zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Prvi konvertirani B757 u vatrogasni avion

Galactic Holiday će imati prvi konvertirani Boeing 757 iz putničkog u vatrogasni (tanker) avion. Avion će u operacije uči 2024. B757 će nositi 26.500 litara vode. Kompanija planira imati 10 ovih aviona u floti u budućnosti. Avion će letjeti za US Forest Service Aviation.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: US Forest Service Aviation

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Koliko bi mu trebalo za punjenje tolike količine sredstva za gašenje?

A na slici DC-10. Super

Zato jer 757 kao “water bomber” još ne postoji!

Meni nije logičnije. I meni je prva misao bila zašto 757 nije na slici. Avion je avion, bez obzira služi li za putnički prijevoz, cargo ili specijalne namjene. I ako se u članku govori o 757, onda bi 757 trebao biti u popratnoj fotografiji, u bojama i s oznakama Galactic Holidaya. Ako se govori o konkretnom tipu aviona konkretne kompanije, nije logično kao ilustraciju staviti drugi tip drugog operatora

Anonymous je potpuno u pravu.

Kako je već rečeno, 757 u njihovim bojama još ne postoji. A kako je to avion specijalne namjene, staviti fotku recimo Condorovog ili Iceladairovog 757 je kompletno nelogično. Pogotovo što će se onda opet javiti dušebriznici da zašto se stavlja upravo ta fotka a ne neka druga. Ovaj DC-10 je avion iste namjene kao i najavljeni 757 i stoga fotka služi kao ilustracija. I prestanite u svemu tražiti “dlaku u jajetu”… Osim toga e-mail adresa je javno objavljena pa ako posjedujete takvu fotku 757, molim lijepo da nam je pošaljete i siguran sam da će gosp. Šćuric fotku zamijeniti.. Interesantno je ali slijedeće: nikome od dušebrižnika nije upalo u oči da “Galactic HOLIDAY” nema veze sa tim avionima, već se radi o specijaliziranoj tvrtci “Galactic HOLDING”! Ali bitno je da se mekeće protiv ovog foruma i njegovog urednika!

http://www.jalopnik.com je stranica na kojoj je ova vijest. Ilustracija je B757 u bojama i oznakama Delte, na pola ilustracije, a na drugoj polovici je krupni tekst o prenamjeni putnickog 757 u vatrogasni. Ali pretpostavljam da ćete i ovo izbrisati, kao i svaku drugu utemeljenu, obrazloženu i civiliziranu kritiku, poput one u kojoj tvrdite da je JAT propao zbog nemogućnosti prilagođavanja na tržišne uvjete, pritom zanemarujući rat, zatvoreni zračni prostor, gubitak tržišta, sankcije itd. Toliko.

MORAŠ DA STAVIŠ 757 A NE DC 10.

Prenamijenjeni 757 nikad ne moze izgladati kao DC-10.

Alene ne hranite trolove, samo im brisite “komentare” jer drugo i ne zasluzuju.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!