zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto ne prolaze all business kompanije?

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: La Compagnie

Kompanije koje imaju koncept all business klase jednostavno ne prolaze na tržištu. 2007. smo imali četiri takve kompanije koje su letjele između Europe i SAD-a: Eos Airlines (2004-2008), MAXjet Airways (2003-2007), SilverJet (2006-2008) i L’Avion (2006-2009). Još četiri takve kompanije su postojale diljem svijeta. Čak je i ANA imala jedan avion na liniji iz Tokya za Bangkok u all business konfiguraciji. U to vrijeme takve letove su imali i Air France, te Lufthansa (za njih je letio Private Air). No, sve ove kompanije bankrotirale su u roku od dvije do četiri godine, a veliki igrači su prekinuli sa ovakvim letovima. Dugo godina i po prekidu ovih operacije diljem svijeta, Saudia je letjela između Jeddaha i Riyadha sa avionima u all business klasi.

Danas još samo La Compagnie leti sa dva aviona A321neo u konfiguraciji 76 sjedala na liniji iz Parisa Orly i Milana za Newark, te sezonski iz Nice za Newark i iz Newarka za Saint Marteen (charter). No La Compagnie je na rubu bankrota i nikako da naraste na više od dva uskotrupna aviona. U zadnjih par mjeseci smo imali dvije kompanije koje su iz egzotičnih destinacija pokušale sa all business letovima, jedna je u roku od mjesec dana odustala od ovog koncepta i uvela ekonomsku klasu, a druga je tek krenula i ne vidim da ima budućnost.

Jednostavno taj koncept ne prolazi. Istovremeno legacy carrieri na long-haul linijama investiraju puste stotine milijuna EUR u business klasu koja je postala daleko luksuznija nego prije 20 godina. Ova klasa sada ima dvometarne krevete, velike ekrane, manje ormare uz sjedala, velike stolove, velike ekrane za zabavu, minibar sa besplatnim pićem, izuzetnu uslugu hrane, pića i alkohola, skupe kozmetičke proizvode, te kabinskog osoblja koje je posebno školovano za ovu uslugu. Niz kompanija ima pregradama zatvorene prostore putnika business klase prema kabini. Neke kompanije razvijaju i još luksuzniju i skuplju prvu klasu koja tek ima luksuz i prostora u svojoj kabini (neke uz krevet imaju još i fotelju, velike ormare, dodatno sjedalo preko puta fotelja kako bi putnik mogao objedovati sa drugim putnikom, niz pretinaca, veliki bar, ogromne ekrane…). Etihad čak ima jedna VVIP apartman u A380 u kojem ima dnevni boravak sa dvije fotelja i dodanom klupom za goste, ormarima, vrlo velikim barom i ogromnim ekranom, vlastitu kupaonicu sa tušem i WC-om i spavaću sobu sa krevetom za dvije osobe. Ipak sve je manje kompanija koje imaju prvu klasu i većina kompanija ju ipak radije mijenja za veću business klasu. Jednostavno putnici koji si financijski mogu priuštiti prvu klasu radije iznajmljuju privatne avione za svoje letove.

Kompanije masovno otvaraju i premium ekonomsku klasu koju već imaju gotovo sve kompanije. Ova klasa zauzima oko 15% aviona a putnik dobiva veći razmak sjedala, mirniju kabinu (bez dječjeg plaća), okolinu u kojoj se može raditi i bitno bolju uslugu (hrana, piće, prtljaga, veći ekrani, popratni sadržaji).

Upravo radi velikog investiranja u business, prvu i premium ekonomsku klasu, radi toga što kompanije imaju 30 do 100 sjedala u business i prvim klasama svojih aviona, te zato što kompanije imaju značajan broj frekvencija prema glavnim destinacijama na kojima su pokušale letjeti i all business kompanije ali sa dva ili manje letova dnevno koncept all business kompanija nije prošao.

