zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-SMANJENJA: I Ryanair smanjuje u Podgorici

Ryanair ove zime neće imati letove iz Podgorice za Barcelonu. Linija se prošle zime operirala, no sada postaje sezonska. Kompanija ukida i letove za Manchester koji su se također operirali prošle zime. Isto tako i linija za Zagreb postaje sezonska iako je do sada bila cjelogodišnja. Linija za Wroclaw je sezonska, te se neće operirati zimi. Istovremeno spram ljeta kompanija smanjuje Berlin sa 3 na 2 leta i Krakow sa 4 na 2 leta.

Letovi za Cherleroi, Gdansk, London Stansted lete kao i ovog ljeta. Ovog ljeta Ryanair je iz Podgorice imao 22 leta na 9 linija, dok će ove zime imati 11 letova na 5 linija, pola manje. Prema zamaaeroData Ryanair je prošle zime (2022/23) imao 16 letova na 7 linija, što znači da ove zime ima 5 letova i 2 linije manje. Nije dobro, poglavito što je i Wizz Air ozbiljno porezao Podgoricu. Iskreno, Podgorica se mora ozbiljno zapitati i nešto hitno poduzeti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, imate li potvrdu da ce Zagreb Podgorica biti sezonska, tocnije da li je Ryanair to sluzbeno potvrdio ili je jos neizvjesno? Postoji li mogucnost da ce je u potpunosti ukinuti?

Steta je da se ta linija ukida jer letovi su stalno bili popunjeni. Nije to samo gubitak u smislu turizma, vec i u smislu ekonomskog razvoja. Puno poslovnih ljudi je koristilo tu liniju.

Zagreb treba da iskoriste Air Montenegro i Croatia. Linija koja je itekako profitabilna.

Opa, linija TGD-ZAG se ukida ove zime. A kad smo svi ovde to govorili autor je tvrdio kako se “ceka FR zimski red letenja koji jos uvek nije obljavljen”.

Evo dosli smo do toga da je to bila istina sto su citaoci pisali a medju linijama koje su takodje ove zime otkazane su i ZAG-SOF, ZAG-MAN…

Moguce je da je to bio samo izuzetak.

Ovde se radi o previse linija koje su “na cekanju” i samim odlaganjem prodaje mesta na tim linijama FR gubi novac.

Vrlo je verovatno da ce ove linije biti otkazane.

Pa sto onda niste pricekali da pisanjem ovog clanka?

Ovo nema veze sa Zagrebom,sluzbeno je saopsteno da se ukidaju linije zbog povecanja taksi u Podgorici,pa aerodrom vise nije konkurentan,nevjerovatno da niko u CG ne gleda siru sliku,visi interes,drzava bukvalno zivi od turizma,za sta je neophodna dobra avio povezanost,ali neko smatra da je vaznije da ubere jos par stotina hiljada eura,nego desetine miliona indirektno…Strasno

Šta imaju preduzimati, tu je JU, vole oni leteti preko Beograda. Na svim tim linijama koje su ukinute JU razbija, povećava i br. letova i kapacitete. Sada JU treba uvesti i noćni let, da se zna ko je gazda u TGD.

Jednostavno, otvorit ce je ako Air Serbia zatrazi.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!