zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Što JetBlue dobiva, a što gubi sa Spiritom

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Niz je analitičara koji tvrde da će JetBlue slomiti zube na akviziciji Spirita. Involviranje kompanija u svoj sustav je težak i dugotrajan posao koji okupira velik novac i značajne resurse. Tako je bilo kod preuzimanja Continentala od strane Uniteda, Northwesta od strane Delte, US Airwaysa od strane Americana, Buzza od strane Ryanaira i Go od strane easyJeta. Kompanije su te tranzicije napravile jako teško, proces je bio dugotrajan i značio je brdo negativnosti i gubitaka. Kritičari akvizicije Spirita smatraju da JetBlue nije na nivou Uniteda, Delte i Americana i da će ova akvizicija po njih biti kobna.

No, posao ima i niz prednosti. Prednost ove akvizicije je da obije kompanije imaju istu flotu, Airbus A320 obitelj. Obije lete na A320 i A321 (Spirit i na A319). No, JetBlue je naručio A220-300, dok je Spirit naručio A319neo. OK, ne vjerujem da će JetBlueu biti problem promijeniti narudžbu A319 u A220-300, a ako to i neće uspjeti nije smak svijeta da lete i najmanji avion u A320obitelji. Obije kompanija će sada imati flotu od 465 aviona što je već respektabilna brojka, vrlo konkurentna. Uz to kompanije imaju naručenih 203 aviona.

Prednost je i činjenica da JetBlue prvenstveno baze ima na istoku SAD-a, dok Spirit ima na zapadu. Ovo je izvrsno za JetBlue jer će sada imati baze po cijelom SAD-u. Ovime JetBlue na svojih 6 baza dobiva još 8 baza, te će ih ukupno imati 14.

Kompanije će spojiti baze u Los Angelesu gdje je JetBlue imao 22, a Spirit 21 liniju (zajedno 43), Fort Lauderdaleu gdje JetBlue ima 56 linija, a Spirit 67 linija (zajedno će imati preko 100), te Orlandu gdje JetBlue ima 24 linija, a Spirit 54 linija (zajedno će imati preko 60). Većina linija obiju kompanija koje imaju iz istih aerodroma se ne poklapa.

Negativna strana je da kompanija imaju različit koncept operiranja. JetBlue razvija konfort, klasu, stil, on je butique kompanija koja na letovima ima besplatnu hranu, zabavu, čak i krevete u business klasi. Sprit je najgori oblik ULCC kompanije koji ima bazičnu uslugu, nisku kvalitetu usluge i loš odnos prema putnicima. JetBlue će tu imati ogroman posao da promijeni koncept Spirita i prilagodi ga svom poslovnom konceptu.

Kritičari ove akvizicije govore da će ovima mnogo izgubiti American jer će isto rezultirati prekidom joint-venturea u New Yorku i Bostonu. Ovo nema nikakve osnove, i zapravo je nonsens. Kakve to ima veze? Ovime American može samo dobiti, a deal se može samo proširiti. Naime, Spirit ima velik broj letova u Newarku i LaGuardiji, te ima 14 linija u Bostonu. Kada JetBlue preuzme kompaniju i dovrši tranziciju svi ovi letovi će prvenstveno letjeti u joint-venture sa Americanom.

JetBlue je 2018. pokušao kupiti Virgin Americu, no kupila ga je Alaska za 2,6 milijardi USD. To je bio ozbiljan udarac na JetBlue, i kompanija si nije smjela dozvoliti izgubiti i ovu šansu. Stoga je ponudila ogromnih 3,8 milijardi USD i pobijedila je Frontier. Sada će JetBlue preskočiti Alasku i postati će 5. najveći prijevoznik u SAD-u, iza Americana, Delte, Uniteda i Southwesta. Ozbiljan igrač koji će pomrsiti konce i onima najvećima. Naravno, ako na akviziciji ne slomi zube.

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

ja ne mislim da je nonsens da ce se debelo preispitati northeast alliance. konkurenti cekaju kao zapete puske da se zale DOT-u zato sto je jedna stvar da popunjavaju rupe malim jetblueom a druga stvar da se pravi alijansa sa relativno velikom kompanijom. sudjenje je zakazano za 26. septembar, zivi bili pa vidjeli.

vidjecemo. vidjenje drzave je da se konsoliduju 4 operacije u 3. american time prestaje da ulaze u sjeveroistok (NYC/BOS) is fakticki se spaja s jetblue, dok jetblue vec ima prilicno robusnu mrezu na JFK i BOS (za svoju velicinu). drugi problem je prejako prisustvo spirita na floridi, sto bi moglo malo da pomrsi racune ovoj alijansi. svakako ce biti zanimljivo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!