zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Airbus testira autonomno letenje

Airbus nam je poslao materijal o demonstriranju autonomnog letanja. Airbus tvrdi da radi na autonomnom letenju zbog pomoći pilotima da lete sigurnije i učinkovitije, no svim analitičarima je jasno da se ovdje zapravo radi o projektu izbacivanja jednog ili čak oba pilota iz aviona u budućnosti.

Testiranje je obavila kompanija UpNext, koja je u 100% vlasništvu Airbusa. Testiranje je obavljeno na Airbusu A350-1000. Projekt se naziva DragonFly. Projekt se sastoji od sustava za automatsko slijetanje na alternativne zračne luke u slučaju opasnosti iz faze krstarenja i sustava za automatske pomoći pri slijetanju i taksiranju. Sustavi sami prepoznaju značajke terena, istim zrakoplov „vidi“ i autonomno sigurno manevrira unutar tog fizičkog okruženja. Test je postavio scenarij u kojem su piloti postali onesposobljeni za upravljenje avionom, pa je avion obavio slijetanje i rulanje sam. Zrakoplov je uzeo u obzir vanjske čimbenike na putanju leta kao što su zone letenja, teren, meto uvjete i uspio je generirati novi plan putanje leta i komunicirati sa kontrolom zračnog prometa i Centrom za kontrolu operacija zrakoplovne kompanije. UpNext je pokrenuo i projekt koji će razviti algoritme za vizualne sustave zrakoplova a kao pomoć pri slijetanju i taksiranju.

UpNext je testirao i alate za taksiranje, tj. vožnju zrakoplova na rulnim stazama zračne luke na vlastiti pogon, a koji su testirani u stvarnim operativnim uvjetima zračne luke Toulouse. Tehnologija obavještava posadu putem zvučnog upozorenja o preprekama, pomaže u taksiranju i navođenju zrakoplova na aktivnoj uzletno-sletnoj stazi uz pomoć karti rulnih staza zračne luke.

DragonFly djelomično sufinancira Francuska uprava za zrakoplovstvo (DGAC) u sklopu francuskog plana državne potpore, a koji su dio plana „Next Generation EU“ i plana Francuska 2030.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je dobra ideja za slučaj kada se dogodi da oba pilota budu onesposobljena (što se dogodi jednako često kao snijeg u Sahari), ali po meni bi minimalno jednog pilota uvijek trebalo ostaviti.

Vi Alene mislite da je sada dovoljan jedan pilot za letenje putničkih zrakoplova? Od pripreme do donošenja odluka, slijetanja, checklista i svega ostalog za sada su potrebna 2 pilota. Na tome se i cijeli sustav bazira. Ovako kako vi objašnjavate kao da kapetan leti a “ovaj drugi” tamo sjedi i čeka cijelu karijeru da kapetanu pozlije.
Tijekom krstarenja uglavnom nisu potrebna 2 pilota, ali to ne znači da je to jedina i najvažnija faza leta. Koliki su troškovi pri zrakoplovnoj nesreći, aviokompaniji je jeftinije plaćat FO-ove 300 godina nego da dopuste da se nešto dogodi.

Slažem se sa vama potpuno.

Checkliste i razni SOP-ovi izvode se po principu cross-checka kako bi se provjerili svi sistemi. To je, što se tiče checklisti, još bitnije u emergency situacijama kada se radnje pilota međusobno provjeravaju jer bi krive odluke mogle biti kobne (npr. “Engine master 1 confirm off” “Off”). Da ne govorim da se istovremeno treba letit i pričat sa kontrolom.
SOP-ovi su isto namijenjeni smanjenju rizika pa se puno njih također x checka. “100 knots”, “1000 to go” i slično. A da ne govorim o abnormalnim operacijama gdje je dobar međusobni rad od velike važnosti.

Budućnost polako počinje.

Budućnost nije uvijek bolja od prošlosti! Da citiram jednog velikog njemačkog glumca koji je rekao: “Prije je sve bilo dobro, danas je sve bolje. Ja bih želio da opet sve bude dobro!”.

Čini se da je Airbus bio vrijedan u zadnje vrijeme. Osim rada na autonomnom letenju, odlučili su zamijeniti i materijal (upotrijebili drukčiju vrstu bakrene folije) na A350. Al Baker is feeling himself trenutno. 🙂

I hakeri testiraju iste opcije…stvarnost pocinje da imitira SF filmove.

Upravo tako! Ja osobno u takav avion sjesti neću pa makar više u životu nigdje ne letio!

Sve ide bestraga.. Samo se gleda profit.. Hebe se njima za safety… Ako se moze uštediti na jednom čoveku manje, to je onda benefit!

Bogami i ja isto. Malo je scary za letenje. Koristio sam metro i voz bez mašinovodje, u početku čudno ali se navikneš vremenom.

Dva pilota su mi mnogo veća sigurnost za sada. Pustimo ih nek oni vežbaju nek se igraju, možda naprave nešto dobro. Mnogo još vode treba da protekne Savom i Dunavom dok to ne postane svakodnevnica

Ma da, ali u krajnjoj situaciji povučeš kočnicu i vlak stane na pruzi. Kod aviona na FL 320 je to malo teže…

A sta ako ga ne uspe spustiti??

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!