zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Hahn prodan njemačkom vlasniku

Nakon što je Frankfurt Hahn odbio ruskog businessmena kao vlasnika, sada se u drugom pokušaju prodao njemačkoj kompaniji Triwo. Kompanija se bavi manjim zračnim pristaništima za business letove i generalnu avijaciju (ima 4 pristaništa), te aerodromskim hangarima. Kompanija ima samo 200 zaposlenih. Aerodrom Hahn je insolventan od 2021.

Nekako mi ova akvizicija više liči na ekspresno rješenje kako ruski kapital ne bi imao aerodrom u Njemačkoj. Prisjetimo se kako je SAD bio protiv ruske akvizicije, a tek nakon toga naglo su se pronašli novi „zainteresirani“ investitori.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Hahn Aerodrom

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jako smrdi ova prica. Samo da se ne da Rusu.

Zašto bi smrdilo? Svima je jasno da nisu htjeli da firma u vlasništvu ruskog oligarha uđe u vlasništvo aerodroma i vjerojatno su nekim poticajima ili drugim sredstvima privukli Triwo. Inače zanimljivo taj oligarh i nije pod sankcijama, ali očigledno je pritisak javnosti bio prevelik da ih se pusti u vlasništvo.

Taj aerodrom ima dosta letova i putnika a bankrotirao. Jel to Balkan do gore došao ili je uvijek bio

A pad cargo prometa?

Nekad je tamo bilo desetke cargo letova, a sad tek pokoji!

@anonymous 18.16: gledajte, vi možete imati i sto milijuna prometa, ako ste pri tome samo jedan milijun u minusu, na kraju ćete bankrotirati. Hahn je užasno puno ulagao i to sada treba polako vratiti što FR obilno koristi i drži ga kompletno za jajčeka. Carga gotovo da više i nema niti će ga u doglednoj budućnosti biti, … Triwo upravlja sa 4 aerodroma: Egelsbach (Business Airport za Frankfurt), Oberpfaffenhofen (aerodrom za business avijaciju ukao alternativa MUC), Zweibrücken (ima status “posebnog aerodroma” – Sonderplatz) i Mending (zapravo sportski aerodrom), vidjeti ćemo da li će im HHN donijeti sreću. Gotovo svi poznavatelji situacije tvrde da neće…

Da, jer to nije nešto na čemu se može graditi budućnost. DHL je otišao u LEJ koji u međuvremenu ima 6x veći promet, Rusa nema, a kada počnu opet dolaziti, sigurno neće u Hahn (vidi 747 od Air Bridge). I stoga je po meni bila bolja opcija da ga je kupio Rus, jer on bi sigurno uspio vratiti ruske kompanije u Hahn. Ovako će opet LEJ to pokupiti. Od tih 1,3-1,5 mil putnika nema kruha jer ih FR steže primjereno situaciji. A ona prodajom neće biti bolja. Iskreno: ne razumijem zašto je Triwo uopće upao u tu avanturu. Oni imaju dobro uhodani posao na Egelsbach-u koji pokriva svu Business avijaciju u Frankfurtu koju FRA ne može uzeti, teško da će Hahn uspjeti uzeti i najmanji dio toga… Ima više upitnika no uskličnika. O nemojmo uspoređivati Cargo u ZAG, BEG ili LJU sa time… To su druge dimenzije.

Interesantno je kako se misli da su prevare na Balkanu a na zapadu sve radi, sve pošteno, nema namještanja tendera, svi plaćaju na vrijeme… I onda “odjednom” se pojave ovakve vijesti….

Prijatelju, na zapadu ima toga daleko više no što ti možeš uopće pretpostaviti. Balkan je mala beba u odnosu na zapad. Uostalom: od koga smo mi učili korupciju? Na zapadu ode glava? Rista: da je tako, 80% aktualne austrijske politike bi morali biti bez glave…

Pritiska javnosti uopće nije bilo, jer je javnosti potpuno svejedno tko je vlasnik aerodroma. Pritisak je isključivo bio od strane Amera i politika je morala popustiti.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!