zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Brussels putnike dva dana držao u hotelima

Brussels je divertirao let za New York 19.11. (A330-300) prema Dublinu radi kvara na motoru. Potom je smjestio sve putnike u hotel. Idućeg dana kompanija je poslala A320 da preveze putnike do Pariza. Kako London radi epidemioloških razloga nije bio opcija kompanija je smatrala da je najveći aerodrom sa letovima prema New Yorku Paris.

No, od 154 putnika uspjeli su tek 71 putnika staviti na let Air Francea, a ostali putnici su prenočili još jednu noć u Parizu, te su tek idući dan otputovali za New York različitim kompanijama. U hotelu putnici nisu mogli dobiti vegetarijansku hranu što je nekoliko vegatarijanaca prilično razljutilo jer su jeli samo kruh i kolače.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Brussels

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne razumijem kako to da SN nije putnike divertirala na neki od HUB-ova sa kojih leti Star Alliance nego ih vuku za CDG – bez obzira na broj letova za NYC… Na kraju će ih to koštati mnogostruko više nego da su uzeli neki ad hoc Charter… Pogotovo što su tu i putnici u povratku iz NYC… To je po osobi 600€ odšteta, plus troškovi noćenja, A320 za DUB, let za CDG, karte plaćene drugim kompanijama, …

To mora da je neki jači hotel jer objektivno u 99% restorana imaš mogućnost vege hrane. Možda nužno ne mora biti naznačeno tako, ali postoji i bezmesna hrana. Sad kad razmišljam, bojim se i pomisliti što su ostali, ne vegetarijanci dobili, jer očigledno nikakve salate nije bilo u izboru.

Skandalozno, zaista 🙂
Pa kako ovako nesto da se desi razvijenom i humanom zapadu…stubu morala sa razvijenom svescu za prihvatanje razlicitosti….
Da se desilo na istoku ili recimo na balkanu pa to bi bilo pravo divljastvo.

Opet zavisi u koje “restorane” ili kafane ili bistroe ili fast food lokale ih vodite! Ima restorana gde je koncept takve specificne ishrane poznat i u tom pogledu Srbija se pomakla iz rupe – ne mnogo ali se ipak malo mrdnula. Drugi put proucite gde vodite ekipu na rucak!

OK, neka bude na organiatoru da se uprilici takva opcija. Ipak, mislim da bi morali i vi kao ucesnik da insistirate na ovakoj opciji, pogotovo sto je zaista jednostavno da se tako sto napravi – kao sto i vi kazete. Sve to je jako jednostavno organiozovati – treba samo MALO volje i jos manje truda. I zato taj javaslik i nebriga nervira.

Ovo sa vegetarijancima je daleko najveća vijest u cijeloj objavi.

Mene zanima da li je ovo s kruhom i kolacima bilo u Dublinu, Parizu, a mozda i u oba grada?

da su bili gladni jeli bi oni

Kad bi Vi znali koliko ja stvari ne jedem. Pa sam u par navrata… ne da sam jeo… zato Vam kažem kad je čovjek stvarno gladan onda sve jede ne buni se. Mene generalno nerviraju ti što se uvijek bune.
Vjerovatno jeste nazadan komentar, ali takav sam 🙂 užasavaju me ljudks abića koja sama sebi nameću ograničenja.

Ma vege opcije su postale obavezne i u avionu, a kamoli u hotelu, ovo je diskusija iz 1998. godine.

Vi kao da ste pomalo nastrani – ima nas koji ne jedemo nista od mesa & ‘morskih plodova” decenijama, i to cele porodice. Radije ostajemo gladnn nego da lesinarimo. Vama, niko ne spori da trosite to i takvo “gorivo”.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!