zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Pao krov na Aerodromu Delhi

Na Terminalu 1 Aerodroma Delhi pao je krov radi ogromnih kiša i vjetra te je ubio jednu osobu i ozlijedio njih šest. Krov je kolabrirao na zgradi koja je otvorena 2009. godine. Obitelj poginulog će dobiti samo 24.000 USD, a svi ozlijeđeni po 3600 USD. Incident je poremetio operacije IndiGo i SpiceJet-a koji lete sa tog terminala domaće letove, a radi čega su kompanije morale otkazati neke letove.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Delhi

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Промена климе се редовно догађа и то је врло невезано за човека, мада и људске активности сигурно имају утицаја. Испод леда на Јужном полу имате остатке палми. Картагина је некада била житница као Војводина и Славонија. Итд.
А мерења по градовима не доказују ништа зато што због повећане урбанизације, бетона и асфалта има све више, а зеленила све мање.
И то је много већи узрок дизања температура у градовима од самих климатских промена.

Nije bilo kvalitetno,kao i sve danas

Leteo sa aerodroma 2020. Scene sa aerodroma i najblize okoline kao neki miks Kusturicinih filmova i Danteovog “Pakla”.

2018.-те, бизнис класа, врло пристојно, лепше него у Лас Вегасу.

Kakve veze ima klasa u kojoj se leti sa samim aerodromom?

Ma katastrofa, ako nemaš odštampanu kartu nagrabusio si, stotine nekih provera, svi nešto zaokružuju na karti i piskaraju, 19ti vek…

Znam samo da kada sam radio sa firmom iz Indije, za njih su merne jedinice proizvoljna kategorija.
moze da bude 1m ali moze da bude 0.89m ili 1,25m, njima sve jedno. Takodje 1 cm levo desno nema veze.
Istu pricu sam cuo od kolege koji je radio sa Pakistancima.

Da čujem sad gospon Foglara i sve koji ne vjeruju u klimatske promjene. Uzgred, nije Vam malo vruće ovaj mjesec?

Klimatske promene!? Ako mislite na prirodne promene koje se dešavaju ciklicno, i ako su ti ciklusi po hiljadama godina, da oni postoje.

Ako mislite na geoinzinjering, koji se uveliko sprovodi na našoj planeti, i to svuda (gde im je volja), to takodje postoji. Preporučuje par dobrih knjiga, jer internet je postao zagađen mnogo više nego naša planeta, a na žalost velika jer cenzura. Kad to počnete čitati, shvatićete da nismo mi krivi za ove ekstremne promene, nego vladari, koji imaju instrumente da menjanju klimu po volju. Eno vam samo primera u Dubaiju od nedavno, i Kine koja je napravila veštačku kišu da bi suzbila požare.. A zatim dobila enormne poplave. A kad udjete dublje u literaturu, shvatiće da i u prošlosti neke stvari nisu se dešavale slučajno, kao recimo testiranje nuklearnih bombi.. Jedan deo ima veze sa testiranje radi vojne upotrebe, ali drugi, mnogo češći se koristio za klimatske promene. Da ne bi zvučao kao teoretičar zavere, pronađite literature, pa se uverite sami. Pozdrav!

Da vruće nam je, ali ništa više nego prošlog leta ili pretprošlog ili onog pre 10 godina. Klimatske promene postoje od kad je sveta i veka, a objasnio ih je Milutin Milanković i poznate su kao Milankovićevi ciklusi.

Tako je, eto za @Refugees welcome – Smrt Fašizmu, jedna od literatura koju preporučujem.

Sve je ovo scam, samo treba citati izmedju redova. Citao sam članak gde su u Engleskoj objavili da su imali neke ekstremne temperature lednog leta. Onda su ih ljudi provalili da su im merne stanice bile, ni manje ni više nego blizu pista na Heathrowu i Gatwicku! I naravno, posle se Met Office branio nekim glupim izgovorima, ali u vestima sutra dan ni slovo o tome. Jer medijima treba pompe i akcije, pa im nije odgovarala ta novost.

https://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11734750/Met-Office-defends-hottest-July-ever-claims-amid-raised-eyebrows.html

Milankovićevi ciklusi su nešto potpuno drugo, vidi se da o tome niste čitali. Ima dosta na internetu, pročitajte malo.

Preporučujem vam da malo pročitate o Medieval warm period i o Little ice age.

Meni nije vruce. To su temperature kakve i trebaju bit za ljeto.

Tako je.

Ne lupetajte. 80ih godina prošlog veka, u junskom periodu smo nosili dukserice ili jakne uveče kao deca. Nije nam trebala klima. Danas se ne može zamisliti život u kući bez klime.

Sve u životu je jedan ciklus pa tako i klima. Samo što nije bilo interneta da Vam kažu sta je bilo pre 1000 ili 10,000god.

Ja samo pogledam statistiku temperatura i shvatim da veze sa vezom nema ovo što ste napisali

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!