zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Hoće li Air Serbia u neku alijansu

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Serbia je sve do 2017. bila u neformalnoj grupaciji Etihad Partners u kojoj je imala code-share sa kompanijama koje su bile u suvlasništvu Etihada, a to su bile Air Berlin, Alitalia, Darwin, Etihad i Air Seychelles. Kompanija nije imala code-share sa Jet-om i sa Virgin Australi-om. Kako god kompanija je imala prilično linija preko Alitalie, Etihada i Air Berlina.

No, raspadom Etihad Partnersa 2017. kompanija se našla u ogromnim problemima. Air Berlin i Darwin su bankrotirali, Etihad je gotovo ukinuo sve code-share ugovore sa Air Serbiom, a Alitalia je ozbiljno posjekla broj linija i frekvencija, da bi na koncu i ukinula sve letove prema Beogradu. Kompanija je u međuvremenu potpisala prilično mnogo code-share ugovora, pa i one sa Air France i KLM-om, iako je sa KLM-om u međuvremenu izgubila suradnju. Ipak sve te konekcije su istinski skromne, u većini slučajeva konekcije su 7 i više sati, u nekima i preko 20 sati, pa i više od jednog dana, tj. preko 24 sata. U nedavnom članku smo pokazali primjere takvih konektiranih letova. To istinski nije dobro za putnike Air Serbie.

U ovom momentu Air Serbia ima veće code-share ugovore sa Turkishem, Air France-om, Aeroflotom i Alitaliom. Ipak sve to nikako nije dovoljno da zadovolji potrebe putnika.

Stoga bi kompanija trebala ozbiljno poraditi na približavanje nekoj od alijansi sa ciljem konačnog ulaska u alijansu. Star Alliance svakako nije opcija. Star Alliance ima svoje partnere u regiji, u prvom redu u Lufthansi, Austrianu, Swissu, Croatiji i Turkishu. Sve ove kompanije prevelika su konkurencija za Air Serbiu i tu bi nova kompanija u alijansi istinski bila na zadnjem mjestu, zadnja rupa na svirali.

Oneworld je svakako bolja opcija. Oneworld nema partnera u široj regiji i to bi bila više nego dobra opcija za Air Serbiu. Air Serbia bi na ovakvom dealu i te kako profitirala, jer bi bila jedini parner u široj regiji Središnje, Jugoistočne i dijela Istočne Europe. Zona rada Air Serbie preko koje bi se konektirali drugi parneri alijanse bilo bi sve do Finske, Rusije i Španjolske, tj. Turska, Grčka, Bugarska, Rumunjska, Moldavija, Ukrajina, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, BiH, Kosovo, Makedonija, Albanija, Malta, Cipar, Austrija, Italija, Švicarska i južna Njemačka. No, kompanija nema baš mnogo dodirnih točaka sa Iberiom, Aer Lingusom i Finnairom, te prema ovim hubovima ima istinski malo letova. Obzirom na potrebu viza za Veliku Britaniju isto istinski limitira možebitne letove prema glavnom hubu British Airwaysa. Konačno Air Serbia je previše vezana za Aeroflot da se prebaci na suradnju sa S7.

Stoga bi povezivanje sa SkyTeamom bio idealan izbor. U prvom redu Air Serbia već ima suradnju sa Air France, TAROM-om i Aeroflotom. Sa svim ovim kompanijama code-share ugovori su vrlo jaki i suradnja je vrlo ozbiljna. Konačno, Air Serbia ima i vrlo ozbiljan broj frekvencija prema ova tri huba. Kompanija je imala suradnju i sa KLM-om pa je vrlo lako istu ponovo obnoviti, a to bi značilo 20 letova prema Amsterdamu, dostatna brojka za vrlo ozbiljne konekcije. Uz to Air Serbia ima i jak code-share sa Alitaliom iako je broj tjednih letova prema Rimu i Milanu tek dva leta tjedno. Kompanija ima i letove prema Pragu te je suradnja sa sada posrnulim ČSA moguća u budućnosti.

Apsolutno je logično da u tom kontekstu Air Serbia postane član SkyTeama. To bi otvorilo suradnju i sa Deltom, Virgin Atlanticom (koji nije član ali kao da je), Aeroloineas Argentinasom, China Easternom, Koreanom, Middel East Airlinesom, te Saudinom. Nažalost na ulazak u alijanse se čeka godinama, u nekim slučajevima i više od 10 godina. Stoga nije baš realno da bi se ovako nešto moglo desiti preko noći. U svakom slučaju Air Serbia mora što prije, ako već i nije u tajnosti, krenuti sa pregovorima sa SkyTeamom da što prije uđe u ovu alijansu.

