zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO – NAJAVE: Freebird više letova za Dubrovnik

Freebird je od X. mjeseca počeo sa charter letovima za Dubrovnik. Kompanija u prvom valu leti do sredine XII. mjeseca, a ponovo će u 2. valu letjeti od sredine II. do kraja III. mjeseca. Kompanija će tijekom operacija imati baziran jedan avion u Dubrovniku. Freebird leti na linijama za Dusseldorf, Copehagen (2 leta tjedno), Lyon, Amsterdam, Helsinki, Berlin, Oslo, Frankfurt, London Gatwick, Paris CDG, Billund, Bruxelles, te Stockholm ARN.

Ovo znači da kompanija ima 14 letova tjedno, tj. dva leta dnevno. Imam samo dvije zamjerke, prva je što su letovi za Copenhagen dva dana za radom (subota i nedjelja). Da su jednako razmaknuti (npr. srijeda-subota) turisti bi mogli koristiti aranžmane od 3, 4, 7, 10, 11 ili 14 dana. Daleko logičnije. Drugi je problem što letovi iz Dubrovnika kreću u 7 ujutro, a posljednji letovi se vraćaju u Dubrovnik između 19:15 i 21:25 sati, većinom oko 20:25 sati. Daleko bi logičnije bilo da kreću sat vremena kasnije, tj. oko 8 sati i vraćaju se prije 22:00 sata. Putnici nisu sretni ako je let rano ujutro, to znači da moraju ustati oko 4 sata, da bi na aerodromu bili oko 5:30 i lovili let u 7:00 sati. Nepotrebno, obzirom da bi letovi mogli kretati između 7:30 i 9:30 sati, najčešće u 8:30. Daleko logičnije i prihvatljivije za turiste.

Na kongresu u Istanbulu sam razgovarao sa direktorima Freebirda koji su mi rekli da su operacije iz Dubrovnika zajednički posao turističkih zajednica Dubrovnika i županije, Zračne luke Dubrovnik i Freebirda i da su one rezultat velikih napora svih strana, no da već godinama ostvaruju odlične rezultate za sve strane, pa ne treba čuditi da se operacije razvijaju i da su svake godine sve dužeg perioda operiranja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Freebird

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zar ne lete do kraja svibnja?
Barem su tako ove godine.

Rijetka dobra zimska vijest za Dubrovnik.
Koliko ukupno letova tjedno će DBV imati u periodu dok leti Freebird? (kad se doda OU i U2)

Bravo Dubrovnik. Odlična stvar za mrtvi dio godine.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!