zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Novi projekti vezani uz ZL Zadar

Župan Zadarske županije Božidar Longin je najavio da će se Zračna luka Zadar povezati direktnom cestom prema brzoj cesti koja će se potom spajati na budući prsten oko Zadra i prema istoku Županije.  Župan je najavio i izgradnju željeznice od Zračne luke do luke Gaženice koja bi trebala služiti za putnički promet, ali prvenstveno za teretni promet. Župan smatra da bi samo povezivanje brodske luke i zračne luke željeznicom moglo polučiti uspješnu sinergiju tri vrste prijevoza, brodskog, zračnog i željezničkog. Pruga bi trebala ići od Gaženice do Zračne luke pa dalje prema Zagrebu, ali i prema Splitu jer župan smatra da bi željeznička trasa morala pratiti trasu autoputa do Splita. Županija o istome intenzivno pregovara sa Hrvatskim željeznicama.

Župan ističe da Zadar popunjava 100% svojih turističkih kapaciteta ljeti, te da se tu više ne mora truditi, pa mu je prioritet popunjavanje zimskih kapaciteta. Župan naglašava da Zračna luka Zadar pregovara za zimske letove prema Minhenu, Beču i Londonu, ali i još nekim destinacijama. Kako župan ističe da će te linije vjerojatno letjeti LCC, jedino racionalno rješenje je Ryanair.

Župan je najavio i otvaranje dva helidroma za medicinske letove, prvi u Zemuniku, a drugi u Saliju (Dugi otok), dok bi kasnije bilo otvoren i helidrom na parkiralištu bolnice u Zadru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Van teme , avion WizzAir-a iz Abu Dhabia za Sarajevo nije mogao sletjeti zbog nevremena , pa je sletio u Tuzlu . 3-4 sata poslije toga , isto avion WizzAir-a iz Štokholma za Tuzlu nije mogao sletjeti zbog nevremena pa je sletio u Sarajevo .
Autobusi koji su dovukli putnike iz Tuzle za Sarajevo taman na vrijeme su stigli , da odvuku putnike iz Sarajeva za Tuzlu .

Kakvo nevrijeme?

Snijeg ❄ ❄ ❄

Ma bravo župane,svaka čast !
Kao što bi se radila pruga prema Splitu mogla bi se i pruga prema Rijeci produžit jer tri aerodroma tako blizu nemaju smisla,znači zatvorit splitski i riječki i pošto je zadarski u centru dogradit pristanišnu zgradu i produžit pistu za kontinentale i planetarne letove.
Župane ,pošto se ima ,onda a pošto je zadar pun atrakcija još jedna atrakcija,znači od gaženice do zemunika iskopat kanal,kao sueski ili panamski i onda da brodovi mogu direktno iz gaženice do zemunika,zamisli koja bi to bila atrakcija !!!!!

Da. A trebalo bi paralelno sagraditi i MAGLEV kao na PVG.

Nemoj to dva puta reć,dva kuma HIK i Kalmeta će vrlo lako uvjerit plenkija da je MAGLEV jedino riješenje za Zadar,kao potencijal a i Bilaver je tu,kalmeta okom on skokom,ne treba njegovu malenkost butkovića ništa ni pitat !

Željeznica od ZAD do Galženice i to prvenstveno za teretni promet??? Pa danas je 01.03. a ne 01.04.!!!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!