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja sam skupljao bodove na SkyTeam kartici na JU letovima i kao SkyTeam GOLD status koristio VIP lounge u Beogradu, priority boarding i sve. De facto, to je kao da su i clanica SkyTeam-a, ako gledas iz perspektive putnika.

YU-APE je poleteo danas. Sad cemo videti sta ce biti sa Smartwingsovim avionima.

Koliko znam još je JAT pregovarao sa Sky Teamom.
Međutim JAT kakav je bio nije mogao ni sam sa sobom.
Odnosi u alijansamu su kao i bez alijanse. Sve se svodi na vaše pregovaranje, agilnost, udio u tržištu… Što si ti ozbiljniji i drugi te ozbiljnije shvataju.
Doduše ovde ste ograničeni na određen broj kompanija, kao i oni na vas.

Prema najavi direktora Pošte Srbije AS bi trebao od januara/februara da leti za Kinu u saradnji sa kineskim nacionalnim prevoznikom. Riječ je bila o dostavi pošiljaka iz Kine koje sad znaju da kasne ili da se duže čekaju. Drugar koji radi u jednoj od brzih pošti RS reče da je nevjerovatno koliko mnogo ima pošiljki iz Kine. Dnevno oko šleper robe, doduše za čitavu BiH.

Ja se secam vremena kad su Star Alliance milje skupljale na Jatovim letovima BEG-FRA. Izgleda da je Jat u to vreme koketirao sa svima…

Mali off, Beograd u julu 535 hiljada! HUGE

Jel to Hrvatska imala 1,12 miliona, autor je govorio da ima duplo više putnika u 7. mjesecu od Srbije?

1,6 puta tačnije, kako god bravo za Beograd 2019 u istom periodu jedva malo bolji Splita bio a sad ga i sa Zagrebom zajedno prešišao, svaka čast.

Veći promet u Hrvatskoj u odnosu na Srbiju. Još jedna zanimljivost pogotovo za one koji smatraju da nacionalni avio prevoznik ne treba, Budimpešta u 7.mjesecu samo 3 hiljade putnika više od Beograda

Beograd se približio Budimpešti samo zahvaljujući AS, da je nema mislim da bi rezultati bili bar 30% lošiji a možda i više. CA je tužna priča, takav nacionalni prevoznik možda i ne treba jer ništa ne radi.

Nije 2019 nikada Bg bio lošiji od Splita, samo u julu su bili blizu i nikad više u 2019.

Ex yu kaze da je BEG u julu 2019 imao 734898 a na svojoj stranici SPU kaze u julu 2019 723048.

U to vreme je BEG jos uvek objavljivao mesecne rezultate.

A u avgustu 2019 je bilo 750 vs 650 za BG

Ok, u pravu ste za 672 ali je tada Bg imao 757

Zapravo u julu je SPU bio najblizi Beogradu. U avgustu je razlika uvek bila veca nego u julu.

ovo je kao dan mrmota: svako malo se diskutuje da li je u nekom mesecu pre dve godine bolji bio ovaj ili onaj. nebitno, dosadno, nekonstruktivno

Ponavljanje je majka znanja.

Pa na odnosu Hrvatske kako imaju more malo je to putnika i zato nemoze se porediti sa Srbijom ni u kom slucaju .

Nadamo se ne.

Da, i meni se cini da prostim sistemom eliminacije ostaje SkyTeam kao najbolja opcija na papiru. Da li mozete nesto vise da napisete o obavezama aviokompanija prema alijansi, osim formalnih, naravno. Da li manje aviokompanije mogu da budu koliko-toliko ravnopravni partneri vecim, ili je ulazak kompanija kao OU, JU, Tarom nuzno zlo? Koliko je ulazak u Star Alliance doneo, a koliko odneo Kroaciji? Da li, naprimer, JU moze da opstane kao kompanija bez da udje u alijansu, ali da npr. poradi na mnogo boljem code-share-u sa Air France-om i Aeroflotom? Hvala!

Podrzavam pisanje na ovu temu, mislim da bi dosta ljudi koji prate avijaciju interesovali odgovori na prethodna pitanja. Dodao bih samo jos jedno, da li bi upravo TAROM mogao biti ozbiljna prepreka za ulazak JU u SkyTeam? Hvala i pozdrav iz N.Sada.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!