zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

FedEx prizemljuje avione

FedEx cargo gigant, već po drugi puta od Covida-19 smanjuje broj aviona u floti i prizemljuje najžednije i najstarije avione. Kompanija će iz flote izbaciti 29 aviona u idućih godinu dana i to nakon što je već prizemljio 18 aviona u posljednje vrijeme. Cargo je u zadnjih godina dana ozbiljno pao i nakon uzleta tijekom Covida-19 zbog nedostatka kapaciteta na redovnim linijama, sada je, otvaranjem brojnih redovnih linija, isti počeo padati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: FedEx

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da ima i toga, zbog putnicnih Aviona Ali Kompanije se sve vise odlucuju morskim kontenjirima robu transportovati. Frankfurt kao najveci Kargo aerodrom u Evropi vec duze vreme je u opadanju posla.

Mislim da cargo industrija prolazi sada kroz isto sto i putnicka oko 2010. – tj. smanjenje “hub-hub” letova usled povecanja indirektnih letova, koje u ovom slucaju predstavljaju masovna povecanja putnickih letova koji nose cargo, makar to bilo i na A320. Kad se za 10ak godina pojavi neki ekvivalent A321neo ali za cargo, tad ce i celo trziste doziveti renesansu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!