zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro nema dogovor za održavanje

Menadžment nove crnogorske aviokompanije Air Montenegro i stečajna uprava Montenegro Airlinesa još nisu potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, a što može otežati početak komercijalnih letova nove avio-kompanije. Naime, čeka se da Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore odobri Montenegro Airlinesu u stečaju, licencu za pokretanje sektora 145 za održavanje aviona. Kroz ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, uz održavanje aviona, stečajna uprava Montenegro Airlinesa treba Air Montenegru da ponudi usluge keteringa, održavanja aviona, prevoza putnika na aerodromu i drugih djelatnosti koje su im potrebne. Usluge će pružati bivši radnici Montenegro Airlinesa koje će stečajna uprava angažovati, a prije toga moraće da obavi reorganizaciju preduzeća, kako bi moglo da posluje u stečaju i na taj način sačuva u potpunosti stečajnu masu.

Stečajna uprava Montenegro Airlinesa prethodno je odbila zahtjev menadžmenta Air Montenegra da im se iznajme hangari, alat i druga imovina bivšeg nacionalnog avioprevoznika na aerodromu u Podgorici. Oni su za to nudili 10.000 eura mjesečno, što je ispod tržišne vrijednosti. Umjesto toga, ponuđeno im je da im te usluge novoj kompaniji pruža Montenegro Airlines u stečaju koji će tako nastaviti da obavlja dio djelatnosti i nakon uvođenja stečaja.

Air Montenegro najavio je da će 10.6. početi komercijalni saobraćaj na linijama iz Podgorice i Tivta za Beograd. Do tada je ostalo samo 15 dana, a još nije dogovoreno održavanje, ketering i ostale bitne stvari za kompaniju.

autor: Siniša Luković, novinar (Tivat), foto: Montenegro Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!