zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Ryaniar zabranio letove onima koji su naplatili karte

Ryanair je zabranio letove osobama koje su uspjele naplatiti novac nazad za neostvarene letove preko kreditnih kartica. Neki od tih putnika su kupili nove karte preko Ryanaira, platili hotele, rent’a’car i sada sve to ne mogu ostvariti jer im je Ryanair samo dva dana prije puta poslao obavijest o zabrani letova. Putnici će istim izgubiti velik novac.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Meni nije jasno kako su kreditne kartice (AmEx u ovom slucaju) mogle da skudaju pare sa racuna Ryanair-a?
BTW, Letove koje sam imao kod njih (4 ukupno) su mi refundirali – pare vratili na Visa racun – jer letovi su bili otkazani.

OK – situacija je jasno definisana. Ipak ostaje pitanje: kako je AmEx “skidao” pare sa racuna Ryanair-a i prebacivao ih na racune kupaca karata? Pretpostavljam da u Ryanair-a NISU autorizovali takve “transakcije” :))

U pitanju je procedura koje se zove “chargeback” i “na zapadu” je vrlo uobicajena.

Bez autorizacije?

Ako se radi o letovima, koji su bili otkazani radi korone, onda bi Ryanair morao putnicima vratiti novac, ako u odredjeno vreme nisu uspeli iskoristiti vaučer. Tako je bilo kod mene sa HV i SN. A iz teksta nije jasno, zašto letovi nisu bili neostvareni.

RyanAir je izjavio i regulator potrdio da su letovi za koje su trazeni povracaji preko kreditnih kartica izvrseni – tj, putnici su mogli da lete ali su odlucili da nece (najcesce jer su trebali da urade PCR test ili da imaju neku vrstu karantina kada izvrse let ili letove).
Kreditne Kartice su potom izvrsile povracaj novca sa racuna prodavaca i RyanAir-a.
Radi se o broju manjem od 850 putnika i vecinom su naplaceni preko American Express, pri cemu su svi letovi bili non-refundable i kao takvi placeni i na uslove su se putnici saglasili.
RyanAIr je i njima, kao i ostalim putnicima, ponudio izbor izmedju vaucera i koriscenja usluga/leta nekog kasnijeg datuma. To RyanAir nije morao ali je zeleo da im izadje u susret.
RyanAir ih sada vidi kao putnike sa dugom i ne mogu da nastave sa koriscenjem usluga dok ne izmire svoja dugovanja. Istovremeno, nadlezni organi UK su prosle nedelje odbacili tuzbu putnika RyanAira i British Airways koji nisu mogli da putuju usled UK zatvaranja a koji im nisu refundirani, tako da sada postoji mogucnost RyanAir i da tuzi putnike za novonastala dugovanja…

Hvala na objasnjenju! Iz ovako kratke vesti covek ne moze shvatiti sta se ustvari desilo i mogao bi kao Alan F. samo da prokomentarise “Tipicaj Ryan”. Ali posle detaljnijeg upoznavanja sa faktima, deluje mi to sto Ryan radi kao skroz ispravno. Ako kupis kartu koja nije flexi, sam si odgovoran za to da li se menjaju uslovi koje zemlje postavljaju (PCR, karantin) – pa ako se let realizuje a ne zelis da letis, prosto treba da izgubis novac…

Nije točno da su odlučili da neće putovati nego nisu smjeli zakonom putovati. U Britaniji je bilo zakonom zabranjeno putovati u inozemstvo tokom lockdowna i putnici koji su imali karte za letove koje Ryanair nije otkazao su tražili preko American Expressa povrat novaca na osnovu tog zakona, i dobili su usprkos tome što je Ryanair odradio let. I sad im nije zabranjeno putovati Ryanairom nego ih Ryanair ne pušta da putuju dok ne nadoknade to što je American Express potražio od Ryanaira.

Tipično Ryan…

Ovde pise da su 10 komentara a dostupna su samo 4.
Bilo neko brisanje?

Pa procitajte opet i sve cete shvatiti

U EU je normalno da se refundiraju troškovi nekorištene usluge, ukoliko je to sukladno zakonu.
Dakle, gdje je ovdje bio problem. Je li u EU dozvoljeno ucjenjivanje?

Ovde je reč o tome da su putnici ostvarili refundaciju preko banke, odnosno preko Vise ili Mastercarda (to je moguće u određenom vremenskom roku nakon dostavljanja dokaza da plaćena roba nije isporučena, odnosno usluga nije izvršena). E sad, da li Rajan ima pravo da uradi ovo, nisam siguran. Da je pošteno nije, ali Rajan svakako nije poznat po poštenju…

Malo je tekst medovršen, nije objašnjeno koji su to “greh” ovi putnici načinili.

Ne piše tako u vijesti, pročitajte još jednom. Hvala lijepa!

Ne piše, pročitajte opet.

Ovo ne shvatam!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!