zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Jandreoski: Zbog profesionalizma neću reći razloge otkaza

Goran Jandreoski, koji je upravo dobio otkaz na Aerodromima Crne Gore, se obratio javnosti povodom otkaza:

Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni. Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi. Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnog razloga, zadržati za sebe.

Lično, ne mogu reći da me je ova vijest pogodila, razočarala ili iznenadila, ali sam, znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije. Također, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u europskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar.

S obzirom da to da Crnoj Gori fali osoblja koje je profilisano u avio industriji, bojim se da će ovakav rasplet događaja obeshrabriti međunarodnu stručnu javnost u smislu rada i anažovanja u Crnoj Gori. Naravno da nije problem lično moja smjena već problem može, a nadam se da neće, da bude ugrožavanje međunarodne reputacije Crne Gore u kontekstu tretmana stručnjaka koji se biraju na međunarodnim konkursima. Uz želju da Aerodromi Crne Gore nastave uspješno poslovanje, svim kolegama i partnerima zahvaljujem na saradnji i ostajem uvijek na raspolaganju za sva stručna pitanja.

objava: Goran Jandreoski; foto: Aerodrom Podgorica

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zanimljivo
Avion Airbus 320 kompanije Air Montenegro će, usljed tehničke neispravnosti, biti van saobraćaja u narednih nekoliko dana, što će usloviti promjene u redu letjenja nacionalnog avio-prevoznika, kao i moguća kašnjenja.

“Kao odgovorna kompanija, kojoj su bezbjednost putnika, ali i efikasnost prioriteti, Air Montenegro u saradnji sa partnerima čini sve da se iznađe najbolje rješenje kako bi se prevezli svi putnici i realizovali planirani letovi uz što manja kašnjenja”, navodi se u saopštenju.

Kao prvo nije to avion kompanije Air Montenegro nego Trade Air. A drugo njih to ne treba da zanima jer je wet lease. Ako je ovo tacno vec narednog dana bi Trade Air trebao drugi avion poslati. Ili masne pare vratiti Air Montenegru.

Ovo saopštenje oni su dali

Da kad bi ugovor to predvidjao.

A kakav je ugovor?

Inace A320 Trade Air koji je leteo za Air Montenegro nije pokvaren niti ima tehnicke neispravnosti.

Avion je odleteo za Amsterdam i evo ceo dan leti sa AMS. Najpre ka OHD pa BOJ a sutra leti za KGS i AYT.

Ko zna sta su sada napravili…

Kako pokvaren ako leti bez problema? Pa na Flightradar24 se vidi svaki let.

I sta kaze Cvijan. Ko je kriv za ispadanje aviona

Jandreoski je profesionalac, sad će doći ,,stručnjak” iz Bošnjačke stranke za koga je upitno da li je i letio avionom, a kamoli šta drugo.

Eo ja cu reci. Nije htio da mu budale iz politike naredjuju sta ce da rade, vec je radio u najboljem interesu firme, sto je velika “greska”.

Тако може да се ради у приватној фирми. А ако радиш код газде (овде, држава) мораш да следиш његове одлуке, или да одеш. Просто.

Опет се враћамо на „ Вежи коња где ти газда каже”.
А ако се диремтор не слаже ѕа кадровским решењима, повуче се и часно да отказ. А. не да му УРУЧУЈУ отказ.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!