zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Radi Omikrona broj putnika pao za 20%

Od kada je Omikron soj virusa krenuo u Europi (tjedan 47 do 49) broj putnika je pao za 20%. U isto vrijeme je load faktor smanjen sa 66% na samo 54%. U posljednjem, prazničnom tjednu brojka se povećala za 9% u usporedbi sa 49. tjednom, a load faktor se neznatno povećao za 2 postotna boda (56%).

U XI. mjesecu broj putnika je bio tek 64,8% putnika iz 2019. (u X. mjesecu bio je 63,3%). Aerodromi u Europskoj Uniji su imali 61,9% prometa iz 2019. dok su aerodromi izvan EU imali 81,0% prometa iz 2019. No, za razliku od aerodroma EU koji su imali povećanje od 3,1 postotnog boda spram X. mjeseca, oni izvan EU su imali pad od 1,6 postotnih bodova.

Cargo ima 8,5% više prometa nego 2019, pri čemu aerodromi u EU imaju 10,5% više nego 2019, a oni izvan EU 4,3% manje nego u 2019. Broj operacija aviona je 74,9% u usporedbi sa 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nažalost,samo se objavljuje broj poz testova,a trebalo bi broj bolesnih,jer nije bitno da li si poz već da li si bolestan

I ne samo to. I sam način obrade podataka je manipulativan do besvijesti. U Austriji pozitivno testirani mora u karantenu iz koje se može nakon što je 48 sati bez simptoma “osloboditi” testom ( za one koji imaju simptome prva mogućnost je 10. dan od prvog pozitivnog testa a nakon 14 dana se automatski smatra da je osoba ozdravila). Ako taj test ispadne pozitivno, onda se to broji u novooboljele i time se opet broj gura na gore! A da ne govorim da se recimo svi za koje se ne zna status cijepljenja (u praksi je to oko 80%) ako obole broji pod necijepljenje…. I eto nam opet politički konformne brojkice!

Znaci za svakih 8 od 10 koji su oboljeli država nezna da li su cijepljeni? Pa jel to vi nas zekate ili je Austrija postala Tunguzija?

Deluje kao da je opet dirigovano posto omikron za sad je tek malo jaci od prehlade. To pokazuju ne samo rezultati iz J.Afrike vec i iz UK.

Već odavno taj cijeli cirkus nema veze sa zdravljem već sa biznisom!!! Dok god odredjeni broj njih na tome zaradjuje milijarde, nema kraja ludilu! Iako otpor raste i biti će tu još svašta ako politika ubrzo ne popusti sa terorom…

Zamiolio sam vas g.Folgar za vas komentar na clanku “Zima ponovo svela sve na osnove – 2. dio” ali ga izgleda niste videli…

@Anonymous 13.10: ne nisam vidio nego tek sada. Oprostite! Vasem misljenju nemam sto dodati. A ni odgovoru gospodina Šćuric. Epidemioloski je corona sa omikron varijantom definitvno gotova (iako ni delta na kraju nije bila ono sto nam je politika “obecala”), politicki ce je odrzavati nas zivotu tako dugo dok onim akterima koji na tome zaradjuju milijarde bude pasalo! Ali cinjenica je i da se narod ubrzano budi, da se medicinari polako protive naredbama za bezuslovno cijepljenje (samo u Austriji je vec vise od 2000 lijecnika potpisalo peticiju), da se i privreda pocela postavljati na straznje noge jer im kroz razne kretenske lockdownove pada promet, cijepljenima isto polako ali sigurno dolazi u glavu da su i oni prevareni od politike, … Znakovito je da su najradikalnije zemlje kao Austrija i Njemacka u “nacionalne stozere” pocele uzimati i visokopozicionirane oficire… Ocito je da policija vise nije u stanju kontrolirati nezadovoljstvo gradjana. Uz to dolazi i to da i dobar dio policije vise ne vjeruje u tu bajku… S druge strane vojska nije rjesenje jer ako zagusti, i austrijska i njemacka vojska ce se brze raspasti nego sto si to uopce mozemo zamisliti. Iako ce nazalost poteci krv jer je dovoljno oficirskog kadra koji su corona vjernici i koji mogu nanijeti puno zla… Politika je u ovom trenutku u jednoj dilemi: kako zavrsiti coronu a da pri tome ne izgube “ugled”? Omikron je za politiku velika sansa. Mogu proglasiti p(l)andemiju gotovom i busati se u prsa da su svojim mjerama u protekle dvije godine pridonijeli tome da je virus toliko oslabio da vise nije opasan. Ali mogu nastaviti i dalje kao do sada. Sve ovisi o igracima u sjeni koji politikom upravljaju. EU je kupila dodatnih 450 milijuna doza cijepiva. Samo to vec ne sluti na dobro i govori vise u prilog tome da ce se plandemija nastaviti i da ce pritisak na stanovnistvo da se cijepi pod svaku cijenu rasti. Ako govorite njemacki, svakako vam preporucam na youtube video sa intervjuom prof. dr. Andreas Sönnichsena… Cinjenica je da politika sve vise gubi kontrolu… A onaj koji gubi kontrolu je i najopasniji jer na koncu konca ne moze vise nista izgubiti nego sto ionako vec gubi…

Kada govorim o tebi sa trećim osobama, da!

Hvala puno.

Ne razumijem ovo sasvim…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!