zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Nove sankcije Belaviji

Europska Unija je izglasala nove sankcije protiv Belavie. Po novim sankcijama Belavia neće moći operirati avione koji su u lizingu, te neće moći uzeti nove avione u lizing. Od 30 aviona u floti Belavia ima 21 avion u lizingu, od toga 16 je u lizingu europskih kompanija. Belavia je radi toga krenula u pregovore sa Rusijom oko nabavke MS-21 i SSJ-100.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Belavia

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Što ako je američka kompanija i daje svoje avione u leasing, ova odluka EU se njih ne tiče. Mogu iznajmiti i avione od Kineza.

ovi baš nemaju mjere

Лукашенко је један од највећих лидера данашњице. ЕУ је гора од Трећег рајха. Обични лицемери, кад је пре пар година приземљен онај авион да би ЕУ ухапсила неког ништа а сад због овог драма. Дај Боже да никад не уђемо у ту секту.

Naravno da necete,bas zbog akvih kao sto ste vi.PATRIJOTO.

Pa… nisam baš siguran. Nije EU nikada bila toliko dobronamjerna. Izbjeglice koje su došle u Bjelorusiju su mogle doći samo preko Poljske, Litvanije, Latvije, Estonije ili Ukrajine, a da bi došli preko Ukrajine, morali su proći Grčku, Bugarsku i Rumuniju, koje su u EU. Lukašenko je samo tu odradio reciprocitet i vraća ono što je došlo preko EU. Vjerovatno sama EU želi od Bjelorusije napravit “izbjeglički kontenjer” kao što su uradili sa BiH, Srbijom, Crnom Gorom i sličnim. Avion koji su Bjelorusi presreli je prevozio dvije “specijalne” osobe, a ostalih 130 je sigurno sletilo u Vilnius. Da su neki nebitni likovi, EU ne bi tako odreagovala. Konkretno, radilo se o Romanu Pratasieviču, novinaru koji se bio borio protiv Lukašenkove vlade i koji je živio u EU. U Poljskoj je zatražio azil, podržavao proteste u 2020. kada je Lukašenko nelegalno ponovo izabran za predsjednika (Lukašenku je sigurno zasmetalo, poglavito što se tada EU počela opako miješati u untarnja pitanja Bjelorusije, a još što su sve likovi iz EU). On je sada u kućnom pritvoru, a njegova djevojka je uhapšena iz sličnih razloga.
Ne podržavam Lukašenka, ali EU pravi ozbiljne greške i od 27 članica, samo 3 se pitaju za sve (Njemačka, Francuska, Italija), ostali su nebitni i samo su “marionete”. Sama EU između sebe je licemjerna po pitanju migranata. Taksist na Malti mi je rekao da im Italija bukvalno vraća sve žive migrante koji postoje, a Malta je, po njihovom mišljenju, mala i nebitna. Ipak je Italija jedna od najvećih, najbogatijih i najutjecajnijih, zar ne? Zašto bi nju iko dirao? Koliko je Hrvatske zemlje i firmi otišlo pod koncesiju kako je ušla u EU? Prva je Lufthansa (Njemačka) ta koja želi Croatiu Airlines totalno uništiti i kupiti za par hiljada eura već i u ovako lošoj situaciji koja se da ispraviti. Ima još 1000 primjera. EU trebaju voditi pametni ljudi, ne budale kao što je sada.

A koliko je Srpske zemlje i firmi otišlo pod koncesiju, a Srbija nije članica EU?

A ovaj dio o izbjeglicama, koji u Bjelorusije dolaze iz Poljske, Litvanije….. mislim da je ipak bolje ne komentirati 🙂

Dobra večer. Pojasnit ću vam na šta sam mislio. Srbija, kao i čitava Jugoistočna Europa, imaju velikih problema što se tiče eksplatacije i uzimanja resursa (uglavnom od strane SAD-a i EU). Jednostavno se našim zemljama ne želi dati šansa da napreduju. U BiH imamo problem sa mini-hidroelektranama, privatnici uništavaju najljepše rijeke u Europi i struju prodaju zemljama EU, od čega oni imaju interes (država nije to smjela dopustiti). Hrvatska prodaje svoje otoke na Jadranu u privatni posjed, u Makarskoj rivijeri jedan čitav auto kamp je propao i sada se to zemljište prodaje za hotel (grade ga privatnci i uništit će puno drveća i čitavu prirodu). Ograničen joj je i izvoz lavande da bi neke druge zemlje EU mogle više zaraditi (Hrvatska je jako poznata po uzgoju lavande). Srbija ima jedno od najplodnijih područja u Europi (Vojvodina), a resursi se ne iskorištavaju. Što se migranata tiče, i da nisu došli preko Poljske i Litvanije, došli su preko Ukrajine, a da bi došli do Ukrajine, morali su proći kroz EU. L.P.

I?
Kakve veze sa svim ovim nabrojenim ima EU, SAD, ili Marsovci?
EU, Vatikan, Masoni, i ini drugi kriva što u Srbiji krade SNS, u Hrvatskoj HDZ, a u BiH svi koji mogu?

Možete mi reći koje je to otoke RH prodala?… naglašavam, RH.
Koji to privatnici uništavaju rijeke u BiH, Nijemci, Englezi, ili su ti privatnici građani BiH.

Izvoz lavande?
Tko je to ograničio i kada, može izvor na tu vijest:) ?

Puste floskule, mi bi, ali zločesti svijet nam neda, ali da se nas pita ma mi bi bili ne 1 nego 3 Švicarske, svi smo genijalac do genijalca, samo da nema tih Amera i EU….
Najte me me molim Vas….

Izvor: morski.hr- ISTRAŽILI SMO Koliko je otoka na prodaju i koliko koštaju?
Meni je ovo, iskreno, ludost.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!