zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

NAJAVE: Austian u regiji 112 letova, od čega 24 za Beograd i 37 u Hrvatskoj

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian Airlines

Austrian će u top sezoni iz Beča letjeti 112 tjednih letova u regiji, na 9 linija. Najviše letova na jednoj liniji ima Beograd, njih 24, no najviše letova ukupno ima Hrvatska, njih 37. Iako je jedan hrvatski portal najavio letove Austriana sa 17 tjednih letove u IV. mjesecu za Split i Dubrovnik isto se neće desiti.

Za Beograd Austrian u ovom momentu leti 5 puta tjedno, u ponedjeljak, srijedu, četvrtak, petak i nedjelju. Od 22.3. kompanija leti 7 puta tjedno, svaki dan osim ponedjeljka, no dva puta u četvrtak. Od 29.3. kompanija leti svaki dan, uz dva dnevna leta u ponedjeljak i četvrtak, tj. 9 tjednih letova. Od 10.4. dodaje se i drugi let subotom. Od 2.5. drugi dnevni let dobiva srijeda i nedjelja, a petak dobiva i treći let, što čini 12 tjednih letova. Od 10.5. Austrian leti svaki dan dva puta, osim utorka kada leti jednom i nedjelje kada leti 3 puta, što znači da se broj letova povećava na 14 tjedno. Od 31.5. kompanija leti svaki dan po 3 leta, utorkom i subotom 2, tj. 19 puta tjedno. Samo tjedan dana kasnije, od 7.6. ponedjeljak dobiva 4. dnevni let. Od 2.7. srijeda, petak i nedjelja dobivaju po 4 leta, a utorak 3. let. U konačnici to znači da u VII. mjesecu kompanija operira po četiri dnevna leta svaki dan osim utorka i četvrtka kada operira 3 dnevna leta, te subote kada ih operira 2, tj. Austrian za Beograd operira čak 24 tjedna leta (u prosjeku 3,5 dnevno). Svi letovi su sa Embraerom E195.

Za Zagreb Austrian kreće sa letovima od 28.3. i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Od 20.5. dodaje se let četvrtkom i subotom, te ponedjeljkom i srijedom  operira 2 dnevna leta. Od 1.6. kompanija uvodi i letove utorkom, te leti svaki dan po dva leta dnevno osim nedjelje, tj. ukupno 13 tjednih letova. Na svim letovima je izlistan Dash 8-400 iako je kompanija objavila da ih neće operirati nakon kraja V. mjeseca, dok je u utorak, srijedu i četvrtak popodne u operacijama Embraer E195. Kako Croatia ima 5 tjednih letova u code-share (svaki dan osim srijede i subote), kompanije će zajedno imati 18 tjednih letova.

Kompanija za Split kreće sa operacijama 30.4. utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Od 12.5. dodaje se i let srijedom, a od 22.5. ponedjeljkom i subotom. Od 2.6. kreću i letovi srijedom. Istime će od početka VI. mjeseca kompanija letjeti svakodnevno i to sa Airbusom A321, osim srijede kada leti sa A320.

Za Dubrovnik Austrian kreće sa letovima od 23.4. i to utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Od 12.5. uvodi se let srijedom, a od 22.5. ponedjeljkom i subotom, tj. linija postaje svakodnevna. Kompanija neće letjeti u utorak 25.5.  Od 4.6. kompanija leti i drugi dnevni let petkom, subotom i nedjeljom, dočim će operirati 10 tjednih letova. Svi letovi su sa Airbusom A321, osim petka ujutro koji je sa A319, te subotnjeg i nedjeljnog jutarnjeg leta koji je sa Embreaerom E195.

Za Zadar kompanija kreće letjeti 13.5. četvrtcima i nedjeljama. Od 24.5. dodaje se i let ponedjeljkom, no istog neće biti 31.5. Od 1.6. kompanija mijenja dane operacija i leti svakodnevno. Svi letovi biti će sa Airbusom A320. Austrian ima i code-share na sve Croatijine letove prema Beču.

