zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Eurowings udara na SAS

Eurowings će od 27.3.2022. stacionirati čak 5 Airbusa A320 na Stockholm Arlandi. Ovo je direktan napad Lufthansa Grupe na SAS. Lufthansa grupa nije odabrala najjaču SAS-ovu bazu, u Copenhagenu, nego onu u Stockholmu za prvu udar. Lufthansa već godinama naglašava da želi preuzeti SAS.

Evidentno sada kreće u preuzimanje, po staroj, uhodanoj i provjerenoj taktici Lufhanse: sve kompanije LH grupe i puleni pokrenu ekstremno velik broj letova prema bazama kompanije koju žele preuzeti. Nakon 2-3 godine takvog presinga, dumpinga, dupliranja linija i marketinških aktivnosti domicilna kompanija posustane, a onda Lufthansa dolazi kao „spasilac“ i preuzima ju za malu svotu novaca. U tom kontekstu treba gledati i povećanje letova Croatie prema Copenhagenu sa 5 na 7, ali u vrlo skoro vrijeme vidjet ćemo povećanje i Lufthanse, Swiss-a, Brusselsa, Austriana…

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa ne znam baš kako podizanjem sa 5 na 7 letova ZAG-CPH misli LH nauditi SK… Kao prvo to nije duplanje linije jer SK tu štreku ni ne leti a kao drugo radi se o kompletno sekundarnom tržištu. Ovo na ARN je vrlo neugodno za SK, ali čak da OU podupla na 14pw za CPH, to još uvijek SK ne bi ni primijetila

I to sa Q400.

Taman pomislis da je menadzment OU sam smislio nesto a onda dodje ovakva vest da je to diktat LH tj.Nemacke. Tako tipicno za Hrvatsku. Veciti rob Amerike i Nemacke.

Ja u Hrvatskom Dubrovniku živim fantastično kao rob i zapošljavam radnu snagu iz slobodne Srbije.

Anon u 09.00: a kako bi bilo da konačno savladaš pravopis? Evo,ovo što sam napisao isto tako nema veze sa temom,ali ne može da škodi.Pozdrav.

Alene,zašto se primate na ovo i raspravu nastavljate u njegovom smeru?

Ne mora jeftinim provociranjem. Ipak ste Vi administrator.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!