zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Rex postao 3. australijski prijevoznik

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Rex

Australijska regionalna kompanija Rex, je ostvarila što je najavila, te odlučila konkurirati Qantasu i Virgin Australiji na pankontinentalnim domaćim linijama (o ćemu sam već višekratno detaljno pisao). Kompanija će ovaj plan krenuti ostvarivati sa flotom od 5 Boeinga 737-800 unajmljenih od Virgin Australie, no flotu ovih uskotrupaca će vremenom povećavati, te u skorije vrijeme planira flotu od čak 10 ovih aviona. Prvi 737-800 u flotu je došao već u 1.11.2020. U prvoj fazi, sa kojom kreće 1.3.2021, Rex će povezati Sydney, Melbourne i Brisbane, a kasnije će dodati Perth, Canberru i Adelaide. Rex je osigurao financiranje 107,7 milijuna USD za ovaj projekt.

Rex trenutno ima niz kraćih regionalnih linija koje operira sa flotom od 57 Saabova 340, a koje će se konektirati na ove pankontinentalne linije. REX je i vlasnik Pel-Aira koji ima 11 aviona, od čega tri Saaba 340, a ostalo manje avione kapaciteta desetak putnika. REX povezuje male aerodrome u Australiji sa većim hubovima i to Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth, Adelaide, Townsville i Cairns. REX ima brojne konekcije iz glavnih australijskih hubova koji imaju velik broj međunarodnih konekcija zavidnog broja kompanija. Pa tako iz Sydneya REX leti za 17 aerodroma i Melbournea za 10 aerodroma, iz Brisbanea za 11 aerodroma, iz Adelaida za 12 aerodroma, te iz Pertha za 4 aerodroma. Niz linija koje leti su PSO.

Ovaj potez otvara dvije velike mogućnosti. Prva je da REX povezivanjem svojih hubova omogući da mali aerodromi sa jednim stopom budu povezani sa svim velikim aerodromima, a sa dva stopa da se poveže svih 60 aerodroma koje REX opslužuje u Australiji.

Druga velika mogućnost koja se otvara REX-u je da potpiše code-share ugovore sa velikim prijevoznicima koji obnašaju linije do velikih australijskih hubova i da im onda feeda međunarodne linije. Kako su Oneworld prijevoznici i Emirates u joint-venture ili bar code-share sa Qantasom, SkyTeam sa Virgin Australiom, logična bi bila opcija da REX krene u suradnju sa Star Allianceom. To se u prvom redu odnosi na Singapore, Air New Zealand, Air Canadu, Air Chinu, Air Indiu, ANA-u, Asianu, Singapore, Scoot, Thai i United koji svi imaju linije za velike australijske hubove. Nije nemoguće da ovakav feeding otvori mogućnost Lufthansi za liniju iz Frankfurta za Sydney koja je do sada bila neracionalna radi nedostatka feedera. Ostaje za vidjeti kako će reagirati Air New Zealand koji je na iznenađenje svih kao Star Alliance član potpisao vrlo širok code-share sa Qantasom, članom Oneworlda.

REX će avione nabaviti sada, kad su vrlo jeftini. Uz to iskoristiti će situaciju kad je Virgin Australia na koljenima i koji je uz nove vlasnike bitno manji nego prije. Konačno u lošem stanju su i ostali prijevoznici, te su najavili ozbiljno smanjenje frekvencija u idućih dvije godine (Qantas, Jetstar, Allance, dok je Tiger Air prekinuo poslovanje). Uz sve to u idućih dvije godine će biti slotova na Melboruneu i Sydneyu koji su do prije par mjeseci imali ogromnih problema sa kapacitetima i slotovima. Da je REX ovo pokušao prije par mjeseci teško bi dobio slotove za željene linije. Sada je vrijeme da se zatraže slobodni slotovi na istinski očajnim aerodromima koji priželjkuju dodatne letove.

I ovo je više nego logično. Sa deset uskotrupaca REX može sa više letova dnevno povezati sve svoje hubove, pa samim time omogućiti i konekcije prema ostalim velikim hubovima u Australiji svojim budućim partnerima. Primjerice za kompaniju koja leti do Sydneya omogućiti joj konekcija prema manjim aerodromima za koje leti sa Saab 340 iz Sydneya, ali i prema velikim aerodromima Melbourne, Perth, Brisbane i Adelaide, kao i dva manja huba Townsville i Cairns. Neke od bližih aerodroma REX može povezati i sa Saab 340.

Prije koronakrize na liniji Sydney-Melbourne je bilo 189.056 tjednih sjedala i 74 dnevna polaska, Sydney-Brisbane 105.674 sjedala i 46 dnevnih polazaka, Melborune-Brisbane 73.848 sjedala i 34 dnevna polaska, Melborune-Adelaide 50.136 sjedala i 24 dnevna polaska, te Melborune-Perth 41.136 tjednih sjedala i 18 dnevnih polazaka.

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ima svog smisla da Rex profitira na konekcijama za Singapore, Air Canadu, Air Chinu, ANA-u, Air Indiu, Thai i Unided. Mislim da će im tu biti i najveća lova, a onda i ovi putnici iz manjih mjesta gdje lete sa Saab 340. Mogao bi to biti uspješan projekt. Samo da se ne zalete, da ostanu realni, ne pretjeraju sa širenjem. 4 leta Melbourne-Sydney, po 3 leta Melbourne-Brisbane i Sydney-Brisbane, te po 2 dnevna leta za Perth, Canberu i Adeleide je taman. Ništa više od toga ne treba. A onda ako se neka linija pokaže dobrom i ima više potražnje onda ju širiti.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!