zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Air Vanuatu otpušta 170 osoba, predatori krenuli u akciju

Likvidator Air Vanuatu će otpustiti 170 osoba kako bi kompaniju pripremio za rekapitalizaciju ili prodaju. Kompanija trenutno zapošljava 440 osoba. AerCap je zaplijenio kompanijin jedini Boeing 737-800, te kompanija trenutno leti samo na turbopropnim avionima. Kompanija trenutno ima izvan prometa jedan ATR 72-600 (već mjesecima je na servisu), jedan DHC 6-300 i jedan BN-2, te leti samo sa dva DHC 6-300.

Niz kompanija okolnih otoka, poput Air Pacifica i Solomon Airlinesa je povećao kapacitete za Port Vilu. Kapacitete je povećao i Virgin Australija sa 880 na čak 3102 sjedala, te će uskoro otvoriti i drugu liniju, dok će Qantas uskoro pokrenuti letove za Port Vilu, a vjerojatno će letove pokrenuti i Jetstar.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb),  foto: Air Vanuatu

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nije čudo da gomila okolnih kompanija uskače na to tržište, Vanuatu je porezna oaza, poput Bermuda ili Dubaja, nema poreza za strance, pranje para je jednostavno i legalno. Mnoge brodarske kompanije registriraju brodove na Vanuatu, australci drže svoje pare tamo, Quantas itekako dobro zna što radi kada pojačava letove. Vanuatu je inače podosta siromašna država, ali stranci i njihovi novci su nedodirljivi. Australska vlada je već par puta intervenirala da Vanuatu objavi imena vlasnika bankovnih računa koji peru novce bez poreza, ovi im kažu OK, nema problema, objavit ćemo. I to im govore već desetljećima.

Predatori???

Pa onda je u Zagrebu cijeli čopor…

Da je. Zlatni studio 🎁🎁🎁🎁🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!