zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zadar 163,2% putnika iz 2019.

Zadar je u VII. mjesecu ostvario nevjerojatnih 237.327 putnika (118.242 u VII/2021). Zadar je imao čak 163,2% putnika iz istog mjeseca 2019. (145.406). Ovo je i rekordan broj putnika u cijeloj povijesti Zadra. Zadar je obavio 2690 operacija (2168 u VII/2021). Aerodrom je ostvario i 0,4 tone tereta.

U prvih 7 mjeseci kroz Zadar je prošlo 566.788 putnika. Sada je već jasno da će Zadar preskočiti milijun putnika ove godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

43 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene da li vam je zao sto Niš ima super rezultate pa ne objavljujete to vijest? Osećam li frustraxiju kod vas zbog toga

hahhahaah sada kao imate redosled iako su pre nekoliko dana izbaceni rezultati hahahahahha… aj moj Alene kako Vas kompleksi rade

Jel bila neka opklada da neće biti 1mil putnik ove sezone?

Da da
Janjetina u Jablanici

Super, skoro 250k u jednom mjesecu je ono sto je ZAD prije10 godina imao godisnje. Veliki napredak.

Bravo

Zadar ne staje. Nema šta, Ryan zna posao, sve se poklopilo, Britanci, partijaneri, druge destinacije, čista desetka.
Pročitao sam i da je u nedelju zabeležen najveći obim drumskog saobraćaja ikada u Hrvatskoj tako da čestitke na odličnoj sezoni.

Videćemo ko je onda “upao” umesto njih, verovatno ovi sa automobilima. Cenim da će se u procentima videti i neki porast broja srpskih gostiju, moj je utisak da nikad više ljudi nije tamo i to ne samo u Istri.

Linija za Bgd je 3x nedeljno, i uvek je krcata.. Karte su rasprodate na sajtu 7 dana unapred… Po pomeni JU moze lagano na 5x nedeljno ili upgage na A319.

Bravo za Zadar!

Nemojte, molim vas. Paštete su puno skupe u okolici Zadra

Poneću ja paštetu i paradajz iz Srbije, ništa se vi ne brinite.

Stvarno nema potrebe za ovakvim komentarima. Tu se prije svega skupljaju entuzijasti iz područja avijacije. Sitne selječke strasti nisu dobrodošle. Sramotiš Hrvatsku svojim ponašanjem.

Hvala Vam na primernom odgovoru. Nisu ovde u pitanju pastete ni paradajz nego broj putnika koji se povecao na Zadru. I to je bila pohvala, a moj komentar je bio da preko Beg dosta Vasih lokalnih i transfernih turista dolazi i to pokazuje koja je potraznja za Hrvatskom obalom. Sto je takodje za pohvalu!

@anonymous 13.09: iskreno sumnjam da anonimni komentar 02.08. u 22.45 dolazi iz Hrvatske. Jer u Hrvatskoj nitko neće reći “puno skupe” već “jako skupe”… Stoga se bojim da se ovdje radilo o provokaciji… Ali Vaš komentar je u svakom slučaju ispravan! Svi dobronamjerni gosti iz Srbije su dobrodošli, kao uostalom i svi dobronamjerni gosti iz svih zemalja ovoga svijeta!

Vjerojatno samo manjak aviona primorava JU da i dalje leti sa ATR-om ne samo za ZAD, jer bi bez problema napunili ne samo 319…

Molim vas nemojte u Dalmaciju, velika je gužva i to vam je stresno.
U Grčkoj vam je jeftinije.

Ljudima je dosta korone i pozeljeli su se putovanja i odmora nakon sto se gotovo nisu kretali 2020.g. i poprilicno apstinirali 2021. Ove godine su ocito si dali oduska tako ni znatno vece cijene usluga ih nisu pokolebale.

Nema “dalekih” putnika, ali isto tako ni mnogi Evropljani nisu otišli daleko.
Po meni je ovo ipak jako malo turista. HR je zemlja Bogom dana za turizam. Najmanje duplo više turista mora imati. Sa mnogo više sadržaja i dosta pristupačnijim cijenama.

Hr je imala 2019 19.6 milijuna turista; a Grčka 31 milijun… Tako da je ovo zbilja dobro, Hr je u top 20 najposjećenijih država na svijetu.

MORALA BI HRVATSKA MNOGO MNOGO VIŠE.

Molim vas, dalje od Hrvatske. Imate cijeli svijet za odmor. U Hrvatskoj su paštete skupe.

Vi sa pastetama ste previse smesnj.. Kad bi znali da na tim letovima ka i iz Zadra, Er Srbija vuce preko 75% transfernih odnosno stranih putnika koji vam dolaze da potroše više od jedne paštete…. A tako je i na vecini letova ka Jadranu koje Er Srbija pokriva.

Zato sto možda radim tamo… Jel vam to dovoljno, ili vam moram slikati pax list sa leta da bih vam dokazao. Pa na letovima iz IST recimo od 140pax bude ponekad jedva 5-10 putnika sa prezimenima sa Balkanskog prostora.

Ali ovi sto se rugaju sa pastetama su verovatno verodostojniji sa informacijama.

Ne hvala. I ovo je i više nego dovoljno.

Ali vece cijene smjestaja i usluga ce premasiti i 2019. po zaradi.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!