zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: Norwegina porezao linije u regiji najviše od svih

Norwegian je opasno porezao linije i frekvencije u regiji. Iako je u III. mjesecu kompanija najavila letove već od V. mjeseca, sad ih je prebacila na VI. mjesec, a većinu i na VII. mjesec. Norwegian je u III. mjesecu prvotno planirao 90 tjednih letova na 22 linije, a sada ostvariti samo 25 tjednih letova na 11 linija. Ovako veliko rezanje nema ni jedan kompanija u regiji.

Norwegian je trebao krenuti sa letovima iz Stockholma za Split od 8.5. no sada će krenuti 5.6. i to jednom tjedno (subotom), da bi se linija od 28.6. povećala na 5 puta tjedno (svaki dan osim četvrtka i nedjelje). Za Copenhagen su letovi trebali krenuti 2.6. no krenuti će 28.6. četiri puta tjedno (ponedjeljak, utorak, četvrtak i nedjelja). Za Helsinki kompanija je trebala krenuti sa letovima 2.6. i to frekvencijom od 6 puta tjedno, no sada će krenuti tek 1.7. jednom tjedno (četvrtkom), a frekvencije će povećati na 3 tjedno tek 18.8. (srijeda, subota i nedjelja). Split-Oslo je trebao krenuti 4.5, no sada će krenuti tek 19.6. i to frekvencijom od samo jednog tjednog leta (subotom) iako je tada trebao letjeti već 9 tjednih letova. Kompanija povećava ovu liniju od 28.6. na četiri tjedna leta (ponedjeljak, utorak, četvrtak i subota). Kompanija je trebala iz Splita letjeti za Gothenburg od 3.6., no sada više nema izlistane ove letove u prodaji.

Norwegian je otkazao letove na linijama iz Dubrovnika za Copenhagen i Helsinki. Za Oso kompanija je trebala letjeti od 1.6. tri puta tjedno, a od 18.6. 9 puta tjedno. Sada će letjeti samo jednom tjedno, subotom, od 3.7, a od 17.8. dodaje se i 2. tjedni let (utorkom). Za Helsinki kompanija je trebala letjeti od 31.5. tri puta tjedno, a od 8.6. dodati i četvrti let, no sada će krenuti tek 21.8. frekvencijom od jednog tjednog leta (subotom). Za Stockholm kompanija je trebala letjeti od 5.6. i imati letove svakodnevno, no sada će krenuti tek 30.6. i to dva puta tjedno (srijeda i subota).

Iz Pule Norwegian je trebao letjeti tri puta tjedno za Helsinki i pet puta tjedno za Oslo, no sada je kompanija otkazala sve letove za Pulu. Kompanija je otkazala i sve letove iz Helsinkija za Tivat koji su se trebali operirati od 31.5. jednom tjedno.

Za Beograd Norwegian je trebao krenuti iz Osla sa letovima 5.5. te imati tri tjedna leta. Linija je prolongirana do 30.6. kada će letjeti dva puta tjedno (srijeda i subota). Za Stockholm kompanija je trebala letjeti dva puta tjedno od 4.5. no sada će krenuti tek 3.7. i to samo jednom tjedno (subotom).

Za Sarajevo kompanija je trebala letjeti iz Copenhagena, Osla i Stockholma, no sada će letjeti samo iz Stockholma i to umjesto od 18.6. letjet će od 29.6. dva puta tjedno utorkom i subotom.

Za Prištinu kompanija je trebala letjeti za Helsinki od 6.6. dva puta tjedno, no ova linija je otkazana. Za Oslo je trebala letjeti od 2.6. i linija je neznatno prolongirana na 4.6. kada će letjeti dva puta tjedno srijedom i subotom, pola manje od planiranih četiri leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!