zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Rijeka samo 544 putnika u I. mjesecu

Zračna luka Rijeka je u I. mjesecu imala tek 544 putnika, što je manje nego u istom mjesecu prošle godine (566). Ovo je  samo 28,5% prometa iz istog mjeseca 2019. (1912). Rijeka ima 146 operacija (88 u I/2023) i nije imao carga.

dopisnik: Mladen Radić (Osijek); foto: ZL Rijeka

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Šta si napravio crni Tomislave…da imaš barem malo srama…ali svi su krivi osim tebe…obraz dzon…

Jaaao…Bravo Tomislave! Uspio te i Osijek prestić…bitni da si parkirao avione na stajanku da izgleda kao da se nešto radi.
Ali šta te briga… 3600 eura kapa svaki mjesec pa makar bilo i 0 putnika 😉

3600 eurića plus još anexi 😉

Gospodo, svi jadranski aerodromi su ovisni o turističkim trendovima i tu ne pomažu nikakvi planovi i strategija institucija u RH. Trend prema Jadranu je u zadnjih nekoliko godina auto turizam i to će se u idućim godinama još i povećati. Ja vam garantiram da čak i da podvostručimo broj turista, povećanje putnika na jadranskim aerodromima bi bio marginalan. Za PUY sam već prije dvije godine najavio stagnaciju na 350.00-400.000 putnika, za RJK između 150.000 i 200.000 putnika. Za ZAD predviđam pad putnika u idućim godinama, SPU će stagnirati. Jedino za DBV očekujem povećanje. Naravno, ukoliko se trend promijeni, biti će tu pomaka, ali ostane li u idućim godinama takav kakav je sada, ostvariti će se upravo to što sam rekao. Jedino što bi moglo značajno povećati broj putnika je ukidanje sankcija Rusiji i značajan dolazak ruskih turista.

Što bi rekao jedan čovek “Sramotno, ispod nivoa prosečne seoske autobuske stanice”.

Zato treba pitati direktora zašto sam ne ode i pusti nekome da radi tko zna posao. Al dobro ionako je sve kvalitetne radnike otjerao tako da teško da bi netko normalan preuzeo i napravio nešto po pitanju letova,putnika što njemu izgleda odgovara

Ovde nema komentara kako je ovo bespotreban aerodrom, kako se baca novac na plate, kako se placa PSO za propali aerodrom.

Ma divota!

Alene, uz dužno poštovanje, ali RJK kao priobalna zračna luka visoko turistički razvijene hrvatske regije, i kao zračna luka 3. najmnogoljudnijeg hrvatskog grada, zračna luka najnapučenijeg hrvatskog otoka, bi u 2024. godini morala generirati barem 500.000, ako ne i milijun putnika godišnje… Ovako je rezultat, iako znatno bolji od Morave, u suštini daleko poražavajući

Rijeka je pre svega na moru i zato se ne moze porediti sa KVO.

Zanimljivo je da niste komentarisali uzasno los procenat poredjenja sa 2019. To je ono sto se moze porediti i sto je u ovom slucaju vise nego katastrofalno.

Ovde nema komentara kako je ovo bespotreban aerodrom, kako se baca novac na plate, kako se placa PSO za propali aerodrom.

Ma divota!

—————————————————————————————————————————–

Financijsko izvješće ZL Rijeka za 2022.g. pokazuje plus od 3,6 mil kuna odnosno cca 480.000€.

Prema tome…..

Čim se ukaže neka prilika jedan hrvatski aerodrom usporediti sa Moravom, bez obzira koliko je ta “usporedba” nerealna i glupa, botovi skaču kao da ih je guja ujela…

Obožavam rjk. Moj omiljeni aerodrom u regiji. Dođem 3 sata pred let samo da BiH pio kafu na terasi sa pogledom na pistu. Još samo kad BiH video neki landing ili take off s obzirom da na rjk u sred jula i avgusta imamo 5 polazaka i dolazaka ukupno. Šteta. Hrvati ne znaju da unovče ono što imaju.. čitavo bogatstvo Jadrana..

