zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Operacije na avionu prilikom stajanja u zračnoj luci

Pogledajmo koliko traju operacije na avionu prilikom stajanja u zračnoj luci. Po pristajanju aviona u zračnu luku potrebno je oko 4 minuta da se spoji zračni most i otvore vrata. U to vrijeme putnici već ustaju sa svojih sjedala i kupe svoju ručnu prtljagu iz pretinaca. Prilikom iskrcaja aviona na jednim vratima u prosjeku se iskrca 20 putnika u minuti po jedim vratima. To znači da se A319 koji je 100% popunjen iskrca za malo više od 7 minuta ako je avion spojen na aviomost, a ako se izlaz vrši kroz dvoja vrata potrebno je oko 4 minute za iskrcaj.

Istovremeno se iskrcavaju i cargo kontejneri i to u prosjeku 1,5 minuta po kontejneru ili 12 minuta za cijeli cargo. Ako se prtljaga istovaruje ručno (komad po komad) potrebno je oko 10 minuta da se iskrca. Gorivo u avion se toči tek nakon što putnici napuste avion. Naravno, dužina točenja goriva ovisi o dužini leta i količini goriva. No, u prosjeku je toči 1100 litara goriva po minuti. U načelu gorivo se toči 20-tak minuta. Čišćenje kabine A319 traje 18 minuta.

Ulazak putnika traje nešto duže nego izlazak jer putnici trebaju pronaći svoje mjesto, smjestiti prtljagu i sjesti. Naravno, putnici koji su dalje u kabini čekaju one koji su bliže i smještaju se na svoje mjesto. Radi toga kompanije prvo ukrcavaju putnike koji su u zadnjem dijelu aviona, a tek kasnije one u prednjem dijelu. Ovo je posebno izraženo na long-haul letovima gdje se ovoga i stvarno striktno pridržavaju. U prosjeku se ukrcava 12 putnika po minuti po jednim vratima. Što znači da se A319 ukrcava 12 minuta. Posadi treba još 2-3 minute za pripremu leta (čekiranje kabine, postupak prije polijetanja).

Samim time možemo doći do zaključka da postupak spajanja mosta, iskrcaja, čišćenja i ukrcaja putnika traje 41 minutu. Kompanije imaju turnaround u zračnoj luci od 45 do 50 minuta za A319 i A320, dakle imaju dovoljno vremena za sav postupak. LCC stoje u zračnoj luci tek 30 minuta (Ryanair 25 minuta), no oni skraćuju postupak čišćenja jer kabinsko osoblje samo obavi bazično sređivanje kabine bez dodatnog čišćenja, a u velikoj većini slučajeva ulazak i izlazak se vrši na dvoja vrata. To znači da imaju samo ukrcaj i iskrcaj na dvoja vrata, bez čišćenja, za što im treba 14 minuta, a to znači da kabinsko osoblje ima 11 minuta da sredi kabinu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Malta

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je teorijski pravilno ali u praksi uvek bude sve malo duze i zavisi uglavnom od organizacije rada samog aerodroma. U Beogradu recimo ni 2 sata ponekad nisu dovoljna za A319/A320 (juce primera radi YU-APK je dosao iz Londona u 17 a trebao da poleti za Moskvu u 20:30 no poleteo je tek u 21:00). Ruku na srce to se i ne racuna kao kasnjenje kod njih; to je on time! )))

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!