zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING NEWS: Avioni Air Montenegra nisu plovidbeni

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore je zaprimila prijavu javnosti nepoznate osobe temeljem koje je pokrenula inspekcijski pregled aviona Montenegro Airlinesa. Tijekom pregleda ustanovljene su nepravilnosti, te su donešena rješenja kojim se privremeno ukida uvjerenje o plovidbenosti za sve kontrolirane avione Montenegro Airlinesa, uključujući i dva aviona koje je u međuvremenu preuzeo Air Montenegro, 4O-AOA i 4O-AOB. Vijest je potvrdio direktor Sektora za sigurnost zračnog prometa u Agenciji, gospodin Mileta Nikolić.

Stoga je zamaaero postavio pitanje bivšem glavnom direktoru Montenegro Airlinesa g. Vlastimiru Ristiću jesu li avioni bili pravilno održavani do 25.12.2020. i je li ovo produkt prizemljenja flote. G. Ristić nam je odgovorio da su avioni do 25.12.2020. bili potpuno fit to fly i maksimalno održavani. Da nisu Agencija bi već tada oduzela uvjerenje o plovidbenosti, a Montenetro je prošao sve audite kako vlasti, tako i stranih institucija. Ristić naglašava da je sadašnje stanje flote zbog gotovo četiri mjeseca prizemljenja, pri čemu se na avionima nije baš ništa radilo, jer su svi zaposlenici, pa i mehaničari ostali bez posla.

Ovo je još jedan nonsens impulzivnog ukidanja kompanije. Između ostalog Air Montenegro je na ovaj način ostao bez slotova, code-share ugovora, ugovora sa radnicima, te prava pri IATA-i, što se sve nije trebalo desiti da je učinjena normalna transformacija kao što je to napravljeno u slučaju Sabena/Brussels, Swissair/Swiss, Olympica, Estoniana/Nordice, Alitalie idr. Da vlast nije u par dana ukinula kompaniju, nego ju je održavala na životu do pokretanja Air Montenegra, ovo se ne bi desilo i avioni bi ostali plovidbeni. Sada će vračanje u plovidbenost, nakon šest mjeseci zapostavljanja aviona biti vrlo skupo i novu kompaniju Air Montenegro će koštati ogromnu svotu novaca, a pokretanje kompanije dodatno poskupiti. Nepotrebno!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

 

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!