zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kome očajno treba legacy carrier

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

Legacy carrieri su ekstremno bitni za zračne luke. Oni ekstremno povećavaju konektiranost aerodroma. Ako vam leti Lufthansa, Air France, KLM, Swiss, Austrian, LOT, Turkish ili British na aerodrom povezani ste sa cijelim svijetom. To znači da vaše putovanje na bilo koju destinaciju u svijetu traje manjen od 24 sata sa najviše dva stopa, a za većinu destinacija i manje od 12 sati sa jednim stopom.

Velik broj legacy letova u regiji imaju Zagreb, Beograd, Ljubljana, Split, Dubrovnik, Sarajevo i Podgorica. Legacy carriere iako ne zadovoljavajući broj imaju i Skopje, Priština, Zadar, Pula i Tivat. Nedovoljno legacy carriera imaju Rijeka, Brač, Ohrid, Niš, Kraljevo, Banja Luka, Mostar i Osijek.

No, Tuzla, Lošinj, Portorož i Maribor nemaju legacy carriera. I tu legacy carrier najviše nedostaje Tuzli. Aerodrom sa čak pola milijuna putnika mora imati bar jednu dobru legacy vezu. Najrealniji su letovi Austriana za Beč, ali nije nerealan ni Turkish za Istanbul.

Daleko više legacy letova poglavito zimi morala bi imati i Rijeka. Rijeka je velik grad, luka, ima razvijen turizam i krajnje je neprimjereno da ima tek par letova Lufthansa, Croatie i Air Serbie ljeti, te nam letova zimi. Ljeti Rijeka ima tek 7 tjednih letova legacy prijevoznika. Rijeka bi morala imati zimi bar tri tjedna leta za Minhen, a ljeti bitno više letova za Frankfurt (bar 3 tjedno) i Minhen (bar 4 tjedno).

Jednako tako Niš ima letove za Beograd i Istanbul Air Serbie. Šest tjednih letova. Ovo nikako nije dovoljno i Srbija je jednu od PSO linija sa najmanje tri tjedna leta trebala imati preko nekog velikog huba (Frankfurt, Beč, Zurich, Paris, Amsterdam ili Varšava).

Banja Luka ima letove Air Montenegra za Tivat i Air Serbie za Beograd. Tek četiri tjedna leta. Vrlo malo i apsolutno nedovoljno. Aerodrom bi se morao potruditi dobiti Austrian i bitno više letova Air Serbie, bar šest tjedno.

Ostale zračne luke su premale za neke ozbiljnije legacy letove (Brač, Ohrid, Mostar, Kraljevo, Osijek), no mogli bi povećati broj frekvencija postojećih legacy linija.

Svakako najbolja opcija za letove u regiji bio bi Austrian. No, kompanija je prije dvadesetak godina ukinula letove za Banja Luku i Mostar. Od kada ih je preuzela Lufthansa kompanija je promijenila način razmišljanja i sada traži ozbiljan novac za pokretanje linije.

Croatia je pokrenula letove za Mostar, a svakako bi trebala letjeti i za Prištinu, te Tuzlu, a po otkazivanju letova Ryanaira morala bi hitno razmisliti da pokrene letove za Podgoricu. No, to je Croatia, iskorištavanje niche je svakako nešto što od njih doživjeti nećemo. Air Serbia bi morala povećati broj letova za Banja Luku, letjeti i zimi za Ohrid, zimi letjeti za Split, pokrenuti liniju za Mostar, a kada političke okolnosti to budu dozvolile pokrenuti i letove za Prištinu. Nije nelogično da kada povećaju letove za Ljubljanu na 21 let tjedno, krenu i sa letovima za Maribor.

