zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Vlada Srbije raspisuje natječaj za novi PSO

Vlada Srbije će raspisati natječaj za PSO linije. Prema tom natječaju iz Kraljeva će se letjeti za Istanbul, a sezonske će linije biti za Tivat i Solun.

Iz Niša bi se trebale uspostaviti linije za Hahn, Cologne, Ljubljanu, Istanbul i sezonske za Tivat i Atenu, kao i linija Beograd-Niš (4 puta tjedno). PSO će biti na snazi od 1.1.2022. do 31.12.2023. Više o ovom PSO-u u analizi od utorka.

Prethodni PSO je raspisao letove iz Niša za Baden Baden, Bolognu, Budimpeštu, Hahn, Friedrichshafen, Gotehburg, Hanover, Ljubljanu, Nuremberg, Rim, Salzburg i sezonsku za Tivat, no vrlo brzo po pokretanju linija za Budimpeštu se ukinula. Iz Kraljeva PSO je predvidio letove za Beč i sezonske za Solun. No, Covida-19 je prekinuo operiranje na svim linijama, osim za Hahn, te sezonski iz Niša za Tivat i Kraljeva za Solun. Naknadno je obnovljena i linija Kraljevo-Beč.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Serbia

84 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pricate kao da nije opste poznato da ce JU dobiti ove linije. Prosli put je jedan od zahteva bio da kompanija ima baziran rezervni avion u Srbiji. Taj uslov ispunjavaju samo JU i W6. Zbog ogranicenja na KVO, Wizz uopste nece ni pokusavati da dobije linije, ne isplati im se za par letova nedeljno iz Nisa da baziraju avion tamo.

Air Serbia prethodni ugovor nije realizovala ni sa 30%. Uglavnom je letela jednu ili dve linije od dvanaest koje su bile u ugovoru Kada bi se postupalo po propisima Air Serbia zbog neispunjavanja ugovora ima negativne reference i onda takve kompanije teško mogu da dobijaju slične poslove. Ako dobije ovaj novi PSO Air Serbia ko garantuje da posle nekog vremena opet iz ko zna kojih razloga ne smanje broj linija i da li za takve kompanije trba uvesti specijalne garancije da bi izvršavale svoje obaveze.

Pre korone su leteli sve linije za koje su dobili PSO. Imali su baziran avion u Nisu.

Srbija nije u obavezi da pravi PSO po pravilima EU.

Normalno. U svojoj zemlji, kad vec nije u EU, mozete da radite ovakve stvari i potpuno su legalne.

Opravdano stopiranje linija je bilo samo za vreme potpune zabrane putovanja. Sve ostalo je potpuno van ugovora za koji su dobijali novac. Ako Srbija nije u obavezi da radi po pravilima EU onda su kompanije dužne da poštuju propise i ugovore koje važe u Srbiji.

Sem Budimpeste, Air Serbia je sve letove do pojave korone obavljala. Tako da ono, Links, mozete da dubite koliko hocete. I da, Air Serbia ce dobiti ovaj tender.

Ma opet vi EU? Koju crnu EU spominjete? Zasto bi Air Serbia bilo sta radila u svojoj zemlji po pravilima EU kada je drzava Srbija raspisala tender. Da smo u EU bilo bi drugacije. Nismo.
Srbija ni u jednom momentu nije spomenula da su tu neka pravila EU i sta ti ja znam. Svoja zemlja-svoja pravila.

Drugo, Croatia po njenom PSO obavlja letove u zemlji. Ovih 11 linija iz Nisa su sve van Srbije. Da li znate koliko dugo je Srbija bila zatvorena? Za gde da salje avion? Za Bolonju i Rim gde i danas potpuno vakcinisane osobe ne mogu uci bez 10 dana karantina i to samo ako imaju opravdan razlog za ulazak.
Za Geteborg gde je nasim gradjanima potpuno zabranjen ulaz sa ili bez primljene vakcine?
Za Nemacku gde samo sme uci onaj ko je primio Fajzer ili AstraZeneku a vise od pola vakcinisanih primilo kinesku i rusku? Jedva i ovo za Hahn sto uspevaju da odrze.

Ista su pravila za ulazak I za Bolonju kao I za Bergamo kao I za Geteborg I Stokholm. Za Bec I Salcburg su ista pravila vezana za pandemiju samo sto linije nekih kompanija idu redovno dok linije Air Serbie su odavno stopirane.

Wizz i Rajan mozda imaju milione za razbacivanje. JU nema. Za Bergamo je karta 4.99€. Privatna je kompanija pa nek placa gubitke.
Nema potrebe to ni drzava a ni JU da radi za 20 putnika.

