zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

WestJet otkazao 407 letova

Iako je WestJet planirao otkazati 150 letova ovog vikenda radi štrajka mehaničara, otkazano je 407 letova. Zbog toga je 49.000 putnika imalo problema. Štrajk traje od petka do utorka. Mehaničari štrajkaju radi preniskog povećanja plaća koje im je ponuđeno.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: WestJet

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kada je odavno postala velika rupa od zemlje koja je nekad bila, troškovi su poskupeli, a porezi i dalje isti.. Tako da bravo na hrabrosti ovih ljudi!

Pardon *Kanada* htedoh reci

Bravo mehaničari!! Tako se to radi!

Ovaj vikend je jedan od vikenda kada se najvise putuje u Kanadi, jer za decu pocinje letnji raspust a 1 Juli je dan Kanade i produzeni vikend. Mehanicari su tempirali ovaj datum.
Citav poremecaj ce nauditi imenu jer zamislite da vam otkazu let na pocetku odmora.

Apsolutno.
Pričam sa kolegom iz Air Canada, što ne idete na štrajk sad. On mi objašnjava da sindikat mora dobiti zeleno svetlo, mora se čekati termini za to, a kaže da su pregovori propali, odnosno skoro pa propali. A ja ga pitam kad bi onda mogli “legalno” u štrajk. On kaze – na jesen!

Jesen?! Kazem ja njemu pa druže menadžment je već pobedio, jer do tada će proći svi letnji odmori, Olimpijada i Euro24… Nije imao komentara.

Kada se pregovori i strajkovi tempiraju, bez obzira koji je period godine sindikat bira vikende gde ce se postici najveca medijska paznja i ge ce isp…ti najveci broj putnika i sl.
PAr primera, u Kanadi se najvise putuje avionom za Bozicne praznike, jer svi idu kuci gde god da je, ThanksGiving (oktobar mesec = jesen) prvi vikend u septembru jer tada pocinju skole/fakulteti i naravno 1 juli.

Drugi primer je strajk zaposlenih u gradskoj upravi u Torontu. Vise puta u Torontu su vanjski (djubretari, parkovi, odrzavanje puteva) i unutrasnji(administracija) sindikat strajkovali skupa, pa pregovori isteknu u Januaru ceka s na u Julu mesecu kada djubre pocne da smrdi, kada se javni parkovi i bazeni zatvore ili programi za decu se otkazu. Rob Ford je razbucao prvo sto je 1/2 grada dao privatnicima da skupljaju smece a druga polovina je pod gradskom upravom i sindikatima, i rekao je da ako preko leta odu na strajk da ce prebaciti i taj deo privatnicima. Onda je rekao unutrasnjim (administraciji) da mogu da strajkuju koliko im je god volja preko leta, a pregovarao je samo sa parkovima i ostalim vanjskim sluzbama. A sto se tice administracije, svi koji su podneli gradjevinske dozvole do odredjenog datume, su im automatski odobrene.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!