Nažalost, Hrvatska provodi stihijski turizam. Umjesto da napravi sadržaje za goste i prometno ih poveže, Hrvatska sve prepušta slučaju. Aerodrom je na Krku i treba ga povezat autobusima i katamaranima sa svim otocima sjevernog Jadrana. Na svim otocima napravit sadržaja i smještajnih kapaciteta i Hrvatska bi imala 200 milijuna, a ne 20 milijuna turista. Nažalost, veliki neiskorišteni potencijal.

O tome sam pisao na ovom portalu prošlog leta. Drago mi je da isto razmišljate.

Poslovne konferencije, pripreme sportskih momčadi, lječilišni turizam, sportsko-rekreacijski turizam, razni festivali, hotelski sadržaji za cijelu godinu, gastroponude, programi za umirovljenike, obiteljski hoteli i hoteli sa dječjim sadržajima, prometna povezanost… sve to nažalost Hrvatskoj nedostaje, a to imaju zapadne zemlje. Samim time i aerodromi u Puli, na Krku i Braču (čak i Lošinju) trebali bi zaživjeti kao Dubrovnik, Split ili Zadar.

Anonymous
Odgovori Alen Šćuric
26.02.2024. 11:09
Na svim otocima napravit sadržaja i smještajnih kapaciteta i Hrvatska bi imala 200 milijuna, a ne 20 milijuna turista. Nažalost, veliki neiskorišteni potencijal.

———————————————————————————————————————————-

Ne dao bog 200 mil. turista. Niti imamo infrastrukturu (pritom ne mislim na AC i sl. već infrastrukturu obalnih ili otočnih mjesta i gradova), niti vjerujem da bi bilo kome bilo privlačno da radi turbo 12.mj u godini kao što se radi u srcu sezone… Puno stvari može bolje i treba bolje, ali težiti deseterostrukom povećanju turista je suludo….

200 milijuna turista je karikiranje, no bez problema može dohvatiti 30 milijuna. Ono što krasi hrvatski mentalitet je ova rečenica “…niti vjerujem da bi bilo kome bilo privlačno raditi turbo 12. mj u godini…”, s takvim stavom uvijek ćemo biti gdje smo sad. Zašto Dalmacija ne bi radila kao i cijeli svijet svih 12 mjeseci u godini nego samo sezonu?

Hrvatska ima strašan potencijal, a previše prepušta slučaju. Najbolji primjer su vlakovi i HŽ. A aerodromi će zaživjeti zajedno sa svime ostalim. Nažalost, zadovoljavamo se malim stvarima.

Čudim se da na vašu konstataciju “zašto Dalmacija ne bi radila kao i cijeli svijet svih 12 mjeseci u godini nego samo sezonu” još nije izazvala shitsorm koji sam ja kasirao prije par mjeseci na istu temu istom konstatacijom… Odmah su mi dežurni dalmatinski dušebrižnici predbacili da ne volim Split i Dalmaciju…

Područje koje gravitira ZL Rijeka je gotovo petina turizma Hrvatske, ali teško će i to donijeti zračnoj luci više od nekoliko stotina tisuća putnika jer većina tih turista dolazi osobnim automobilom iz susjednih tržišta (Slovenija, Austrija, SI Italija, Bavarska…) i teško će oni akumulirati rast prometa. Low cost prijevoznici će pored Trsta i Zagreba teško izabrati još i Rijeku (ista stvar je i Pula),a za one koje to nisu su opet Zagreb, Ljubljana,Trst preblizu da imaju značajnije linije i za Rijeku. S prometom od nekoliko stotina tisuća putnika katamaranski prijevoz do Omišlja + shutlle do zračne luke s okolnih otoka bi bio nerentabilan,ali sadašnji autobusni prijevoz prema Krku – Baškoj, Cres – Mali Lošinj + npr.Lopar (trajekt iz Valbiske) – Rab, Crikvenica – Novi Vinodolski – Senj, Rijeka – Opatija bi svakako imao smisla. PSO je Rijeci neophodan za prometno povezivanje Rijeke s Osijekom, Splitom i Dubrovnikom, ali i on bi trebao biti znatno češći (svakodnevan) da bi se stekla navika putovanja i da odgovara potrebama stanovništva,ali i to može u najboljem slučaju akumulirati tek nekoliko desetaka tisuća putnika godišnje.

Potpisujem. Oba aerodroma na sjevernom Jadranu u trenutnom trendu u turizmu nemaju nikakvih šansi.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!