zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Upoznajte najnovije avio-tehnologije kojima se letovi čine sigurnijim

Marko Jovanović: suradnik (Stockholm), foto: Delta

Bezbednost tokom letenja je oduvek bila glavni prioritet u avioindustriji, a sada, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, letovi nikada nisu bili sigurniji. Kao zaljubljenik u avioindustriju, duboko sam fasciniran najnovijim avio-tehnologijama koje doprinose unapređenju sigurnosti u vazduhu. Evo nekoliko ključnih inovacija uz nekoliko primera koje se ističu i obećavaju putnicima još sigurnija putovanja.

 

Sistem Anti-Trzačkih Krila:

Ova tehnologija, poznata i kao “aktivno trzanje krila” koristi senzore i aktuatore kako bi smanjila turbulenciju oko krila tokom leta, poboljšavajući stabilnost aviona. Pravi primer ovoga je Boeing-ov model 787 Dreamliner, koji koristi ovu tehnologiju kako bi učinio letove glatkim i udobnijim. Zahvaljujući ovom sistemu, putnici su manje izloženi trzavim letovima i osećaju se sigurnije tokom turbulencije.

Napredni Sistemi Upravljanja Letom:

Jedan od najnaprednijih sistema upravljanja letom je ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast), koji koristi GPS i radi na principu razmene podataka između aviona. Delta Air Lines je implementirao ADS-B na svojoj floti, što omogućava preciznije praćenje i kontrolu leta. Ovaj sistem omogućava pilotima da vide tačan položaj drugih aviona u stvarnom vremenu, smanjujući rizik od sudara. To je izvanredan primer kako tehnologija može direktno unaprediti bezbednost letova.

Napredni Sistemi za Upravljanje Motorima:

Napredni sistemi za praćenje zdravlja motora u stvarnom vremenu predstavljaju ključnu inovaciju. Na primer, Rolls-Royce-ov Trent XWB motori, imaju integrisane senzore koji neprestano prate performanse motora. Ovi senzori pomažu identifikaciju problema pre nego što postanu ozbiljni i omogućavaju pravovremeno održavanje, čime se održava najviši nivo sigurnosti letova.

 

Upotreba Veštačke Inteligencije i Analitike Podataka:

Veštačka inteligencija i analitika podataka igraju ključnu ulogu u predviđanju problema i održavanju sigurnosti letova. Na primer, Lufthansa koristi veštačku inteligenciju za analizu podataka o održavanju i performansama aviona. Ovo omogućava precizno predviđanje kvarova i planiranje održavanja, čime se značajno povećava bezbednost letova.

 

Unapređeni Trening Pilota:

Napredni simulatori i obuke omogućavaju pilotima da se bolje pripreme za različite scenarije. Emirates, na primer, koristi napredne simulatore koji omogućavaju pilotima da vežbaju letenje u različitim uslovima, uključujući i one ekstremne. Ovi simulatori unapređuju sposobnosti pilota i čine ih spremnijim za nepredviđene situacije. Takodju svi koji imaju želju da osete cari letenja, mogu pronaći simulator u Dubai Mall-u.

U budućnosti, očekujemo da će veštačka inteligencija i autonomni sistemi postati još značajniji u avioindustriji, čime će se povećati sigurnost. Zahvaljujući ovim inovacijama, putovanja nikada nisu bila sigurnija, a tehnologija nastavlja da čini letenje uzbudljivijim i komfornijim. Osećam se privilegovanim što sam svedok ovih revolucionarnih promena u avioindustriji i što mogu da se osećam potpuno sigurno dok istražujem svet iznad oblaka.

 

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

[…] Avio-tehnologija se razvija do neverovatnih nivoa. Najnoviji modeli Airbusa i Boeinga izgrađeni su sa toliko bezbednosnih karakteristika da bi postideli svaki Volvo ili Toyota automobil. […]

ADS-B radi nezavisno od pilota te pilot nema uvid u položaj drugih aviona.
Takođe ne znam na kakve napredne simulatore mislite? Simulatori koji se koriste uveliko već omogućavaju pilotima da vežbaju letenje u različitim uslovima, uključujući i one ekstremne.

A jeste odmah vi i gospodin s pumpe napali Marka.
Čovjek se trudi, a vi lijepo nadopunite, ako znate bolje. Mozda je tu mislio na ADS-B in kada piloti mogu vidjeti call sign drugog aviona, kao nadopuna TCASu i Transponderu.

