zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Kolaček dobio otkaz u Jat Tehnici

Nakon štrajka upozorenja (o kome smo pisali) i upozoravanja javnosti na propuste i mane novog rukovodstva Jat tehnike od kako ju je preuzeo Avia Prime, glavni inženjer aviona, motora i sistema Slobodan Kolaček je dobio otkaz zbog otkrivanja poslovne tajne Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i jednom prilogu televizije Newsmax Adria. On je tom prilikom obelodanio par nelogičnosti koje su se u proteklom periodu dogodile.

Po rečima Kolačeka, neposredno pred poslednju Novu godinu, na jednom motoru Air Serbia pričinjena je šteta od oko 34.5 hiljada EUR. Naime, nakon što je motor boroskopiran (snimljen iznutra) i ustanovljeno da je sve u redu, poslat je na probu prilikom koje su osetile vibracije i pucanja. Nakon toga motor je ponovo boroskopiran i ustanovljeno je da su sve lopatice unutar motora polomljene. Uzrok ovome je što se proba vršila na platformi iza koje se na 15m seku i drobe avioni (verovatno i nedavno uništene 737-ice o kojima smo takođe pisali), pa je motor uvukao u sebe sve te sitne delove.

Takođe, kako on navodi, novo rukovodstvo je jesenas naprasno podiglo cenu radnog sata, pa Jat tehnika više nije uspela na tenderu da dobije poslove za Pegasus i Pobedu. Kolaček je izjavio i da su neke dizalice za Airbuse i neki stendovi za motore prebačeni u Sloveniju i Poljsku. Kaže i da su srušena 3 magacina i 4 kancelarijska objekta, pa su svi zaposleni sabijeni u postojeće prostorije.

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Jat Tehnika

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!