zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz Air još jedan ogroman gubitak

Wizz Air je imao još jedan katastrofalan kvartal. U drugom kvartalu ostvarili su čak 452,5 milijuna EUR gubitka. U isto vrijeme glavni konkurent Ryanair je zabilježio profit od 170 milijuna EUR. Ova brojka je to čudnija obzirom da ovih dana čitamo kolike su kompanije profitabilne u 2. kvartalu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

50 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mislite u I kvartalu fiskalne 2023? Drugi kvartal još nije završen.

Pa da, ali ga upoređujete sa drugim kalendarskim kvartalom drugih kompanija kojima je kvartal kalendarski a njima se on još nije desio. To treba napomenuti da čitaoci znaju. Njima fiskalna godina počinje u martu.

Sve jasno, samo ga ne treba zvati drugi kvartal, no nema veze, jer to njima nije drugi kvartal kao i celoj Americi.

A moze i pitanje: Na koje pravno lice se vodi trosak amortizacije aviona ako je davalac lizinga recimo Air Lease Corporation ili Air Cap?

da ja vas nešto pitam: s koliko ste direktora i ceova aerokonpanija i aerodroma bili na sastanku?

za vas se zna ali pitanje je bilo upućeno gospodinu anonimusu koji vas proziva za tu neke brojke da ne znate a kladim se da u životu nije kavu popio s predsjednikom kućnog savjeta a nekmoli s ceom aerodroma

I? Sta mislite zbog cega se u knigama vide ovoliki gubici?

Voleo bih da znam kako to izgleda iz ugla pausalca…

A kako se vode lizing rate ili uplata depozita? U kojoj koloni se vode recimo amortizacije opreme? Znate li to Alene, kad ovako komentarisete?

i, sta se tu vodi kao investicija, sta je osnovno sredstvo a sta trosak?

I to sve jer misle da fuel hedging nema smisla 😂😂

Pa to je jedna od ogromnih grešaka koja je dovela do ovoga.

Isto tak su na fuel hedgingu izgubiti ogromne pare. To je kocka, ne možete kao referencu uzeti nekoga kome je uspjelo (RA), jer da bi njemu to uspjelo mnogi drugi su morali izgubiti pare na toj okladi.

Ja mislim da se ovde radi o nekom ozbiljnom creative accounting-u, ali ako u to stvarno ulaze i nabavke aviona koji zaista dolaze svake nedelje po 1-2, onda me ovo ne čudi.

Jesu li u tim brojkama ukljucene nabavke novih aviona? Neki dan im je dosao 160. To je koliko pratim cca 20ti ove godine.

Kada ce tekstu o gubicima CA?

kaj nije gospodin gorkov prijavio neki dan da imaju para ko Džajić?

Vrlo jednostavno. Većina gubitka u rezultatima je posledica amortizacije vlasništva ili prava korišćenja) aviona. Amortizacija nije keš stavka. Avioni su ili plaćeni ranije, ili ako su dugoročno iznajmljeni, obaveza biće plaćena kasnije. I u jednom i u drugom slučaju to ne utiče na tok keša, a on nije tako loš za kompaniju u ovoj fazi razvoja. Pri tome zadržavaju poverenje investitora i kad požele mogu da dobiju pristup kapitalu o kojem sve države ex Yu danas samo mogu da sanjaju.

A koliki bi tek bio gubitak da isplaćuju kompenzacije za otkazane letove. Dodatnih 100 milijuna.

Ne, ne isplaćuju. Pisao sam o otkazanom letu 03.06. VIE-TFS-VIE kada ni njihov call centar nije znao da je let otkazan i to u trenutku kada je avion već trebao biti 2,5 sata na putu za TFS. Odbili su plaćanje kompenzacije. Sada ide tužba… Koju će izgubiti…

Bit će profitabilni u 3. kvartalu. Možda se tada i našoj Croatiji posreći 🙂 🙂
Btw, gledam malo cijene karata za let iz DBV do NewYorka. Ako putujete sljedeći tjedan, cijene su oko 14.000kn, s time da na određenim letovima više i nema mjesta, ako izaberete treći tjedan 8. mjeseca, cijena je oko 10.000kn uz napomenu da je još nekoliko mjesta slobodno, dok je recimo cijena za sam kraj 9.mjeseca oko 6.400kn također uz napomenu da je na povratnom letu za Dubrovnik slobodno još samo 5 mjesta. Živo me interesira koliko je United zadovoljan sa Dubrovnikom u 2022.g. Usporedbe radi, United nudi karte iz Venecije za New York (polazak 5.8.-povratak 12.08.) za 7.300kn. Deltine cijene iz Venecije su slične Unitedovim. Stvarno me interesira kojim točno kriterijima se kompanije vode kada ukidaju/zadržavaju određene linije…

Skoro svaki let ima overbooking.

Jel može prevod ovih cena na evre ili dolare? Hvala

Hrvati treba da se navikavaju na evro, a za nas goste iz regiona, cena u kunama ne znači ništa, osećam se kao da čitam cenovnik girosa u drahmama. 🙂

Jel može prevod ovih cena na evre ili dolare? Hvala

Hrvati treba da se navikavaju na evro, a za nas goste iz regiona, cena u kunama ne znači ništa, osećam se kao da čitam cenovnik girosa u drahmama. 🙂

——————————————————————————————-
Primite izvinjotinu, u pravu ste. Cijena za let iz Dubrovnika na dan 05.08.2022. s povratkom tjedan dana kasnije košta 1.973 USD, drugim riječima četveročlana obitelj iz USA će let do Dubrovnika i natrag platiti sigurno preko 8.000 USD sa svim dodatnim troškovima. U istom tom razdoblju samo na liniji Venacija-New York će platiti gotovo 1.000 USD jeftinije. Vjerovatno su te trenutne cijene za Dubrovnik posljedica toga što United nema konkurenciju (i odličnog bookinga) kakvu je imao lani kad je letjela i Delta. Za nas putnike daj Bože da ćim prije se vrate i American i Delta i da ubace još koju liniju.

Boli ih uvo. U protekla dva dana su najavili novu ekspanziju sirom Evrope. Ko zna koliko novca imaju za eksperimentisanje i bacanje.

U isto vreme mnogo i dodaju.

Baš iznenađujuće brojke o gubitku

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!