zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing zapošljava 7000 inženjera

Boeing je odlučio odmah regrutirati stotine inženjera kako bi ubrzao certificiranje B777X, B737MAX7, B737MAX10 i ponovo digao u zrako B787. Kompanija ukupno planira zaposliti preko 7000 inženjera diljem svijeta. Boeing je za tu nakanu investirao 58 milijuna EUR u infrastrukturu, školovanje i stipendije za nove inženjere.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Od tog modela managementa se jezim. Kao da strucnjaci bilo kog kalibra rastu na grani a narocito avioinzenjeri.

Где год се човек окрене, овај свет је озбиљно полудео.

Uložili 58 miliona!? Posle svega što im se desilo trebalo je uložiti 5,8 milijardi dolara u infrastrukturu za školovanje, u stipendije da bi dobili što više jako dobrih inženjera i naravno u plate.

Vrlo mali broj tih ljudi će odmah biti spremno nešto i napraviti.
Boeing već dugo ima odljev inžinjera i sad ako ne privuku iste te stručnjake natrag nego uzmu ljude bez iskustva proći će puuno godina dok od njih naprave stručnjake.
Nije baš vjerojatno da će privuči stručnjake natrag jer većina je otišla zbog sukoba sa istim današnjim menadžmentom koji si je podijelio bonuse za uspjehe u prošlim godinama, a u inžinjerima tražio dežurne krivce iako su im stalno smanjivali sredstva za razvoj.

Jesu manageri konačno shvatili da ništa ne ide (u ovom slučaju “ne leti”) bez stručnjaka… Nije im dugo ni trebalo!

Sad je samo pitanje kakve ce „strucnjake“ da zaposli.

Moraju zaposliti prave jer još jednu katastrofu istih razmjera neće preživjeti…

Hm… pa ne bih se bas kladio. Imam utisak da sta god oni da naprave uvek ce biti opravdanja i nece propasti. Prosto dolaze iz SAD i znamo da ta drzava nece dozvoliti propast kompanije ni po bilo kojoj ceni. Kao sto smo videli i do sada ni po ceni zivota.
Kad se samo setim kako su pisali da je pad Liona i Ethiopian prouzrokovan losim odrzavanjem u zemljama treceg svega, zatim losim skolovanjem kabinaca itd.

A gdje su ti pravi? Po nekoj logici, morali bi raditi u avioindustriji da bi imali iskustva u toj branši gdje trebaju da poprave skor na sertifikaciji… E sad je pitanje gdje će naći 5000 inžinjera sa iskustvom takvog profila, kada nema više konkurencije od koje bi mogao da “ukradeš” inžinjera… 100 ih možda nađu, ali 5000 je puno previše (tog profila).
Drugo pitanje se postavlja: A, sad ste se sjetili? Pa (pre)velike firme sebi odgajaju inžinjera za specifične poslove, tog nema na tržištu.
Treće pitanje: A gdje su vam dosadašnji inžinjeri? Ušli ste u razvoj nečega tako velikog i sad će “žutokljunci” da vam pomognu? To je samo znak da imaju ogroman broj inžinjera na platnom spisku, ali onih pravih vrlo malo.
Nešto mi to ne miriše na dobro…

Kad sam ti ja pisao da nemaju inzenjera? Nece ih ni sada dobiti, zaposliti gomilu diplomaca nema nikakvog smisla ako u kompaniji nema ko da ih prepozna i pusti najbolje da probaju i da ostvare napredak, malo Amera sto zna radi za LM i tamo ih hebu programeri. Proizvesti avion za komercijanu upotrebu trazi da svaki inzenjer koji radi neki deo, podsklop kojih ima stotinu bude prepoznat i nagradjen sa barem 300k dolara koliko uzimaju lekari i da bude dobar timski igrac. Oni to pisu u svakom konkursu i vecina mora da se bicuje da bi radila u timu. Ko je citao Dilberta i Henka al ozbiljno to dobro zna.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!