Čuj napali. Samo ukazujemo na nelogičnosti u tekstu. Pa čemu služi vazduhoplovni portal? Piloti ne mogu videti call sign drugog aviona niti je ADS-B nadopuna TCASa. Jeste nadopuna Transpondera

Evo da ja vama ukažem na vaše nelogičnosti:
https://www.atc-network.com/atc-news/why-is-ads-b-so-far-off-track
Prva slika vam je ND iz cockpita.
Ima ga dosta suvremenih aviona. I da nadopuna je i TCASa jel znas koga izbjegavas😁

Lepo piše u članku, da bi imali prikaz u cockpitu avion mora imati ADS-B/In što je prava retkost. Većina aviona je opremljena sa ADS-B/Out i nema nikakvog prikaza u cockpitu. Autor je govorio generalno o sistemu ADS-B. I taj sistem NIJE nadopuna TCASa jer poenta TCASa nije da imaš prikaz aviona na NDu.
Simulatori prate razvoj tehnologije i to je u redu. Ali odavno su na standardu da mogu simulirati ekstremne uslove, šta god to značilo. Pa se koriste za LVO ili UPRT recimo.
Pozdrav od A320 kapetana koji leti na A320 NEO i nema ADS-B/In.

A joj🙈
To sto vi letite NEO i nemate to ne znaci da drugi nemaju i to na starijim 320tkama ili cemu vec. NEO samo znaci new engine option, ne new avionics option. Ima ih, i da, rijetki su, u mojoj firmi ih ima mali dio flote.i ovdje gospodin u clanku pise o novim(novijim) tehnologijama. Da sve ne ide u low cost smjeru imali bi i vi mozda u svom avionu. Na nekim trzistima narucuju avione sa tim opcijama.

Nemojte onda gledati te avione na NDu, ako vam ne znace nista, nemojte pitat nista ATC ako vam se avion priblizava na istoj visini i bio je 15 milja, pa 10, pa 5, sutite cekajte da TCAS odradi svoje. Jel to nije poanta TCASa😚

Gospodine nije vazduhoplovna struka magarac da je svako jase.Svi zele da udju u vazduhoplovstvo kroz mala vrata,preko politike,predstavljajuci se kao lazni analiticari,dopisnici i slicno.Onda dodju i sa pozicija direktora,upravnih odbora od nas koji smo ulozili godine da nesto naucimo traze da im podmetanjem nasih ledja bildujemo CV.Skoro 20 godina radim u vazduhoplovstvu u avio prevozniku i imao sam od 10-tak CEO samo par njih koji su bili iz struke.Ostalo sve bidoni koji su samo uzimali masne plate i pravili debelu stetu.

Postovanje gospodine,
Ideja ovog clanka je ukratko sumiranje nekih noviteta, svakako o svakoj stavci gore navedenoj moze poduzi clanak da se napise.
ADS-B je tehnologija koja je zamenila tradicionalnu radar tehnologiju novijom i preciznijom GPS.
ADS-B out je zakonski obavezna tehnologija u razvijenim zemljama, npr. USA. Naravno da piloti mogu videti pozicije drugih aviona, zajedno sa visinom, brzinom itd. Cak i mi obicni smrtnici mozemo, npr. FlightRadar.
ADS-B IN nije obavezan, ali je skoro standard.
Sto se tice simulatora, i oni prate razvoj tehnologije, tako da FFS od Emirates je trenutno najmoderniji.

Nije pušten moj odgovor iz nekog razloga…

Ok, ponoviću.
ADS-B out jeste postao raširena pojava. ADS-B In nije i daleko od toga da je skoro standard. Ako A320 NEO star par meseci nema ADS-B In onda je jasno da nije standard. A bez In-a nema ni prikaza drugih aviona.
Što se tiče simulatora, neka je Emiratesov FFS moderniji i dalje stoji da i stariji simulatori oponašaju ekstremne uslove.

Sve je to ok, samo ne treba preterivati.. Pogotovu sa AI…

ADS-B je odnedavno obavezni standard u opremi svakog putnickog aviona i on nema veze sa upravljanjem aviona.Njegov zadatak je da mjenja ili dopunjujje ulogu SSR-a.Pracenje parametara motora je takodje standarda i odavno postoji tkz EICAS -engine indication and alerting system,kao standardni sistem na avionima.Sa druge strane kontrola radamotora se obezbjedjuje pomocu FADEC sistema.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!