poduplala promet, a Ethipian ga je povećao za skoro 7 puta. Zašto? Vrlo jednostavno Ethiopian je vrlo kvalitetna kompanija sa zapadnim standardima, Kenya je u enormnim dugovima, gubi tržišni udio i management radi katastrofalan posao.

Istim je Kenya izgubila šansu da bude dominantan prijevoznik Afrike, što je Ethipian i te kako iskoristio. A iskreno Kenya Airways je imala daleko veću šansu. Kenija ima daleko već BDP per capita, daleko je bogatija država, Kenija ima razvijen turizam (za razliku od Etiopije), Nairobi je duplo veći grad od Addis Ababe, Nairobi je bolje pozicioniran za konekcije od Addis Ababe.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Kenya Airways

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je dobar pokazatelj da je nebitno kakav je grad, država i ekonomija iste, da bi se napravio dobar hub. Potrebno je samo imati kliker, pogledati čega fali na tržištu i napraviti dobar raspored. I ključ je to što je država “odvojila” firmu od politike, bar dovoljno da se razvije slobodno.

Ovo me podsjeća na usporedbu Croatie i Air Serbie. Pred dvadesetak godina su bile skoro jednake kompanije, a danas je Air Serbia jednu ligu više i duplo veća. Hrvatska ima veći BDP od Srbije, neusporedivo više turizma, članica je EU-a i Schengena… Sve je u načinu upravljanja i ljudima koji vode kompaniju. Air Serbia ima bolju upravu i to je to – bolji rezultati unatoč prednostima koje je Croatia imala, a nije iskoristila.

Kako je bila veca? Nije nikada!

JAT je na dan zatvaranja imao 15 aviona u floti. Croatia nije imala nikada vise od 14 aviona.

Pa to je onda još gore za Croatiu Alene 😀

Air Serbia ima boljeg vlasnika, a ne bolju upravu. Air Serbia je još uvijek puna stranačkog kadra.

Raspada se Croatia. Još kad se prezaduže za avione. Ne zna se koji je hrvatskoj resurs bolji, ali džabe kad se namerno uništava kompanija.

Sve je do managementa. Stavite dvojac dr. Bajić + Žabo na čelo EK i bankrotirati će u roku par godina..

Sve je do vlasnika, on postavlja management.

Ethiopian ima izuzetno sposoban management koji je znalački iskoristio slabosti svih afričkih carriera. Politikom vrlo dobre usluge, raznolikošću ciljeva u Africi te dobrih valova i moderne flote, osvojili su tržište. Uz to su i izuzetno dobro iskoristili plandemiju, pogotovo kada je SA bankrotirao. Ovdje moram pohvaliti i politiku Etiopije koja se, hvala Bogu, nije miješala (ili ne previše) u rad managementa. E da je takav management u OU..

Istina. Leteo sam 2017 za Zimbabwe Ethiopian-om. I nisam znao šta da očekujem. Potpuno novi Dreamliner sa izuzetnom uslugom u avionu. Adis Abeba nije bila baš neki aerodrom tada. Nadam se da sada mnogo bolje izgleda.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!