Za Sarajevo kompanija u ovom momentu leti 8 tjednih letova. Od 28.3. kompanija za Sarajevo leti svakodnevno, uz dodatni let srijedom, četvrtkom i subotom, tj. 10 tjednih letova. Od 3.5. operira svaki dan po dva leta. Svi letovi su sa Airbusom A320, osim ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom navečer kada leti A319.

U ovom momentu Austrina leti za Podgoricu samo nedjeljom. Od 25.3. kreće sa letovima i četvrtkom, a od 29.3. leti svakodnevno, osim četvrtka kada leti 2 puta dnevno, tj. ukupno 8 tjednih letova. Od 30.4. drugi dnevni let dobiva ponedjeljak i petak, no gubi četvrtak. Od 2.6. dva dnevna leta ima ponedjeljak, srijeda i petak, tj. ukupno ima 10 tjednih letova. Svi letovi su sa Airbusom A320, osim utorka kada je A319, te popodnevni letovi ponedjeljkom, srijedom i petkom koji su sa Embraerom E195.

Za Prištinu u ovom momentu kompanija leti ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom, subotom, te nedjeljom 2 leta, dakle 7 tjednih letova. od 22.3 operirat će svakodnevno, a 2. dnevni let će imati četvrtkom, subotom i nedjeljom. U nedjelju 2.5. operirat će samo jedan dnevni let. Od 3.5. operira svaki dan 2 dnevna leta. U subotu 5.6. gubi se 2. dnevni let subotom, tj. Austrian će operirati 13 tjednih letova. Svi letovi su sa Airbusom A320, osim srijede navečer, te četvrtka, subote i nedjelje ujutro koji su sa A319, te utorak navečer koji je sa Embraerom E195.

Za Skopje Austrian u ovom momentu leti četiri puta tjedno, srijedom, četvrtkom, te dva leta nedjeljom. Od 22.3. kompanija leti svaki dan osim petka, no u subotu leti dva leta, dočim operira 7 tjednih letova. Od 31.3. Austrian dodaje drugi dnevni let srijedom, četvrtkom i subotom, a kreće i sa letovima u petak, tj. leti 10 tjednih letova. Od 3.5. kompanija će letjeti dva dnevna leta svaki dan. Svi letovi su sa Airbusom A320.

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pitanje, jeli Condor još uvijek ima u ponudi letove za Split jer ih nema u vašem članku o najavama Condora?

Sorry mislio sam na liniju Zurich Split.

Pa kaj nije Zürich-Split Edelweiss?

*iz Zuricha za Split

Nakon neudobnog Dasha, slijedi nam još neudobniji Embraer 195. Letio sam s Austrianom par puta s Embraerom i samo jednom uživao jer je mjesto pored mene bilo slobodno. Inače legroom očajan

Za CRJ se slažem mada sam bio uvjeren da E195 ima manji seat pitch od Q400. Iako priznat ću da ćemo ići manje sa Turbopropovima pa ima pozitive 🙂

Tesko da ce ovo biti. Narocito za Beograd. Ni pre korone nije bilo ovoliko letova. I to svi E195.
Nerealno bi bilo i da su svi sa Q400 (koji se inace povlace iz flote). Mozda je ovo nacin da „zaplase“ konkurenciju ili se neko poigrao sa redom letenja.

Isto vazi i za ostale gradove sem onih na moru. Jedino oni mogu se ostvariti ako se debelo smanji broj zarazenih.

Možda to ima veze sa najavom Laude da uz Wizz pokrene liniju iz Niša.

Ne verujem. Sta su to dva leta nedeljno a drugo to su putnici koji generalno ne lete legacy kompanijama. To ce biti gotovo isti oni koji su Ryan-om leteli iz INI za BTS. Zbog Ryan-a jedino mozda Wizz oseti blage promene mada i u to sumnjam.

Drugo, proslog leta a narocito ove zime uglavnom su leteli Q400 a sada vidim poput Skoplja da ce letetli iskljucivo A320 i to 2x dnevno. Nerealno kao i za Beograd.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!