zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Podgorica u prošlom tjednu samo 3,3 leta dnevno

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Podgorica je u prošlih tjedan dana (od srijede 13. do utorka 19.1.) imala samo 23 tjedna leta ili u prosjeku tek 3,3 leta dnevno. Najmanje letova, dva dnevno, je imala u četvrtak 14.1. i u ponedjeljak 18.1. Od tih letova Air Serbia je imala 11 letova (47,8%), svaki dan po jedan, subotom i nedjeljom dva, te u petak tri. Neke dane u tjednu Podgorica nije imala letova sve do 15:30 sati. Konektiranost je, istim, više nego tragična, a putnici moraju potrošiti bar dodatan jedan, a nemalo puta i dva dana za jednostavna i kraća putovanja.

Tivat je u prošlom tjednu imao tek 5 tjednih letova, po jedan dnevno, osim subote i utorka kada nije imao ni jedan jedini let.

Air Serbia je najavila da će u posljednjem tjednu I. mjeseca povećati broj letova za Tivat na svakodnevni, no za Podgoricu neće povećavati broj letova nego će povećati kapaciteta na postojećim letovima, pa će umjesto ATR72 letjeti sa Airbusom A319. Ovima se neće poboljšati konektiranost, putnici će i dalje imati vrlo lošu povezanost, ali će Air Serbia imati bitno isplativije letove (što veći avion to veća zarada po sjedalu). Upravo ovaj primjer pokazuje koliko je stranim kompanijama nebitno tržište Crne Gore i koliko samo gledaju na svoj vlastiti probitak.

Kao što sam najavio, upravo se sada najbolje očituje koliko nedostaje Montenegro Airlines, obzirom da je kompanija u ovom periodu planirala imati 26 tjednih letova, što bi bilo 53,2% svih letova iz Crne Gore, a čime bi Podgorica imala bar 7 dnevnih letova i vrlo dobru konektiranost, posebno na Beograd, sa tri dnevna leta.

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ostade jedino AirSerbia da leti u regiji .Croacija ukinu i Sarajevo.
Potpuno ludilo .

Pa to što OU osim unutrašnjih linija u region leti samo u Skoplje tek nije neka stvar, ustvari ni spomena vrijedno nije.

Sem SKP sve je PSO

Moze se i ovako posmatrati ali opet iz Beograda se leti za Tiranu , Podgoricu ,Tivat,Sarajevo ,Banja Luku , Zagreb ,Ljubljanu,Skoplje,
Slazem se o malom broju letova na pojedinin linijama ali mislim da nije za zanemarivanje mreza Air Serbie u regionu ipak je ovo i u normalnom vremenu najlosiji deo god.

Uzimajući u obzir da OU više ne leti ni za Skoplje to da.

Za pohvalu je sto Croatia drzi linije unutar svoje zemlje ali ova otkazivanja i potpuna nezainteresovanost za stanje u regiji mi nije jasno.Vi napisašte da Pristina ima veci broj putnika od Zagreba sto tamo ne pokusaju ili sad Podgorica mnogi bi jedva docekali da ne lete preko Bg.
Bi prica o Tirani i opet nista ..
I ovaj prekid sa Skopljem nije uopste trebao da se objavljuje na sva zvona ako ce odmah nastavit , marketinski lose uradjeno .Kao da vlada iz Podgorice upravlja Croatiom koji suludi potezi.( ovi sad gase i brodarske kompanije isto opravdanje kao sa Montenegrom )

Prestrašno. Ako laže koza ne laže rog! Eto do čega je dovela nerazumna politika.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!