zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Freebird 14 linija za Dubrovnik

Freebird intenzivno leti chartere za Dubrovnik. Kompanija leti na 14 linija (Antalya, Berlin, Billund, Bruxelles, Copenhagen, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Leipzig, Lyon, Manchester, Osli, Paris) sva sa po jednim polaskom tjedno. Freebird već godinama leti izvan sezone chartere za Dubrovnik čime ozbiljno povećava broj putnika u lošem dijelu godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Freebird

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“Ptičurina”slijeće i po buri, dok CTN i ne pokušava, nego odma po polijetanju iz ZAG preusmjerava za Split

CTN tu igra po pravilima i na svoju štetu polijeće iz ZAG, preusmjerava se za SPU i organizira autobuse. Zatim rano ujutro, ako bura dozvoljava, idu opet za DBV uzmu putnike i idu za ZAG.

Oni nisu dužni ići na destinaciju ako ih sprječava nešto šta je van njihove kontrole (jak vjetar, požar, poplava, potres, skakavci…), niti su u tom slučaju dužni povrat novca od karte niti se brinuti o putnicima. Ak se ne varam u avijaciji se to zove major force – viša sila.

Freebird je tu napravio gaf i sletio je po vjetru ko je bio van odobrenih limita za slijetanje po crosswind-u kako je propisano u njihovim manualima.

Jedan konkretan slučaj od nedavno je bio baš takav propust. Lako je to sve provjeriti na internetu.

kad je bila zadnja jaka bura (HR Meteo),
koliki je tada udar vjetra bio (Google: metar taf history),
kad je avion sletio (Flightradar24),
koliki je maximum crosswind za A320 (Google…)

A sve to zna i naša CCAA i Postholder Flight Operations i ostali, pa se ti junači.

U međuvremenu u CTN uhljebi na managerskim pozicijama čekaju penziju, ne daju firmi da radi i da se širi, ne daju mlađem kadru da prodišu i da pokažu šta sve mogu a mogu puno više od njihovih šefova. Ne daj Bože da bi razmislili uzeti dio kolača već im ga svi drugi ispred nosa uzimaju, ali jebe se njima živo. Lova kapa, penzija će biti dobra, a budućnost firme definitivno nije njihova briga. Briga je samo šta manje talasati..

+100

A nemojte tako: paziti da ormari ostanu zatvoreni i da ne počnu ispadati kosturi, izuzetno je naporan i odgovoran posao. Naravno da onda ne ostaje ni vremena ni snage bakćati se sa nekakvim novim linijama, nekakvom promjenom dosadašnjih, nekakvim uvođenjem valova, … Mladi to jednostavno ne razumiju. Oni doduše jesu stručni i pametni, ali im fali mudrosti i sve bi htjeli na brzinu. Dobro je da ima tih starijih mudrih kadrova da ih malo smire i pokažu pravi put!

Pa cemu, stariji cekaju penziju, mladji imaju dobre place i ne rade puno. A zbog cega bi mladja garda bila bolja od starije, tamo se zaposljava podmladak politicara.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!