zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Pao broj prodanih prvih i business klasa u Rusiji

Od ruske okupacije Ukrajine broj prodaje ekonomske klase na letovima iz Rusije je pao za 70%, što je i logično obzirom da je ogromna većina linija za Rusiju sa Zapada ukinuta, no povećao se broj prodaje karata prve i business klase za 10% u odnosu na 2019. No, od početka 2023. broj karata ekonomske klase i dalje je 66% niži, no pala je prodaja karata business klase i to za 26% u odnosu na 2019. Znači li to pad standarda u Rusiji uzrokovan sankcijama u posljednje vrijeme?

Zbog ukidanja letova prema SAD-u, Kanadi i Europi povećan je broj letova iz Rusije za Bliski Istok 27% i Tursku za 26%. Najviše je porasla prodaja letova za Antaliju, čak 144% u odnosu na 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Meni ovo ne liči na pad standarda, kad Antalija ide na 144%, prošle godine sam letovao u Antaliji, častio sam se i preko realnog budžeta, oko mene 80% gostiju iz Rusije, uglavnom se bahate. Pre par dana sam pročitao u nekim lokalnim stuttgartskim novinama da je trenutno ruska privreda pogođena sankcijama oko 2%, avio sektor verovatno trpi i preko granica realnog, ali Rusi žive pod sankcijama od 2014 i ne oseća se toliko efekat sankcija koji je bio očekivan. Turkis, Emirates, Etihad trljaju ruke

Pored Turske, građani Rusije mogu u Egipat, Kubu, Tajland, Indiju, Sri Lanku, Maldive, Emirate..

Tajland, Egipat, Maldivi i ostali navedeni slabi… Alene, kada ste vi zadnji put izašli iz EX-YU prostora i imali dodir s drugim kulturama? Mogli ste vi 100 puta otici npr. u Poljsku poslovno na 48h, ali vi nemate pojma o Poljskoj jer nikada niste istrazili nista o njoj i niste otisli da je istrazite. I ja sam bio u Bugarskoj, ali nemam pojma nista o njoj jer mi je bila samo tranzitna zemlja.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!