zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

IATA objavila podatke

IATA je objavila da je prosječan load faktor u svijetu 82,4%, dok je on u Europi prosječno 83,8%, što je i najviše u svijetu, dok je Sjeverna Amerika druga sa 83,0%, a Azija-Pacifik treća sa 82,4%. Afrika ima najmanji LF, samo 73,4%.

Europa u globalnom zrakoplovstvu ima 27,1% udjela, a najviše ima Azija-Pacifik (31,7%), dok je treća Sjeverna Amerika sa 24,2%. Najmanje  ima Afrika sa 2,1% udjela. IATA je objavila i da je 97% putnika zadovoljno sa njihovim zadnjim letom, a da je 88% putnika izjavilo: „zračni promet čini moj život boljim“.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air France

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Afrika sa 1,5 milijardi stanovnika i ogromnom teritorijom ima samo 2% svetskog avio prometa…baš loše.Pravi pokazatelj velike ekonomske zaostalosti tog kontinenta.

Pri tom većina tog prometa otpada na Severnu Afriku(Egipat,Maroko i Tunis) i Južnoafričku Republiku..malo i na Etiopiju. Sve ostalo- mrak.

Zaostalost?! Ja bih prije rekao visestoljećno koloniziranje.

🤣🤣🤣🤣🤣

Mislite da je zbog toga? Višestoljetnog koloniziranja? Tijekom koloniziranja u Africi su napravljene pruge, infrastruktura, luke, razvijali se gradovi i onda su ti grozni, jezivi višestoljetni kolonizatori otišli i ostavili Afriku lokalcima. I što su napravili lokalci? Kojekakvi Bokase i njemu slični? Modernizirali pruge? Napravili autoputeve? Jesu, kobajagi. Modernizirali su pruge tako da vlakovi jure brzinom 300 kilometara ali ne na sat nego na dan. Afričke aviokompanije imaju zabranu letenja u EU zato što kojekakvi Bokasini istomišljenici sve upropaste čega se dohvate. Batalite te glupe priče o višestoljetnom koloniziranju.

Ja zaista ne mogu vjerovat što čitam. A zasto su pravili te luke? Pa da kradu dijamante i ostale materijale. Ako su išta donijeli iz Europe u Afriku, kako to da Afrika nema bogatih starih gradova kao Europa? A pola zgrada u Europi ima zlato iz Afrike. Što hoćete reći, da smo mi u Europi pametniji pa smo zato bogatiji?! Ili smo samo ubijali gdje smo stigli pa se nisu oporavili od toga jer smo ih “pustili na miru” prije manje od 100 godina.

Od čega da moderniziraju pruge kad su im svi materijali otišli na Europljane i njihove pruge?!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!