zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Jesu li letovi ITA-e za Linate logični?

ITA se koprca u Italiji i ima problem koji je desecima godina imala Alitalia. Nije sporno da je glavni hub u Rimu FCO, no da li i koliko letjeti iz Milana? ITA se odlučila za Linate. No, od tamo ne može letjeti long-haul letove i letove izvan Schengen zone (uz izuzetak Velike Britanije). Stoga iz Linate ITA ima 13 domaćih linija, 14 linija za Schengen i letove za London Heathrow i City. Od tih 29 linija, 8 linija je sezonski, a jedna je sezonski charter, dok je 20 linija cjelogodišnjih. Baš i nije nešto značajan broj linija.

Kako ne može letjeti long-haul iz Linate, ITA je iz Malpense imala samo jednu liniju, onu za New York JFK, no istu zatvara 7.1. Logično, linija nije imala nikakav feeding. Interesantno je da nekoliko kompanija ima više linija iz Malpense nego ITA ima iz Linate. Tako easyJet ima 63 linije, NEOS ima 61 liniju, Ryanair ima 37 linija, a Wizz Air 38 linija iz Malpense. Znači čak 4 kompanija imaju više linija iz Milana nego ITA.Linate je bitno bliže Milanu, ali aerodrom istinski stagnira, za razliku od Malpense. Ima tek 21 kompaniju koja od tamo operira sa ukupno 57 linija.

Kako riješiti ovaj problem? Jedno rješenje za ITA-u je da napusti Linate i potpuno se preseli na Malpensu. Alitalia je godinama letjela na oba aerodroma pri čemu je pokrivala valove na Malpensi uz konekcije poglavito na long-haul linije, a ostatak letova bi letjela iz Linate. Ovo je skupo i nepraktično, a imati čak tri huba i je bio razlog bankrota Alitalie. No, ako ITA već mora birati onda bi morala odlučiti se za Malpensu gdje može letjeti long-haul linije (Linate ima stazu od samo 2442 metra) i letove za nonschengen. Da ITA iz Malpense ima 13 feeding linija iz Italije (koje sada leti iz Linate) i još feeding linije iz ostatka Europe i letovi za JFK, te za druge gradove u SAD i diljem planete iz Malpense bi i te kako uspjeli. No, ITA se kao pijan plota drži Linate. Krajnje nerazumno i nimalo logično.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Originalni plan, kojim bi se ovaj problem potpuno izbegao, je bio sirenje MXP i zatvaranje LIN, u tandemu sa spajanjem KLM i AZ i premestanjem huba AZ na MXP. S obzirom da je lokalna politika sprecila konacno sprovodjenje ovog plana, situacija je takva kakva je danas.

Vredi napomenuti da Linate stagnira zbog zakonskih ogranicenja. Dozvoljeno je maksimalno 18 letova po satu, kapacitet je mnogo veci od tog. Samim time broj putnika zavisi iskljucivo od velicine aviona koje kompanije koriste.

Milano je ostao sa jednim preferiranim, skupim i ogranicenim aerodromom (LIN) i sa jednim velikim i efikasnim (MXP) sa kog doduse kompanije beze cim dobiju slotove na LIN jer je tu veci yield. Putnici nezadovoljni kad moraju da lete sa MXP, LIN nezadovoljan vestackim ogranicenjima, kompanije nezadovoljne jer je nemoguce napraviti jak hub u Milanu. Svi nesrecni i nezadovoljni, al eto sta se desi kad se umesa politika.

Sto se tice ITA-e, nek se drze LIN i svog jakog polozaja koji tu imaju. Transfere je svakako bitnije poslati na FCO da bar tu naprave jaki hub. I ovako i onako sa LIN namerno lete na tako malo destinacija jer forsiraju P2P i high yield transfere. Svakako im je nemoguce da u bliskoj buducnosti naprave hub na MXP. To mozda tek oko neke 2030. ako budu u ok stanju do tada..

Nije mi jasno, napisali ste u tekstu da iz Linate-a ITA ne može letjeti izvan Schengen zone. Kako to da onda ima letove za London?

Tehnicki vise nije izuzetak! Perimetarsko pravilo je revidirano 2020. zbog Brexita. Trenutno ogranicenje je na destinacije koje su na manje od 1500km od aerodroma, nerelvantno da li je u pitanju Schengen ili ne.

Kontradiktorni ste – kažete da iz LIN ne mogu leteti van Schengen zone, a oni eto ipak lete za London. Kako to?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!