To sto Air Serbia ne uspeva da privuce veci broj putnika je odraz sposobnosti kompanija. Obustavljanje linija suprotno ugovoru samo je pokazalo veliku neozbiljnost.LCC kompanija su se u ovakvoj situaciji pokazale kao pouzdane I pokusavaju da budu prisutne na trzistu bez obzira sto i dalje postoje ogranicenja zbog pandemiju.

Nije odraz kompanije nego raznih restrikcija koje onemogucavaju normalan red letenja.

Ma to je bukvalno poenta PSO linije: tamo se leti bez obzira na cenu i tacka. Moze da bude pandemija deset virusa, ali ta linija je drzavi vazna i mora da se leti. Ali posto kod nas PSO linija danas jeste a vec sutra nije, onda se potpuno gubi svaki smisao “linija u javnom interesu” jer ocigledno nismo utvrdili javni interes. Da jesmo, tamo bi moralo da se leti kako je ugovoreno.

Pa izvolte: Sto vi niste leteli u Italiju do pre par meseci? A? Cak dve linije JU je imala ka tamo. Ah, da. Bila zatvorena za Srbe 😎

To što ste sebe ubedili da JU ne leti iz Niša zbog korone stvarno ne obavezuje nas ostale da poverujemo u tu bajku

Nikada nisam procitao da su sproveli PSO po pravilima EU. Imate li link za to?

Naravno da ce traziti dozvolu jer ti avioni treba da slete u EU. Dok su PSO u Hrvatskoj u unutrasnjem saobracaju.

Govori. Nema putnika za tako nesto. Rajan sebi moze priustiti da prodaje karte za subotu za 5€. Air Serbia, Croatia, Lufthansa itd. ne mogu. Niti zele. Kao sto je bilo i opravdano ukinuti Budimpestu. Na poslednjem letu bilo 2 DVA putnika. Pre toga opet jednocifren.

Zao mi je sto neki kao dobro misle Srbiji i Air Serbia pa da treba sto vise leteti prazna. Malo bolesno no dobro. Misljenja su kao d*pe – svako ga ima.

A nije vam palo na pamet da se zapitate osnovno: kako je i zašto određeno onda da je budimpešta javni interes i da li je neko podneo neki račun za to, a sve kako nam se ponovo ne bi dogodila budimpešta? ili će da pokreću i gase linije pa koja ima bar pola punog aviona to je javni interes? ne to nije javni interes, a onda se postavlja pitanje čiji jeste

Air Serbia ima potpisan ugovor koji mora da ispunjava po propisima koji trenutno važe. Ona očigledno nije sposobna da to sprovede i ugovor je trebao odavno da bude raskinut i izabran drugi prevoznik. Podaci o popunjenosti skupljeni sa raznih fb profila i portala su potpuno netačni jer nemaju uvid u zvanične podatke jer oni nisu svima dostupni. To što Ryanair prodaje neke karte za 5e uopšte ne znači da kompanija automatski pravi gubitke. To je njihov sistem poslovanja i do sada se dokazao kao uspešan.

Links, Air Serbia nije nista sama napravila. U dogovoru sa drzavom su uradili to sto jesu. Na kraju krajeva, nisu ni uzimali novac za svih 12 linija nego za onoliko koliko su obnovljenje. Ako se drzava slozi sa tim, a slozila se da ne pokrecu bez veze prazne avione, mozes ti do sutra ovde pisati.
To mozda ti skupljas broj putnika po portalima o fb. Neki drugi ne.

Istanbul sa sva tri aerodroma, odlično. Niške linije ovog puta deluju dobro, osim generalne zamerke da klasičan leisure ne treba da bude PSO. INI-BEG će biti baš zanimljiv za praćenje kako to ide. A Kraljevo će prvi put imati pravu priliku da dokaže da ima potencijal pa da vidimo… Sve u svemu, deluje dosta razumnije od prethodnog PSO.
I na kraju, ima li potrebe za neki PSO iz Beograda? Recimo, Banja Luka deluje kao destinacija koja bi mogla da ima veći broj frekvencija, a JU ne uspeva da preskoči par nedeljnih letova, zašto to ne bi bila PSO linija?

Najveća potencijalna tržišta kao što su Pariz, Amsterdam,Moskva…. opet nisu na spisku za PSO što znači da oni koji su predlagali linije nisu imali potpunu slobodu prilikom izbora. BEG-INI deluje kao pokušaj da se iskoriste letovi za poziconiranje aviona a koliko će to koristiti putnicima to će da se vidi. Zbog hroničnog manjka aviona gde je u predhodnom PSO veći deo vremena postojala samo jedna od 12 linija ne očekuje se da Air Serbia dobije sve linije.

