zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro ima netočne informacije na wikipediji

Nakon našeg  članka kako Air Montenegro nema wikipedijinu stranicu, ista je ipak otvorena. Svaka čast i iskrene čestitke. No, nekoliko stvari na toj stranici ozbiljno štrči.

Prvo objavljeno je da Air Montenegro u floti ima tri Embraera E195. To apsolutno nije istina. Kompanija ima dva ova aviona, od kojih je jedan prizemljen radi nedostatka motora, a jedan leti. Uz to objavljeno je da su naručili još dva E195?!?! Odakle to, ova vijest nije baš nigdje objavljena. Direktor Air Montenegra Predrag Todorović je rekao da postoji mogućnost da unajmi i treći E195 od GECAS-a, a u daljoj budućnost da unajme još aviona. No, da su potpisani ugovori za te najmove i da avioni dolaze u roku od godinu-dvije, pa da se to objavi u „naručenim avionima“ to do sada nigdje nije objavljeno. Znači ili je i to lažna informacija kao i da u floti imaju tri aviona, ili je nešto napravljeno za što javnost ne zna. Ovo drugo istinski sumnjam.

Na stranici piše i da je Montenegro Airlines letio na 18 destinacija u Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, Švicarskoj i Velikoj Britaniji, te da će Air Montenegro preuzeti sve te linije do kraja 2021. Vrlo nerealno. Niti Air Montenegro ima dovoljno aviona za to, niti je isto logično, poglavito nakon kraja sezone. Kompanija sada ima obnovljene 4 od tih dvadesetak linija. Teško će ih obnoviti još 16. No way!!!

Da stvar bude gora u preambuli stranice napisano je da imaju 3 aviona u floti i da lete na 21 destinaciju. Čista laž! Čemu to?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Juče sam ispravio podatke za broj aviona i broj linija. Prvobitna greška je verovatno nastala copy – paste metodom

Nisam, samo sam ispravio ono što ste i vi uočili.

Da li je realno da pišete o Wikipedija stranici neke kompanije koju svako može da otvara i menja??

Lik je kralj :)))))

Stranice na Wikipediji su ničije i svačije. O jednom te istom pojmu može biti desetine stranica, nema oficijalne.

Ima kako vidim.

Stranica je promenjena 27 Jula u 22:11 UTC, najverovatnije nakon sto je članak napisan i sada se vodi 1 avion u floti i dosta ostalih stvari je izmenjeno

jel može link. ne uspijevam da je pronađem

Gledao sam na domaćim jezicima. Hvala. Generalno je teško napisati o kompaniji bilo šta kad nema nigdje referentnih tačaka.

na šta da se pozovete kad pišete članak na WIKI. Nemate ništa da je sigurno objavljeno da možete navesti izvor. Siguran izvor. Recimo ja sam pisao desetke i stotine članaka ali o AM ne bih pisao jer se nemam ništa navesti kao izvor.
Pa na sajtu kompanije nemate istorijat ko je ko u kompaniji…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!