zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Lučko zatvoreno za promet

Aerodrom Lučko je zatvoren do 31.8. u vrijeme kada je inače imao najveći broj operacija. Aerodrom je zatvoren zbog nesposobnosti operatera Aerokluba Zagreb da rukovodi aerodromom. Aeroklub Zagreb je poznat po brojnim svađama sa korisnicima aerodroma. Stoga su brojne škole letenja, panoramski letači, avio taxiji, sportski avioni, jedrilice i padobranci, kao i Fakultet prometnih znanosti morali potražiti utočište negdje drugdje. Alternative su obližnji aerodromi Varaždin, Pisarovina i Zvekovac (Dubrava).

Sa aerodroma i dalje mogu letjeti policija (Ministarstvo unutarnjih poslova) i Hrvatska vojska. Svi ostali avioni mogu samo poletjeti da prebace avione na druge aerodrome i za isto moraju tražiti posebne dozvole Ministarstva.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wikipedia (Aerodrom Lučko)

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lučko, groblje mučko za 2 mlada života!! Padobranku iz Vrsara i padobranca Lindića iz Samobora. Diletantski poginuli,ubijeni!! Lučko gdje sam 2007 vršio inspekcijski nadzor, ali sam ometan od svog šefa Srđana Čop.

Lučko gdje 2011 održan najveći aeromiting u povijesti. A Zdenka Padjena s Lučko odvela Hitna pomoć!! I završio na urgentni neurološki Vinogradske bolnice. Izašao bez dijagnoze nakon 4 dana . Šećer mi pao na 1,9 samo i sa Press akreditacijo hodao satima a da do danas nisam vratio sjećanje na 15,000 posjetitelja, MIGove?? Samo moje tijelo bilo u Lučkom. Te jedinstveni Jeeep Defender,zeleno bijele boje koji sam posudio. Zadnjim atomima snage, sam ga navodno zagurao na koso, uz ogradu vojnog aerodroma Lučko. Sto je tamo izazvalo paniku pa su nazvali vlasnika u Wien, ali i on bio u bolnici kao ja. Lučko bermudski trokut

Da su vas odveli u Vrapče, sigurno ne bi izašli bez dijagnoze…

Lučko se lijepo rimuje sa Kučko!! Ali Krešimir ne zenska.

Nitko ne spominje mog i Cvijin prijatelja, Bucalovic. A njegova ECOS škola je glavni korisnik Lučkog. Bio sam pred 15 dana kod njega i nije mi najavio ovaj scenarij?!

Inače perspektiva za aerodrom nije blistava, najbolje bi bilo traženje nove livade i preseljenje, a Lučko

prepustiti policiji i vojski…

AK Zagreb je posebna i teška pričica…

Zapadno od Zagreba

Točnije jugozapadno od Zagreba, gotovo paralelno sa autocestom Zagreb-Rijeka (naplatna postaja Lučko).

Iako se zove Aerodrom Lučko, ne nalazi se u naselju Lučko nego je u naselju (selu) Ježdovec koje pak spada u Grad Zagreb, a nalazi se na granici Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Tako se ne nalazi jugozapadno od Zagreba nego je na jugozapadu Zagreba.
Ovo da je “paralelno sa autocestom Zagreb-Rijeka” ne kužim, jer autocesta od naplate Lučko skreće na jug a ne na zapad, a i naplatna postaja Lučko spada pod Hrvatski Leskovac, tako da su to sve krivi nazivi….
Ako se misli na pistu aerodroma Lučko ona bi bila uvjetno “paralelna” tek sa starom karlovačkom cestom nikako s autocestom…

Znači ni geografija ne funkcioniše u ovom slučaju 🙂

Uobičajeno opet pogrešni zaključči i nepoznavanje geografije

Kriste Bože, pogledajte na karti gdje je Lučko. Da li kao dio grada ili kao posebna općina ili grad. Savršeno svejedno. I da: nisam znao da je Lučko administrativno dio grada. I u čemu je tu problem? Pa evo ispravljam: Lučko nije na zapadu grada već na jugozapadu. Sretni?

Gdje je taj aerodrom

Kakva je sad šansa za Varaždin da preuzme dio tih aviona, vjerojatno slaba…

Inače ima li kakvih pomaka u Varaždinu od “lobiranja” u proljeće?

O koliko aviona mi tu zapravo govorimo?

Kakvi poslovnjaci? Citation, Learjet, Dassault, Gulfstream…???

Koji je to tip aviona?

Naravno nemate odgovor jer takvo što ne postoji na Lučkom. Cessna s četiri mjesta ili Scheibe s dva nije mali poslovni avion.
Lako je pogledati HR registar aviona i vidjeti da nema takvih aviona…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!