zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ethiopian naručio 8 B777-9

Ethiopian je potpisao ugovor sa Boeingom za 8 B777-9 i 12 opcija. Istim su postali prva kompanija u Africi koja će imati B777-9. Kompanija je prošle godine naručila 20 B737MAX i 11 B787. Kompanija u floti ima 148 aviona, a od širokotrupaca ima A350-900 (A350-100 su naručeni), B787-8 i B787-9. Ethiopian i sada operira postojeću generaciju B777 i to 6 B777-200LR, 4 777-300ER i 10 B777F.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Ethiopian

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ethiopian razvaljuje. Ima li neka analiza o ovoj kompaniji

Istinski se svaki put kada procitam vest o Ethiopianu prijatno iznenadim. Kako im uspeva biti u plusu sa tako raznovrsnom i bogatom flotom? Na sve to gomila izazova sa kojima su se susretali i susrecu se. Oni su privatna ili drzavna kompanija?

A gledajte, načelno gdje god je nešto sumnjivo u svijetu iza toga stoje Englezi. Kao Ethiopian je u 100% vlasništvu države Etiopije, dakle pitanje se nameće “u čijem je vlasništvu” Etiopija?!
[Neovisnost stekla od Ujedinjenog Kraljevstva u prosincu 1944.]
Tko zna gdje se skrivaju prravi vlasnici… 😎😁

Osim sto je Etiopija poznato po tome da NIKADA u istoriji nije bila nicija kolonija. Bukvalno skoro jedina na africkom kontinentu. Isto kao i Tajland u Aziji.

Ethiopian uspeva jer je na kontinentu gde nista ne funkcionise kako treba, jedina opravna i funkcionalna kompanija, godinama ulazu pre svega u kadar, sve sto Star Alliance moze da prebaci na njih za letove po Africi se na njih i prebaci jer lete maltene za svaki selo i zaseok tamo.

Da, domacem pilotu je gotovo nemoguce otici iz kompanije. Papire ce jako tesko vidjeti. I kao stranac za otici i dobiti papire iz CAA i firme trebas dobro podmazati.
Lokalni instruktori su tvrdoglavi bogovi kojima dernjava nije strana. Nesto slicno onim nasim najgorim instruktorima prije 30 godina samo jos na kvadrat.
Inace domicilno stanovnistvo za sve svoje nedace krivi bijelog covjeka tj. za sve su im krivi Amerikanci dok vladajuca korumpirana elita uziva u blagodati i ispire mozak neobrazovanom narodu.

Znaci mentalitet u Etiopiji je isti kao mentalitet u Srbiji 😀

Nešto mi sve ovo zvuči poznato

Wikipedia: “Godine 1936. Etiopiju je okupirala fašistička Italija i pripojila Eritreju i Somaliland pod talijanskim posjedom , kasnije formirajući Talijansku istočnu Afriku . Godine 1941., tijekom Drugog svjetskog rata , okupirala ga je britanska vojska , a puni suverenitet vraćen mu je 1944. nakon razdoblja vojne uprave .”

Brkate pojmove kolonizacija i okupacija.
I Wikipedia vam je izvor🙈.
Preporučio bih vam Britannicu.

Nevalja nijedna niti druga. Pa valjda se prvo okupira pa vlada

Ova kompanija će zauvek biti misterija. Kao da ono “Ethiopian” se ne odnosi na njihovu zemlju već je neka top US ili EU kompanija dala to ime.

Meni je veća misterija da su oni, možemo tu dodati i Egipta Air jednim delom, jedina velika avio kompanija na afričkom kontinentu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!