Najveća potencijalna tržišta i ne treba da budu predmet PSO. Pariz, Amsterdam, Moskva mogu da budu komercijalne destinacije iz Niša i sigurno će to i biti pre ili kasnije

Može se to uraditi i subvencijama aerodroma, ne mora sve da bude PSO. Neka pokušaju da na godinu dana oslobode taksi Pobedu/Transaviju/Wizz pa ćemo videti kako rade Moskva/Pariz/Ams nakon toga, nema potrebe da PSO-om “zatvore” tri ovako velike destinacije za sve kompanije na 2-3 godine. Sa druge strane, sigurno je ideja da se Beograd koristi za ove konekcije…

Ovaj PSO kao i prethodni su vođeni od strane političara a nezvanično oni u svojim izjavama ne vide Air Serbiu na svim linijama. Kad budu izašli uslovi za ovaj novi ugovor videćemo jasno ko ima najveće šanse i da li će ti uslovi omogućiti da svi zainteresovani učestvuju.

Pa videćemo još šta piše u tenderu, ali ako jedan od uslova bude da imaju call centar baziran u Srbiji, kao prošli put, onda će sve biti jasno ko dobija.

Da razbijemo mit oko kol centra – postoji bar 10 firmi (među kojima je i gigant kao što je NCR) koji u roku od 48h mogu da organizuju bilo čiji kol centar u Srbiji, sa već postojećim radnicima koji će dobiti obuku ako im se javi neko sa pitanjem vezanim za tu aviokompaniju. To sigurno nije uslov zbog koga će kompanije odustati od tendera.

Ako bi se OU prijavila na tender,možda bi joj i uspjelo,tko bi ga znao.HI.

Pa i nije daleko od razuma. Zašto daleko od razuma?

HHN i LJU su se pokazale kao odlične linije. U drugim nemačkim gradovima su pokušali ali nije bilo dovoljan broj putnika. Sasvim je razumno što su CGN pokrenuli. DUS je preskup za ovakvu avanturu, DTM je već pokriven.CGN je daleko bolje rešenje od HAJ. A ta oblast je ogromna.

Da nema W6 i FR za VIE, sigurno bi i tu liniju dodali.

ATH i TIV su sezonske, što je i razumljivo. Kukali su za leisure linijama, evo je i ATH i IST.

Jedini problem može biti ova linija INI-BEG. Ako je ne uklapaju u talase ka zapadu i severu onda je propast. Ili makar ono, ako već ide na pozicioniranje u Nišu da pokupi kojeg putnika.

KVO će imati preko cele godine za ISt što je odlično. I dve sezonske. SKG koji se već pokazao dobrim i TIV koji ćemo tek videti kako će funkcionisati.

Može da se kaže da fale još koje linije ali imali su pa je bilo po 15 putnika za Bolonju, 20 za Nirnberg, 30 za glavni aerodrom u Rimu… Niš je jako cenovno senzitivan. A onda se pitaju ljudi zašto je Wizz odustao od neke linije ili Rajan a avioni bili uvek krcati. Pa zato što čekate da cena ne pređe 20-30 eur, ne daj Bože da se uzme dodatni prtljag a u avionu bi pre crkli žedni nego vodu da kupe. I na kraju aplauz kad sleti avion…

Prvo, bezveze je da se PSO predstavlja kao neka milostinja koju dobra vlada daruje Nišlijama. PSO je samo pokušaj kompenzacije vlade za odustajanje od organskog razvoja niškog aerodroma koji uopšte nije loše tekao. Drugo, gotovo cela Srbija je cenovno osetljiva i baš je glupo prozivati ljude nižeg životnog standarda.

Nije tačno:
1. Prvi PSO je bio pokušaj osujetiti razvoj LCC. Linija koja je PSO, ne može se obavljati i u isto vreme kao redovna.
2. Deo novca upumpati u JU na legalan način. I to nije nelegalno: neke zemlje preko PSO, neke kupovinom paušalnih milion karti za državne službenike, neki za reklamiranje, razvoj turizma itd.

Nije glupo. Nije ovo prozivanje nekoga zbog lošeg standarda nego zbog mantre da svaki let koji se plati više od 30 eur je preskup i “kompanije ih kradu”. Ali nikakav nije problem dati 120 eur do Frankfurta busem i voziti se +24h. Problem je mentalitet. Sa juga Srbije sam i znam odlično šta pišem.

