zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

U Rusiju leti 54 prijevoznika iz 30 zemalja

Od početka 2024. godine otvoreni su direktni letovi za Vijetnam, Bahrein, Katar, Jordan i Tunis iz Rusije, a do kraja godine planirano je pokretanje avio veze sa Tanzanijom, Kuvajtom, Saudijskom Arabijom i Indonezijom, rekao je zamenik ministra saobraćaja Ruske Federacije Vladimir Poteškin.

„Danas flota ruskih prevoznika ima 1124 aviona, 19 ruskih avio-kompanija saobraća u 25 stranih zemalja, dok 54 avioprevoznika iz 30 zemalja saobraćaju do Rusije“, rekao je Vladimir Poteškin na plenarnoj sednici turističkog foruma „Putuj“. u Moskvi. Ranije je šef Ministarstva ekonomskog razvoja Maksim Rešetnjikov rekao da su zalivske zemlje postale prioritetna tržišta za Rusiju u smislu razvoja dolaznog turizma, a u toku su pregovori sa Saudijskom Arabijom, Bahreinom i Kuvajtom o međusobnom ukidanju viza.

dopsnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Aeroflot

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa dobro, ali i dalje je Rusija kao oskrnavljena. Nije baš da su Rusi srećni što ne lete u Evropu. Nisam fan zapada niti njihove užasne politike prema čitavom svetu i verujem da će im to doći glave, ali nisam ni Rusije. Nikada ni Aeroflot ni s7 niti bilo koja druga kompanija nikada neće zarađivati novac kao na Evropi. Ali bogami i Evropa gubi, doduše najviše Nemačka, jer baš nešto ne znam da su British ili klm ili TAP leteli za Krasnodar ili šta znam novosibirsk ili Kazanj, ali gube na preletu na daleki istok.
Nadam se da će jednog dana politika EU biti da svaka država ima prava na ličnu slobodu izbora,ba ne kao danas da slobodu diktira Nemačka, francuska i još par extremno bogatih zemalja Evrope.
Prijatan dan i vikend!

Nominalno da, ali zasto, ako smo svi ravnopravni, neke drzave imaju vise a neke manje poslanika?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!