zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Estonija optužuje Rusiju

Estonija je optužila Rusiju za ometanje GPS-a koje se najviše osjeća u Baltičkim Republikama, ali ima posljedice i u Švedskoj, Finskoj i Poljskoj. Estonija naglašava da ovime Rusija direktno krši zrakoplovnu regulativu, te traži zaštitu NATO-a i država Europske Unije.

novinarka: Maja Mrkus (Pula), foto: Tallinn Aerodrom

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Opasna tehnologija ti čipovi iz veš mašina, sa njima Rusi uspeše svašta, pa i da ometaju GPS u susednim državama. Šta bi tek radili kad bi im tehnologija napredovala iz 19. u 20.-i vek ne smem ni da zamislim.

Ali ovo je tek predpranje, šta će biti kad se uključi centrifuga 😉

Za to.ometanje koje Rusi rade ne treba ni chip iz vešmašine, samo zabodeš antenu i odašilješ na toj frekvenciji, tehnologija stara 100g. Rade to na L1 tako da većina korisnika ni nema pojma da ih netko ometa, samo bolji prijemnici pokazuju na kojem bandu imaju lock.

Ne radi to tako, max. Ne zabodeš nikakvu antenu. GPS spoofing se bazira na principu slanja potpuno jednakog signala koji šalju sateliti, ali drugačije moduliranog, kako bi GPS prijemnik mislio da se nalazi na poziciji koju je primio sa satelita. Dakle, sve je isto kao kod originalnog signala, sistem nije ometan (mada može biti ometan, to se zove Jamming, koristi se prvenstveno kod radara, s može i za ometanje GPS), prijemnik dobiva stalan podatak o poziciji, ali je ta pozicija pomaknuta. Dakle, radi se Map shift. Pozicija može biti pomaknuta za bilo koju vrijednost, avion koji je iznad ravnice na 35000 stopa dobije podatak da je iznad Alpa na par tisuća stopa i aktivira se EGPWS. Točno to mi se desilo iznad Mediterana jedanput. Avionski uređaj registrira da je pozicija pogrešna jer je uspoređuje s laserskom inercijalnom pozicijom i napiše GPS Not Available, ali je problem sa standardima prilaza na aerodrom. Za mnoge situacije prilaz nije dozvoljen ako GPS nije na raspolaganju. Upravo je to problem u Estoniji, ne može se raditi prilaz u Tallinu bez GPS signala. Sada se moraju estonci vratiti u spomenuto 19. stoljeće i ponovo koristiti VOR, radio predajnik.

Pa čemu onda tolika frka?

Zaštitu NATO-a neće dobiti jer Rusija nije napala Estoniju. NATO je vojni savez i služi samo za borbu protiv Rusije u vojnom segmentu, u slučaju ruskog napada. A za zaštitu zrakoplovne regulative Rusiju baš boli briga. Dešava se ovo na dosta mjesta, zove se “Spoofing”, namjerno blokiranje ili ometanje GPS signala, prostor oko Sirije i Iraka, u zadnje dane prostor Mediterana u blizini Izraela, ova malecka Estonija može galamiti na rusko ometanje koliko hoće. Uostalom, GPS je potreban samo za određene kategorije prilaza na slijetanje, svi putnički avioni imaju laserske sisteme inercijalne navigacije i precizan GPS signal u većini slučajeva nije neophodan. Dobro dođe u svakom slučaju, ali se može i bez njega.

Estonci ce tek da nagrabuse.
Ne vredi cackati mecku.

Isto tako mogu samo “da traže zaštitu”
Na tome će i da se završi.
Nije baš avio tema

I onda će se rusofili čuditi zašto većina ruskih susjeda želi u NATO.

Rusija više ne zna za pojmove “diplomacija” i “dijalog”. Samo zna prijetiti i vrijeđati.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!