zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Izdan Type certifikat za C919

CAAC je izdala Type certificate za C919, što znači da se avion može početi komercijalno uporabljati. Prve isporuke se planiraju do kraja godine, a prva kompanija koja će avion dobiti u XII. mjesecu biti će China Eastern.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Comac

52 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo će odlično doći Rusima, pored Irkuta, naravno. Neće oni imati problem otarasiti se Airbusa i Boeinga. Mogu oni letjeti s njima još bar 3 godine bez problema.

S obzirom na to kojom brzinom puše u Ukrajini za par mjeseci će biti skroz protjerani otamo, a onda više neće biti razloga za nikakve sankcije pa će se moći vratiti Airbusu/Boeingu.

Pa da, ali ne pratite? Gradove koje su osvajali mjesecima izgube u nekoliko dana. Od početka 9. mj. su u non stop bežaniji.

Puno pratite CNN i slične

Više puta ste ponovili da ne pratite baš situaciju u Rusiji i Ukrajini. Što Vas ne sprečava da objavljujete cijeli niz članaka na temu avio prometa na istom području. Interesantno.

Huge.

Kako bitna vijest za civilno zrakoplovstvo i uopce svjetsku ekonomiju a na ovom portalu joj posvecene samo dvije recenice.

Biti će bitna vijest za civilno zrakoplovstvo kada dobiju certifikat europskih i američkih zrakoplovnih vlasti. A čak kada i to dobiju, neće to biti bitna vijest za svjetsku ekonomiju!

Kina je ekonomska sila broj jedan i postajace sve snaznija i snaznija. Veci ce uspjeh predstavljati za Airbusi Boeing ako ostanu na kineskom trzistu nego sto ce biti Comacu biti bitno da prodaje avione u Europi i USA.

Kinesko unutarnje tržište se ne oslanja na poznate principe pogotovo ne u strateškim granama. Stoga je ovo bitan korak za Kinu ali ne i za svjetsku ekonomiju. Ogromno je pitanje da li će ikada ikoja iole bitnija strana kompanija uzeti taj avion…

Kakve to ima veze. Vi iz Sarajevske kotline, ja to shvatam, imate sužene poglede jer ste okruženi planinama. Pa Kina ima vozove koji su najbrži na svijetu. Njemačka željeznica nije dugo novi voz nabavila niti bilo šta na brzini uradila u zadnjih 20 godina. A Kina. Neuporedivo

@anonimac 01.43: sarajevskoj kotlini???
A ako baš hoćete: ti kineski vlakovi nisu ništa drugo do čak i izgledom 1:1 kopija njemačkog ICE te japanskih i korejskih vlakova. Kinezi su kupili te vlakove u originalu, rastavili ih i kopirali sve dijelove. Vozio sam se i u originalima i u kineskim kopijama… A što se njemačkih željeznica tiče: prije nego napišete to što ste napisali, informirajte se da se ne sramotite…

Moj odgovor je vezan uz omalovažavanje anonimaca od 1:43 i nema veze sa avijacijom ali kako komentator iznosi neistine, odgovorio sam.

Ostaće ali to tržište je dovoljmo veliko za početak serijske proizvodnje jednog ovakvog aviona. Kakav će biti to će vreme pokazati, bilo je dosta promašaja, ali možda mu treba dati priliku pre nego što ga sahranite.

A tko ga je sahranio? Neka lete pa ćemo vidjeti. Ali ima jedna vrlo interesantna činjenica: koliko god Kina bila dominantna na svjetskom tržištu u mnogim segmentima, vozilima bilo koje vrste nije se baš proslavila a još manje etablirala na svjetskom tržištu.

Izađite iz kotline. Možda pomogne

Evropa i SAD nisu ceo svet niti će ikada biti. Čak ovaj avion za ta tržišta nije ni namenjen, već za druga koja su dovoljno velika

Ekonomski gledano, jesu. Ono što Kinezi prodaju po Africi je po “bratskim” cijenama ili ide u trampu za sirovine koje Kinezima trebaju a koje skupo nama prodaju. Pa čak i u najsiromašnijim zemljama Afrike: jeste li vidjeli da se itko od elite vozi kineskim autima?

Budemo vidjeli…

Ti certifikati se itekako izdaju u skladu sa politikom. Po vama ako se ne dobije certifikat iz USA ili EUR avion ne valja. Šta bi sa Boeing om koji je dobio certifikate pa izginuli ljudi. Nemojte valjati gluposti

Jesam li ja igdje rekao da avion ne valja? Molim navod tih mojih navodnih riječi da dokaže moje “valjanje gluposti”!

I dalje čekam navod mojih riječi koje potvrđuju moje “valjanje gluposti”! Ili ih navedite ili se ispričajte!

E da…

Dobar naming, žele da budu treći igrač: A, B, C

Da, i bice

Pa ko će biti treći igrač? Ako sada postoje dva igrača a pokavi se treći, pa biće treći taman prodao samo jedan avion 😉

Zaboravili ste Ruse. Pa i oni proizvode neke avione

A, ipak imaju dobru startnu poziciju – Kinezi će kupovati…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!