zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Air Canada uhapsila pogrešne ljude

U ponedeljak 20.6, pre poletanja na letu Air Canade AC866 iz Montreala za London UK, uz nalog kapetana i policijsku pratnju 25 putnika moralo je napustiti avion. Među njima su bili penzioneri, porodica sa malom decom i članovi F1 ekipa Aston Martin i Red Bull. Sve je prošlo bez ikakvih incidenata. U foajeu im je saopšteno da su razlozi za izbacivanja: nepoštivanje pravila o nošenju maske, konzumiranju alkohola ili nepropisnog ophođenja prema posadi. Za razliku od putnika, njihov prtljag je uredno otišao letom za London. Putnicima je izrečena zabrana letenja od 24 sata.

Inicijalna izjava od strane Air Canade  koja je data Toronto Star-u je da prilikom celog procesa na žalost, neke od osoba su izbačene greškom i da Air Canada nastavlja sa internom istragom. Jednom broju putnika je omogućeno da ode sledećim letom sutradan ujutro. Stariji bračni par, odleteo je Air Transatom gde su platili karte 1300CA$.

autor: Zoran Cvetković, dopisnik (Toronto); foto: Air Canada

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Naknadna izjava je da je jedan broj putnika izbacen jer se nisu pridrzavali pravila o nosenju maski. etalji isu navedeni. Ako pogledate jedan od snimaka gde se vidi stariji par, gospodja je nosila masku ali ne i preko nosa. Takodje se AC izvinula jednom delu putnika koji su bili kolateralna steta.

Izjava:
“Our general policy is to not discuss incidents of disruptive behavior onboard our aircraft, but we can confirm the deplaning of passengers from flight AC866 on June 20 was related to non-compliance with Canadian government mask regulations, Canadian Aviation Regulations, as well as directives of our crew”

I ta Canada čudn azemlja, ja sam mislio da hapse policajci i vojnici, kad ono i avio kompanije

A čujte, vjerojatno i željeznice imaju neke ovlasti oko toga 😀

zar nije antiterorističko pravilo da prtljaga bez putnika ne može odletjeti?

Ajde kakvi teroristi kod Trudeau su na redu za maltretiranje penzosi I porodice sa malom decom posle vozaca kamiona. Kad te tzv liberali uhvate u masinu nahebo si.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!