Kako ste to delimicno ukapirali. Secate se da su naknadno uveli odredbu pa ako neka kompanija obavlja PSO liniju da ne moze na istoj liniji druga kompanija obavljati redovnu.

Naravno da je pogresno na takav nacin upumpavati novac ali to svi rade. To je jedan od nacina da se pomogne kompaniji koja direktno drzavi donosi mozda gubitak ali indirektno veliku dobit.
I naravno da se pravi da JU dobije. Kao sto se u Hrvatskoj pravi po meri Croatie i Trade Air.

Podaci o broju putnika koji su dobijeni sa raznih facebook stranica i profila nisu ozbiljan izvor i ti podaci su neozbiljni, Isto tako na raznim portalima i forumima izlaze podaci koji su sasvim suprotni recimo NUE 80-90% lf ,SZG isto dobra popunjenost BLQ 50-60% . Svi ti podaci su samo stanje na letu u tom trenutku a potpune podatke ima kompanija i aerodromi gde se leti i ti podaci ne mogu da se tek tako dobiju i plasiraju.

Meni uopšte nisu izvor ni facebook a ni portali ovog tipa. NUE ni na pojedinačnom letu nije imao 90% a tek da mu je prosek – ni u ludilu. BLQ prosek između 40-45% i ni procent iznad toga.
Za SZG ne znam jer me nije interesovala.

Za NUE se ne zna prosek popunjenosti za svo vreme dok se letelo a ljudi koji su išli više puta kažu da je tada bilo od 80% do 90% popunjenost kada su oni leteli. Naravno niko nema uvid u sve letove i svi ti podaci su vrlo problematični a i Air Serbia je kratko letela na toj relaciji tako da se ta linija nije ni profilisala.

Baš juče prijatelj i ja se vozimo pored aerodroma Mahovljani i on komentariše linije AS BEG-BNX: “Kako mogu očekivati da se ta linija koristi kad dođe tamo u nevrijeme? Gro putnika bi bilo zainteresovanih za let ujutru i naveče isti dan da se mogu poslovi pozavršavati istindan. Dok je bila takva linija (davno je bila) ja sam to obilato koristio, i opet bih, ovako nema smisla. Treba tri dana sedmično ali da ima ujutru i naveče…”

3,2,1… kreće: Prvo treba imati svakog dana po jedan let dnevno a onda dodati najpre petkom pa ponedeljkom drugi.

Onda nek Republika Srpska subvencionise te letove. Nek napravi PSO za Beograd da bi se bolje povezala sa maticom.

Slazem se. Neka iskesiraju zajedno.

BNX mozda treba pomeriti u jutanjem i vecernjem talasu da bi se pokrio nocni i podnevni. Takodje i SJJ. Sada vec iz BNX a narocito iz SJJ imate linije ka Zapadu i Severu Evrope. Ali nemaju ka jugu i istoku.
Pokrili bi i ATH, TIA, SKP, SOF, OTP, LCA, KRR, ROV, nekim danima i SVO a iz BNX cak i za IST se moze pokupiti koji transfer.

Linije su kratke tako da jedan ATR moze bez problema obaviti obe u jednom talasu.

Još da neko ko donosi odluke ovo pročita…😉

Odlazak iz Beograda u 23:55 je preuranjen. Ako uopste treba leteti u nocnom onda ne pre 00:20 ili 00:30 kad slete avioni iz OSL, SVO, AMS i CDG a uskoro i iz MAD.
Dolazak iz BNX u BEG mora biti najkasnije 05:20 jer vec od 06:00 krece jutarnji talas osim utorka i subote kad krece kasnije.
I mozemo mi ovo pisati do mile volje ali je pitanje da li BNX radi preko noci.
Dalje, zasto slati avion u nocnom i podnevnom talasu ako vec iz BNX ima linija ka severu i zapadu a ka jugu i istoku nema uopste? Objasnite mi?

Drugo, nista niste odgovorili za SJJ sta sam napisao.

Ranije BNX imala mali broj letova. Sada ima sopstvene a i Zagreb sa Rajanom je relativno blizu sto se ljudima mnogo vise isplati.

Sarajevo je imalo vrlo malo letova. Za bilo gde. Sada je to drugacije.

Zar nije logicnije prebaciti BNX i SJJ da bi imali vise transfera ka ATH, SKG, SOF, SKP, TIA, LCA, OTP, KRR, ROV i SVO nego li ka zapadu i severu gde imaju sopstvene letove? Iz BNX ovako mogu cak i do IST jer je JU let za IST u podnevnom talasu.

Bravo za Srbiju!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!