zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Još jedan smješan demantij Aerodroma Niš

Aerodromi Srbije su demantirali navode zamaaero o mogućim povećanjima cijena radi novog terminala. Istina ovaj demanti se nema gdje pročitati, no zamaaero sigurno neće ne vjerovati svom partneru iz Adria Grupe flynaissus koji je objavio taj demanti.

Kako god ovo je već drugi puta da Niš demantira zamaaero, a i drugi puta su me istinski dobro nasmijali. Bome mi je veliki gušt reagirati na demantije Niša jer to je kao da se raspravljat sa malim djetetom. Otprilike je reagiranje Niša na tom nivou. Što samo pokazuje stručnost tamošnjeg personala.

Prvo Aerodrom je rekao da brige za povećanje taksi nema jer prijevoznici imaju potpisane višegodišnje ugovore. Istina imaju višegodišnje ugovore, samo Niš je slučajno zaboravio da ti ugovori uskoro ističu. Dakle treba potpisati nove. Pod kojim uvjetima ovisi prvenstveno o Nišu.

Ono što me posebno veseli je da Aerodrom sada tvrdi da nije moguće povećanje aerodromskih taksi iako je sam davao izjave da će morati povećati takse radi novog terminala. Upravo, zar ste zaboravili da ste sami ovo izjavljivali? Pobogu. Ne netko drugi, nego vi gospodo!

Drugo Aerodrom ističe da povećanje troškova planira naknaditi iz povećanja neletačkih prihoda. Hahahaha, smjehotresno. Kako pobogu? Novi terminal ne daje nikakve značajne nove usluge. Uz to broj putnika rapidno pada, a to znači i smanjenje prihoda. Pa pobogu, upravo, kako možete povećati neletačke prihode ako vam broj putnika ozbiljno pada.

I na kraju vrh rečenica Aerodroma: „Stičemo utisak da neko misli ili želi da Niš ne napreduje i da treba da ima aerodrom koji prati standarde i uslove koji idu uz aerodrome mnogo većih europskih gradova“. Hahahaha… Gospodo, neće Niš napredovati radi nove, puno i nepotrebno prevelike zgrade. Nego ako će imati novih linija i više putnika. A Niš ni jedno od toga nema. Broj linija ozbiljno pada, broj putnika još više. Dakle, gospodo, zasučite rukave i primite se posla. A nemojte čekati da vam država daje 92% novaca za potrebe aerodroma, da vam daje enormno visok PSO bez kojeg bi Niš imao tek par letova i minijaturan broj putnika.

Hajde, ako ništa drugo onda je naš članak preduhitrio glupost koju su evidentno pokušali napraviti u Nišu. Pa su se morali zapitati i shvatiti da javnost neće ovo olako prihvatiti i odustati od sulude nakane da povećaju takse. Zamaaero je time utjecala na poslovnu politiku Aerodroma, a u korist građana Niša. Neka, hvala bogu. I dalje ćemo ko kobci pratiti ludosti uprava u Nišu i drugim aerodromima i nećemo im dozvoliti da rade gluparije.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

41 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I sta cete reci ako takse ne budu povecane nakon otvaranja novog terminala? Hocete li reci da ste pogresili i izvinite se?

Pa napisao vam je da je zapravo on tim tekstom izvojevao da se nece povecati, da je uticao na politiku aeorodroma. Znaci nece reci da je pogresio, nece se izviniti.

Šteta što ne mogu da vas demantuju jednom jedinom novom linijom koju su pokrenuli ove godine. Ili prošle. Ili pretprošle, ako se ne varam, tad je možda krenuo Krf. Neradnici i lezilebovići.

Ovo opet nosi rukopis SNS-a koji ucestalo govori i pise kad se kritikuje da postoje snage koje hoce da nastete Srbiji odnosno narodu. Tako i ovdje: Stičemo utisak da neko misli ili želi da Niš ne napreduje i da treba da ima aerodrom koji prati standarde i uslove koji idu uz aerodrome mnogo većih europskih gradova“.

Smijurija.

Pa te snage koje hoće da naštete narodu zaista i postoje – to su lično oni.

Zivi bili pa vidili.

Da li Aerodrom Nis i dalje aktivno koristi Zamaaero konsalting analize?

Posto Nis nikad nije koristio vase usluge, kako onda mozete na kraju teksta reci da im necete dozvoliti da rade sta hoce? Zamaaero ih ne moze legalno i pravno nista spreciti. Apsolutno nista.

Zamaaero je prejaka snaga zbog svojih tekstova? Osim ovog slučaja taksi u Nišu, ima li konkretnih indikatora gde je Zamaaero tekst ili vi lično sprečili neki Aerodrom iz regiona da radi šta hoće, ili neku avio kompaniju? Dajte barem jedan konkretan dokaz.

Аир Сербиа је престала путнике сељакат с гатеа на гате и држати их пола сата у аутобусу без климе

Aha, sad shvatamo zbog cega je Nis toliki trn u oku.

A Beograd?

Za koje usluge?

Bas jednoj kompaniji poput Vinci-a treba ZAMA…

Propade vam teorija. Kako on sad ima ugovor sa Beogradom a kritikuje 😀

A Vi verujete da taj ugovor postoji? Ja bogami i ne jer apsolutno nikakvu potrebu gigant poput Vinci-a nema za malecnom firmom “ZAMA” kada mogu dobiti mnogo bolje analiticke usluge od OAG-a i slicnih giganta.

👍😂😂 osta bez reci Neverni Toma.

1. Vi znate kada ističu ugovori? Gde se ta informacija može videti?

2. Gde se može pročitati izjava o povećanju taksi? Google pretraga za to ne daje nijedan rezultat. Dakle aerodrom to izjavio nije.

3. Novi terminal ne daje nikakve značajne nove usluge? Daje više rent-a-car poslovnica, više lokala za maloprodajne objekte, itd… Dakle itekako postoji mogućnost za većim neletačkim prihodima.

4. Broj putnika pada trenutno jer Wizz ima probleme sa motorima. To je poznato. Nakon rešavanja istih broj putnika će ponovo porasti.

Swiss je otisao pre 5 godina – 2019. Kakve gluposti pisete.

Sto je opet pre skoro 3 godine. Nakon toga je INI u 2023. godini imao rekordnu godinu i to bez LX-a.

Pa dobro, nije 2021 otišao zbog terminala.

Ne, nije. Poslednji let je bio 2.1.2021.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!