zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: Morava 740 putnika u IV. mjesecu

Aerodrom Morava je u IV. mjesecu imao 740 putnika. Ovo je samo 37 putnika više nego u III. mjesecu. Aerodrom je imao 40 operacija. Aerodrom je u prvih četiri mjeseca ove godine ostvario 2429 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

36 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Morava nema polazaka dovoljno, inace to je region sa jakom turistickom ponudom i sigurno c e u buducnosti imati mnogo vise putnika

Srbija ima jedan dominantan aerodrom. Ako ne subvencioniše još neki, ne postoji ni teoretska šansa da se isti ikada razviju i da bilo šta sem Beograda ima ikakvu perspektivu što se avio-saobraćaja tiče. Taj deo Srbije ima potencijala i industrijskog i turističkog, i zato je taj vojni aerodrom rekonstruisan tako da ima i civilni terminal. Mora da se uloži da bi se nešto napravilo, a ponekad je potrebno čekati i jako dugo da bi se ulaganje isplatilo. Pa gde je sve stara Juga pravila aerodrome pa su neki danas poprilično uspešni, posle 40-50 godina. Da je ostala pista bez terminala, ne bi bilo ni teoretske šanse, bez PSO opet teško da će se zavrteti neki saobraćaj. Ovako, videćemo. U HR i SLO ima primorskih aerodroma sa ovakvim prometom, pa šta da se radi, čekaju se bolja vremena i ne gleda se sve kroz direktan profit danas. Treba li pominjati Osijek, Maribor? Meni je i Niš delovao kao potpuno bezperspektivan, pa evo ide neki saobraćaj, opet poguran od države, ali je to već postalo ozbiljnija priča. Ulaganje u infrastrukturu i povezanost nikada nije egzaktna matematika i čist profit. mnogo je dodatnih benefita koji se ne mere u finansijskom izveštaju.

Nikada, ali baš nikada u Jugi na teritoriju Hrvatske nije sagrađen neki aerodrom a da nije odmah imao određeni broj putnika. Pogotovo ne na Jadranu. I koji je aerodrom čekao 40-50 godina da bude uspješan? Morava je politički projekt koji se u ovom trenutku jednostavno MORA držati na životu jer je to politički oportuno. Da bi Morava uopće mogla ponuditi nešto suvislo, morali bi se ulupati teški milijuni u novu pistu što bi i opet bilo ekonomsko samoubojstvo. Kada računamo enormne troškove terminala te troškove PSO-a i zaposlenih, mogu su za te novce tih 700-800 putnika mjesečno prevesti taksijem do BEG. Benefiti o kojima vi govorite isključivo su političke prirode jer, ako je vjerovati mnogim komentatorima ovdje, većina zaposlenih je ionako birana po političkoj podobnosti…
Ja sam već pisao da smatram izuzetno pametnim poteze srpske vlade u vezi izgradnje brze željezničke pruge od mađarske granice preko Beograda i Niša do Dimitrovgrada jer je to izuzetno bitno i na koncu izuzetno profitabilno za Srbiju (iako smatram da je dizanje brzine na 200 km/u na dionici NS-BG čisto bacanje para u vjetar s obzirom na enormno više troškove u odnosu na prugu za Vmax 160 km/h), ali ovo bacanje para na Moravu smatram glupim. I još ako ulupaju puste milijune u Trebinje…
Niš vam nije najbolji primjer jer upravo politika čini sve da Niš ne napreduje. A osobno mislim da upravo Niš ima ogromnu potencijal…

Neko se ubi od posla za 50.000 dinara u fabrici kablova a neko sedi na aerodromu i ne radi nista za 100.000. Dok je tako Srbija ce i dalje godisnje gubiti 1% stanovnika.

Kad je tako super u Hrvatskoj, što se kod vas iseljavaju? Da li samo iz Srbije odlaze ili je to problem celog regiona?

kada bi sa morave bilo više letova, bilo bi i većeg broja putnika. nije mi jasno zašto nema linije za neke gradove koji bi verovatno bili uspešni, šta ja znam beč, cirih, istanbul sa a319, da frekvencije budu 4-5x nedeljno, da se leti za budimpeštu, ljubljanu, atinu, podgoricu, da se bazira jedan atr, da se pojača njegovo delovanje, pa kad bi leteo atr 3x dnevno, i jedan a319 eto ti dnevno 250-300 putnika, pa bi mesečno bilo 5,6 hiljada. godišnje 50-70 hiljada. šta vi mislite? da li lupetam ili ima istine u ovome?

Žali Bože para za plaće uposlenika na neupošljenom aerodromu. I žali Bože resursa aviona koji se gube a Er Srbija očajnički vapi za taj kapacitet u BEG

Pazi ako stvarno budu gradili Trebinje. Onda će biti najmanje 120 milijuna euronovčića za još manje putnika!

Bas se pitam gde ste bili da to kazete za Mostar…

Oj Moravo, mutna li si?!

9 rotacija, po 72 sedista -> kapacitet 1296 sedista

Znaci da je LF bio 57,1%. Sasvim u redu za PSO letove.

Kao sto rekoh, a Vi ste to namerno zanemarili, to je skroz OK za PSO letove. Nije OK za non-PSO letove, ali za PSO letove jeste. Pa ti letovi zato i jesu PSO, pobogu!!!

Kako je 25-30% na OSI dobro, pod izgovorom da je to PSO, a ovde 57% nije? Dupli arsini ponovo!

PSO letovi znace da se rute koje ne bi bile isplative ipak lete. Dakle rute koje imaju slab LF, a neko zeli da ih subvencionise kako bi se ipak letele.

Niste u pravu.

Evo sa Wikipedije: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Public_service_obligation#:~:text=PSOs%20are%20aimed%20at%20routes,%2C%20sea%2C%20road%20or%20rail.

Jasno pise: “ PSOs are aimed at routes which are unprofitable in a free market, but where there is a socially desirable advantage to transport being available.”

Definicija jasno kaze da su PSO letovi tu da bi omogucili postojanje linija koje su od interesa, a ne mogu biti komercijalno uspesne. U to se itekako uklapa linina KVO-IST.

Upravo suprotno, definicija kaze da su to linije koje komercijalno nisu isplative, sto u 99% slucajeva znaci da nema dovoljno putnika, a to implicira nizak LF.

Na mom provincijskom kolodvoru prođe dnevno oko 2000 ljudi…

Morava je aerodrom u početnoj fazi razvoja, preko leta će imati više i letova i putnika, planirane su dalje investicije da bi aerodrom mogao da prihvati veće avione. Veći deo radova je finansirala Turska a ne Srbija. To je opšte poznato i ne znam čemu se isčuđavate?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!