zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Prvi let Portera iz Toronto Pearsona

U sredu 1.2.2023. u 7:25 sa par minuta zakašnjenja Porter Airlines je obavio svoj prvi redovni let sa Pearson Terminala 3. Porter  je dobio prvih 5 aviona od 50 naručenih E195-E2. Očekuje se da će dodatnih 20 aviona biti isporučeno do kraja ove godine. Prvi redovni letovi bili su PD155 za Ottawa-u  i PD 105 za Montreal. Kako budu pristizali avioni plan je da se siri i mreža letova po Severnoj Americi a trenutne najavljene destinacije su Vancouver (7.2.), Edmonton (14.2.) Calgary (22.2.) i Halifax (23.2.).

Porter je poznato ime i ima reputaciju što kod poslovnih ljudi što kod mlađe generacije koja ga koristi za letove sa ostrva. Dolaskom na Pearson hvata se u koštac ne samo sa  WestJet-om sa istog terminala i Air Canadom, nego i sa novim igracima na Kanadskom tržištu kao sto su Flair, Swoop (WestJet ULCC) i   Jetlines. Sa ovakvom naglom ekspanzijom naročito na letovima izmađu Toronta i Calgary/Vancouver-a, vreme će pokazati ko će pobediti a ko će izgubiti trku.

autor: Zoran Cvetković, dopsinik (Toronto), foto: Porter Airlines

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Neka im je sa srećom! Bice tesko, ali imaju dobru reputaciju.

Bice zestoko, jer linije za velike gradove imaju mnogo vecu konkurenciju i AC/WJ mogu ubaciti sirokotrupac u nekim slotovima. (WJ ne tako cesto ali AC redovno leti 787 ili 777 za YVR ili YYC)
Ovde takodje zavise od aerodroma za stvari tipa sortiranja prtljaga, check in saltere, IT za razliku od Ostrva gde imaju vecu kontrolu.

Jos jean dodatak. Porter vidi sebe kao starbucks, pored kafe nude vam i experiene koje necete dobiti sa regularnim kompanijama. Takav business model prolazi jako dobro sa business putnicima i mladjom generacijom koja zivi u centru grada. Sa tim modelom idu u expanziju sa Pearsona. Pokusali su da produze pistu na ostrvu ali se populacija koja zivi uz jezero ozbijno pobunila (duga prica bez obzira sto je aerodrom tu iz doba dok je tu bila luka i mocvara)
Koliko ide ta lojalnost, kada su hteli da zamene shortbread cookies nastala je revolucija pa su brze bolje ih vratili. https://ca.finance.yahoo.com/news/porter-airlines-customers-betrayed-change-brand-free-cookie-181749304.html

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!