Air Montenegro bi imao sve logike pokrenuti letove za Kraljevo i Niš iz Podgorice, te pokrenuti letove za Skopje, kao i povećati letove za Sarajevo na tri tjedno. Kompanija bi morala letjeti iz Podgorice za Ljubljanu cijele godine, tj. ne prekidati liniju kada su uvodi Tivat, već bi Tivat trebao biti ljetni dodatak na podgoričke letove za Ljubljanu. Tri tjedna leta za Ljubljanu cijele godine uz dva do tri leta za Tivat u top sezoni bili bi minimum.

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Za Banja Luku dodati i Aegan koji je danas pokrenuo sezonsku liniju za Atinu!

Лепа анализа.

Kada ce te radit interview o taximafije u zadru? Bila kolegica u zadru, kasnili su na bus, Pa su platili 50 eura do grada.

I na netu, na engleskom I na njemackom ima puno puno recensije, Ali su radi taxi lošije.

u recenzijama putnici upozoravaju druge putnike zbog Variante taksija, gotovo svaka recenzija spominje taksi

Treba natjerati ljude da putuju sto vise pa makar im i netrebalo a velike kompanije da prave gubitke sa malo popunjenim avionima na letovima iz malih gradića za velike

Da li ste radili intervju, sa direktoricom, ako niste, kada ste planirali, i ima li ikakvih vijesti po pitanju Aerodroma Banja Luka?

Banja Luka i Austrian??? ma dajte ..

Ima li podataka o broju putnika sa BNXa za maj mjesec? Ni BHDC-a nije objavila

Maj mjesec, 44274 putnika na BNX

Austrian je letio za Banjaluku do NATO bombardovanja Srbije. Banjaluka je tada imala i letove za Cirih i Beograd, ali od marta ’99 se sve raspalo i nije pokrenuto nakon toga. U to vrijeme je bilo mnogo stranaca (humanitarci, biznismeni, političari i sl.) u Banjaluci i nije bio problem napuniti mali Fokkerov turboprop po cijeni od 440 USD za povratnu kartu do Beča koji je i tada imao dnevnu vezu sa svim evropskim i svjetskim metropolama (most na Savi je dugo bio van upotrebe ili pod rekonstrukcijom, tako da je i to bio jedan od dodatnih razloga za putovanje avionom). Danas tu lete P2P putnici, gastarbajteri i studenti, a tu su LCC u velikoj cjenovnoj prednosti pred legacy carrierima.

Pa Austrian je letio godinama i to gotovo svaki dan Banja Luka Beč

ponovo font u ovom članku nije kao u ostalim i teško je čitljiv.

A da… Air Serbia da pokrene vrlo profitabilan Mostar i ne dobije ni cent a Croatia da dobije pola miliona evra i prodaje karte po Evropi za 400-500€.

I to je apsolutno razumljivo. Mislim da nikome s ovih prostora ne treba pojasnjavati zasto je to tako.

Normalno jer to je legalan nacin da „Hrvati“ iz BIH finansiraju propalu OU.
Sigurno se nije odlucila jer je Croatia bolja nego iz cisto politickih razloga.
Finansirati kompaniju koja ima 12 medjunarodnih linija preko zime iz Zagreba u cilju boljih konekcija je em smesno em jadno i providno.

Logično je, jer Hrvati iz BiH su potpuno orijentisani na Hrvatsku (porodične veze, obrazovanje, turizam, emocije …), a ne na Srbiju, sa kojom mogu stupati u poslovne veze, ali teško da bi tu bilo dovoljno materijala za avio liniju…

Ispravka – logicno da je finansiraju nesto sto ce im doneti bolji benefit pa makar to bi bili i crni Turci ili zuti Kinezi.

Šta sa Ortiješa lete samo Hrvati? U Hercegovini žive samo Hrvati? Dajte, Alene, nemojte se molim Vas spuštat toliko nisko…

Ima li katolika u Mostaru? Sa cime oni lete?

Da, zato sto znam da ima a niste ih nikako spomenuli.

pa zasto ste spominjali muslimane?

Samo mala korekcija : umjesto “lokalna zajednica” trebalo bi stajati “lokalni Kradeze”. Sa svim ostalim se slažem.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!