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne mogu zamisliti let preko okeana u ekonomskoj klasi, to mora da je teško mučenje sad postalo, gledajući trendove poslednjih godina gde kompanije pokušavaju da uštede na svemu. Ako ne mogu da platim business, onda neću ni leteti – nema smisla.
Jedan put sam to uradio, ima tome sad već više od 15 godina, a verujem da je sad još gore, 3 dana mi je trebalo da dođem sebi koliko sam polomljen stigao na destinaciju. Od tada samo business.
Premium economy nisam probao, ali verujem da je dobar value for money – na takvim stvarima se ne isplati štedeti.

Alene, sledeći put kad budete išli preko okeana, nemojte škrtariti, uplatite business kao čovek – vredi svakog eura 👌🏻

Alene, vi ste direktor koji se ponaša i živi poput plavog ovratnika, jedete u jeftinim restoranima, vozite se dvadeset sati u dva dana umjesto da vas voze, putujete u coachu, firma vam je na Gmail domeni, auto vam išaran reklamama…

I ja jedem u skupim restoranima, to je trosak od 50-tak do 100 eura po čovjeku. Priuštivo meni kao vlasniku firme sa 5 zaposlenih.

A letim ekonomskom na dugim letovima. Trosak od 5000 eur po letu je nepriuštiv.

Jednom sam iz BEG letio business klasom za JFK. Oko mene su bili ljudi kao Vlade Divac i drugi cije uspehe mozemo da sanjamo samo. To mi je bio jedini put i shvatio sam da tamo nije moje mjesto .

Da bi netko letio business klasom mora imati prihod od 20.000 i vise eura mjesecno.

Sumnjam da itko na ovom portalu to sebi moze priustiti.

To smo što jesmo. A lagati se mozemo do beskraja i natrag.

50-100 € po čovjeku nije skup restoran

skupi elitni restorani su parsto eura po glavi

No Alene, pa svima je poznato da najviše volite da jedete ćevape po roštiljarnicama, to nisu baš skupi restorani, zar ne?

Jel i tih ostalih 19 istog tipa kao ćevapi ili nekad birate i neka ekskluzivnija jela?

pizza hut, silver cross? poslovnjaci vašeg ranga u Londonu jedu kod Gordona Ramseyja ili Hestona Blumenthala. Mogu li pitati koliko ste Michelinovih zvjezdica pojeli? Sami ste naveli zagrebačke restorane u kojima jedete, pri zvoncu i nije baš skupi elitni restoran

stari puntijar je simpatično mjesto s dobrom klopom ali nije skup restoran

A sto Vam je onda firmin mejl na Gmail domenu?

Otkud Vam da je La Compagnie pred bankrotom? Ja sam samo sve najbolje cuo o njihovom poslovanju

Singapore je imao all business letove Sydney-LAX i Sydney- Newark. I to je dosta dugo trajalo, sigurno više od 10 godina, nedavno su to ukinuli, danas imaju premium i business.

Nudili su posao u Saudijskoj Arabiji, business letovi Ryadh-Jeddah, ali nisam prihvatio. Par kapetana je otišlo u PrivatAir, ali je kompanija bankrotirala i prestala se baviti tim poslom iz razloga koje ste naveli.

Pre 25 godina Business klasa je bila ono sto je sada premium economy , (zavisi od kompanije) na dugačkim letovima.
Zaboravili ste navesti i economy plus koji vam daje isti prostor za noge kojo ste imali pre 25 godina, jer je sada economy nabijen sa dodatnim redom u 777 npr i manjim razmakom i tanjim sjedištima

Cini mi se da je premium economy manje/vise business od pre 25 g, a business je ono sto je bio first class. First class danas (gde je retko ima) je prica za sebe.

Ma tko god izumi toplu vodu ne prolazi nažalost. Ali za njih mi nije žao, ne trebaju nam all bussines kompanije. Zagađene su iznutra prebogatim putnicima i još zagađuju 3x više nego ekonomski prijevoznici.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!